Werken vanuit huis: 9 tips om productief te blijven tijdens het thuiswerken

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - banner

9 tips om productief te blijven tijdens het thuiswerken. Tegenwoordig is thuiswerken het nieuwe normaal geworden en het lijkt binnenkort ook niet te veranderen. Hoewel deze manier van werken gemakkelijk lijkt omdat mensen het vanuit huis kunnen doen, is de realiteit anders. Er zijn verschillende manieren om productief te blijven terwijl u vanuit huis werkt. Al deze tips moet u gebruiken als u goed wilt blijven presteren.

 

Tijdens de pandemie is isolatie de nieuwe norm geworden, en als gevolg daarvan is thuiswerken gebruikelijk geworden. Bent u nu aan het thuiswerken? Lees dan door om achter alle tips te komen die u kunnen helpen om productief en efficiënt te blijven.

 

Thuiswerken heeft zo zijn voor- en nadelen, net als bij elke werkomgeving:

 

Voordelen

 

 • BluCactus - important data

  Compatibiliteit: thuiswerken stelt u in staat om uw werk leven en uw baan te verzoenen.

 • Tijdsbesparing: men kan veel tijd besparen, doordat men niet meer naar het kantoor hoeft te reizen. Hierdoor kan men veel meer genieten van de rust momenten.
 • Kostenbesparing:  als bedrijft bespaart u ook wat geld. U hoeft niet meer aan infrastructuur uit te geven en u hoeft ook minder te investeren in uw werknemers.
 • Grenzen bestaan ​​niet: doordat mensen nu alles van huis kunnen doen, krijgt uw bedrijf de mogelijkheid om mensen aan te nemen uit elk land. 
 • De diversiteit aan mogelijkheden: door deze vorm van werken heeft u een grote variatie aan mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld de arbeidssector van uw voorkeur kiezen. Het is ook gemakkelijk om een ​​deeltijd rooster te kiezen.

Nadelen

 

 • BluCactus - important dataWerk en persoonlijk leven scheiden: het kan lastig zijn om deze twee van elkaar te scheiden. Het is echter van belang om uw privéleven los te koppelen van uw werk, omdat het anders voor problemen, zoals extra stress, kan zorgen. 
 • Grotere kans op isolatie: het komt vaak voor dat bij thuiswerken fysieke isolatie optreedt bij de werknemer, waardoor de mentale gezondheid achteruit kan gaan. 
 • Weinig tot geen teamwerk: Doordat de verschillende werknemers niet op een plek zijn, kan het een uitdaging zijn om samen te werken.
 • Nadelen bij communicatie: Met behulp van verschillende digitale platforms kan men in contact blijven tijdens het thuiswerken. Dit gaat echter niet altijd goed, bijvoorbeeld wanneer de internet verbinding van werknemers wat zwakker is.
 • Zelfmanagement: Werknemer hebben veel zelfdiscipline nodig om goed te blijven presteren tijdens het thuiswerken.

 

9 tips om uw productiviteit te verhogen tijdens het thuiswerken

 

BluCactus - important dataAls u eenmaal vanuit huis werkt, zult u merken dat het heel anders is wanneer u weer op kantoor komt. Wanneer u op kantoor werkt richt u zich meer op uw ontwikkeling als professional en thuis is de focus vaker op persoonlijke ervaringen.

 

Als u niet alleen woont,  bevindt u zich waarschijnlijk in een omgeving die u gemakkelijk kan afleiden.

 

Daarnaast moet u erachter komen hoe u uw werk kunt combineren met uw gezinsleven. 

 

Om goed te presteren op uw werk, moet u vrij zijn van stress en zorgen. Het is daarom belangrijk dat u de volgende 9 productiviteitstips in gedachten houdt om uw productiviteit tijdens het thuiswerken te verhogen. 

 

1. Creëer een ruimte die comfort biedt

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataThuis werken kan een groot voordeel zijn, doordat men het vanuit elke locatie kan doen.

 

Het is echter van belang om een specifieke werkplek te hebben. Waarom? Het is gemakkelijker voor u om een ​​goede werkgewoonte te creëren, wanneer u een vaste werkplek heeft.

 

Bovendien zal het hebben van een aangepaste ruimte waar u uw thuis kantoor heeft, uw productiviteit aanzienlijk verhogen.

 

Om efficiënt te zijn, is het beter dan de ruimte waarin u werkt niet dezelfde ruimte is die wordt gedeeld met uw gezin. Het differentiëren van deze ruimtes is essentieel voor u om een ​​effectieve werker te zijn.

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - data2. Stel een werkschema op

 

Stel een schema op, zodat u zich kunt concentreren op het afmaken van uw dagelijkse werk.

 

Als u eenmaal een werkschema heeft opgesteld, kunt u een werkroutine aanhouden en zo stress voorkomen.

 

Organiseer vervolgens uw schema in blokken, om ook tijd te hebben voor eet en rust pauzes.

 

Op deze manier voelt u zich meer ontspannen en bent u meer gefocust terwijl u aan het werk bent.

 

3. Plan uw werkdag

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataVoordat u aan het werk gaat, is het handig om een plan te maken om zo op een georganiseerde manier te kunnen werken. Om aan de slag te gaan, definieert u wat de belangrijkste taken van de dag zijn, zodat u prioriteiten kunt stellen. Het is belangrijk om alle taken die u heeft gepland uit te voeren, voordat u aan wat nieuws begint.

 

Zodra u klaar bent met uw taken, kunt u gebruik maken van de gelegenheid om tot rust te komen en ook alvast uw volgende werkdag te bekijken.

 

Regelmatig goede pauzes houden zoals uw lichaam wat beweging geven, kan uw productiviteit enorm verbeteren. Als u ’s morgens vroeg uw dag niet heeft gepland, kan dit dus uw productiviteit aanzienlijk verminderen.

 

4. Maak een takenlijst

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataVoordat u aan uw werkdag begint, moet u uw taken plannen om uw tijd goed te kunnen verdelen.

 

Zodra deze taken zijn gedefinieerd, kunt u ze op een lijst zetten.

 

Dit is een goede manier om uw doelen in het zicht te houden en minder snel af te wijken van wat er gedaan moet worden.

 

Het hebben van een takenlijst is dus een groot voordeel om niet afgeleid te worden van belangrijke zaken tijdens uw werkdag.

 

5. Voorkom onderbrekingen bij het thuiswerken

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataDit is een van de belangrijkste tips voor tijdens het thuiswerken. U moet zich namelijk kunnen concentreren op uw thuis kantoor. Om gefocust te blijven, is het nodig om afleidende elementen te ontwijken en om een eigen werkruimte te hebben, zoals eerder besproken.

 

Als u op kantoor werkt, wordt u mogelijk gestoord door uw collega’s en heeft u het misschien ook druk met verschillende vergaderingen die deel uitmaken van uw dagelijkse taken.

 

Thuis kan dit echter vervelender zijn vanwege huishoudelijke activiteiten of onverwachte bezoeken.

 

Als u productief wilt zijn, moet u de volgende punten vermijden:

 

6. Sociale media

 

Om goed en gefocust te blijven werken, moet u uw sociale media-meldingen op stil zetten terwijl u bezig bent. Wanneer u dan weer klaar bent met uw taken kunt u even uw sociale platformen te checken om te weten wat er in de wereld is gebeurt.

 

7. Uw telefoon

 

Wanneer u thuis werkt, heeft u meer vrijheid om uw telefoon te checken op nieuwe berichten. Houd er dus rekening mee dat u dus thuis sneller geneigd bent om uw telefoon te pakken en dit veel tijd in beslag kan nemen. Probeer daarom alleen buiten uw kantooruren te bellen of berichten te sturen.

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - data

8. E-mail

 

E-mails zijn een van de meest gebruikte en belangrijke tools tijdens het thuiswerken.

 

Dit is echter, net als Whatsapp of Instagram, nog steeds een erg afleidende tool.

 

Om dit niet te laten gebeuren, kunt u bepaalde tijdvakken creëren wanneer u uw e-mails kunt bekijken.

 

Overweeg bijvoorbeeld om uw e-mail drie keer per dag 15 minuten te controleren om uw productiviteit te zien toenemen.

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - data9. Huishoudelijke taken

 

U kunt uw werkdag niet laten stoppen door huishoudelijk werk.

 

Het is daarom het beste om dit te doen voordat u aan het werk gaat of nadat u klaar bent met uw werkdag.

 

Als u het tegenovergestelde doet, zult u niet veel concentratie en voldoende tijd hebben om goed te presteren op uw werk.

 

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - data Online winkelen

 

Vermijd ook om online aankopen te doen terwijl u aan het werk bent, omdat dit net als sociale platforms erg afleidend kunnen zijn. 

 

Bereid u voor op uw werkdag voor het thuiswerken

 

Wanneer u op kantoor werkte, moest u zich elke dag klaarmaken om naar uw werk te gaan. Het is goed om dit ook te doen wanneer u thuis werkt. U hoeft geen overdreven formele kleding te dragen alsof u op kantoor bent, u bent tenslotte nog steeds  thuis. Het geeft echter een beter gevoel wanneer u zich in de ochtend klaarmaakt en zo behoudt u ook gedeeltelijk een routine, wat voor meer orde en zo ook een hogere productiviteit kan zorgen.

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataBlijf communiceren met de rest van uw team

 

Mensen voelen zich vaak geïsoleerd wanneer ze vanuit huis werken.

 

Om dit te voorkomen, raden wij u aan contact te houden met de rest van uw team.

 

Om dit te bereiken kunt u gebruik van verschillende communicatiemogelijkheden.

 

Over het algemeen zijn de meest gebruikte tools hiervoor WhatsApp-groepen, Zoom calls en e-mails. 

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - data

Neem pauzes bij het thuiswerken

 

Om uw focus te houden, is het belangrijk om tussen het werken door een goede rustpauze te nemen. Als u vanuit huis werkt, kan men snel vergeten om een pauze te houden, u moet echter niet vergeten te rusten, zodat u uw productiviteit kunt behouden.

 

Uw hersenen kunnen gedurende ongeveer 120 minuten een hoog prestatieniveau behouden.

 

Na deze periode neemt uw concentratie af en kunt u worden afgeleid door elk element of geluid in uw omgeving.

 

Het is daarom nodig om elke twee uur te rusten als u tijdens het werk dezelfde concentratie wilt behouden.   Sta tijdens deze rustperiodes op en beweeg een beetje. Probeer ook even om in een andere ruimte te zitten, om echt even aan wat anders te denken. Dit is de beste manier om goed uit te rusten om weer energie te krijgen en door te gaan met de werkdag.

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataHoud rekening met de formules voor thuiswerken

 

Thuiswerken heeft een aantal formules die u kunt gebruiken om betere te presteren.

 

Terwijl u aan het werk bent, kunt u uw doel op deze manier, in dit geval het vervullen van de opgedragen taken, niet verliezen. 

 

 

 

 

Wat zijn de formules voor thuiswerken?

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataDingen gedaan krijgen

 

Focus niet op onbelangrijke bezigheden, maar concentreer op de taken die op uw  lijst staan.

 

De beste aanpak hierbij, is om te beginnen met de taken die het minst lang duren.

 

Zo heeft u alle tijd voor de meest langdurige taak, terwijl u al wel klaar bent met de rest van uw verantwoordelijkheden.

 

 

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataKanban

 

Het doel hierbij is om elk project snel uit te voeren om efficiënt te zijn.

 

De manier waarop het werkt, is door uw taken van meest tot minst belangrijk te sorteren.

 

Zo heeft u een duidelijk overzicht van wat af is en wat nog in behandeling is.

 

Het resultaat is dat u vlot kunt werken terwijl u altijd iets te doen heeft.

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataInbox nul

 

Deze techniek is handig om uw berichten efficiënt te beheren, aangezien veel via e-mail gaat tijdens het werken.

 

Deze formule stelt voor om uw inbox ’s ochtends door te gaan en het vervolgens te sorteren op basis van bruikbaarheid.

 

Tijdens dit proces moet u minder belangrijke berichten archiveren, abonnementen verwijderen en elk bericht omzetten in specifieke acties.

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataPomodoro

 

Deze formule werkt door blokken te maken, waarin men 25 minuten werkt en 5 rust.

 

Dit herhaalt men 4 keer en aan het einde mag men 20 minuten pauze houden.

 

Volgens deze techniek is dit de beste manier om een ​​hogere productiviteit te hebben en tegelijkertijd uw tijd te maximaliseren.  

 

Dit zijn enkele productiviteitstips om goed te blijven presenteren terwijl u thuis werkt.

 

Kies degene die u het leukst vindt en begin deze te gebruiken om productief te zijn blijven tijdens het thuiswerken.

 

BluCactus - Tijdens het thuiswerken, kan het lastig zijn om efficiënt te blijven. Daarom volgen hier 9 tips om productief te blijven. - dataBlijf productief thuiswerken met deze 9 tips 

 

Volg deze tips om uw productiviteit te verbeteren tijdens het thuiswerken en zo de beste resultaten te behalen.

 

Zoals u kunt zien, zijn er veel tools die u kunt gebruiken om succesvol te zijn.

 

Daarnaast moet u ook een goede communicatie met uw team onderhouden om productief te zijn.

 

 

 

BluCactus, uw bondgenoot in digitale marketing

 

BluCactus - important dataHet internationale marketingbureau BluCactus bedient klanten over de hele wereld. Onze specialiteit? Het creëren van webontwerpen en SEO-positionering bij online zoekopdrachten. Bovendien is onze groep experts toegewijd om bedrijven en merken te helpen in een van de meest concurrerende sectoren op de markt; de digitale wereld.

 

BluCactus begeleidt u bij elke stap die u zet. Dit gaat van het creëren van de branding van uw bedrijf tot het creëren van content. Onze focus ligt op het ondersteunen van uw merk  bij de ontwikkeling van uw website of het beheren van uw accounts op sociale media.

 

Dit online marketingbureau, gevestigd in Amsterdam, probeert uw imago als merk te versterken en naar een hoger niveau te tillen. Wacht niet langer met de hulp van de beste specialisten in digitale marketing en neem contact met ons op via onze sociale media of website.

 

Als u op de hoogte wilt blijven van de wereld van digitale marketing, nodigen wij u uit om te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *