BluCactus = SEO Bureau - Wat is SEO optimalisatie?

Wat is SEO optimalisatie? SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, of Zoekmachine Optimalisatie in het Nederlands. SEO is een reeks technieken die ontwikkelaars en ontwerpers op webpagina’s toepassen om uw positie en zichtbaarheid op de resultaten pagina’s van de belangrijkste zoekmachines te verbeteren.

 

Met andere woorden, kan SEO omschreven worden als een proces dat  gericht is op het plaatsen van een webpagina op de eerste pagina’s met zoekresultaten, voor de specifieke zoekopdracht van een gebruiker. Google is de meest gebruikte zoekmachine op computers, mobiele telefoons en tablets, met een marktaandeel van 92,31%.

 

SEO heet ook wel online positionering,  natuurlijke positionering of de positionering van zoekmachines.  Het is de optimalisatie van een website om zijn positie in de SERP’s (afkorting voor Search Engine Results Page) van Google of een andere zoekmachine te verbeteren.

 

Wat is SEO optimalisatie? Waar komt de term SEO (Search Engine Optimization) vandaan?

 

Begin jaren 90 verschenen de eerste zoekmachines. Voordat Google in 1996 verscheen, werden er al veel gemaakt, waaronder Yahoo. Het web begon te groeien en mensen beseften zich dat er  geld mee kon worden verdient. Zij concludeerden daarom dat zij verkeer moesten aantrekken, maar wat was de beste manier hiervoor?  De beste manier hiervoor waren zoekmachines.

 

Wat is SEO optimalisatie? 

 

SEO optimalisatie is het verbeteren van de zichtbaarheid van een website, zodat deze beter gepositioneerd wordt in de organische resultaten van de zoekmachines.

 

BluCactus-Wat-is-seo-optimalisatie-SEOHet doel is om uw website op de hoogst mogelijke posities van de organische zoekresultaten te laten verschijnen. Dit kan voor één of meerdere specifieke woorden die eerder zijn geselecteerd en relevant zijn voor uw website. Dit zal het bezoekersverkeer verhogen.

 

Traditioneel hebben mensen die toegewijd zijn aan SEO de neiging om een ​​technisch profiel te hebben (programmeurs, webdesigners, etc.). Met de nieuwe SEO-trends is kennis over marketing en communicatie echter steeds belangrijker geworden.

 

SEO is deel van online marketing, samen met andere, zoals SEM (Search Engine Marketing), SMM (Social Media Marketing), Email Marketing, Web Analytics en meer. Het is erg belangrijk om te begrijpen dat SEO een investering op lange termijn is, daarom kan het soms maanden duren om resultaten te behalen. 

 

Het aantal zoekwoorden, die men kan positioneren, is beperkt en hangt sterk af van het aantal pagina’s waaruit de  website is samengesteld. De eerste selectie van zoekwoorden is daarom erg belangrijk. Verder is het onmogelijk om de positie te garanderen die een zoekwoord in een bepaalde periode zal krijgen.  De reden is dat er bij SEO veel variabelen aanwezig zijn, die niet gecontroleerd kunnen worden, zoals veranderingen in de indexering van de algoritmes van zoekmachines.

 

Wat is SEO optimalisatie? Wat is SEO?

 

Aan iedereen die een website of een online winkel bezit, is wel eens gevraagd wat SEO optimalisatie is of waarom het zo belangrijk is om SEO optimalisatie op een website uit te voeren.

 

Als u een online bedrijf heeft, is het belangrijk dat mensen u vinden en u kennen, anders lijkt het alsof u niet bestaat. In dit bericht gaan wij daarom in detail bekijken wat SEO optimalisatie is en waarom het zo belangrijk is voor uw website. Laten wij beginnen.

 

Online Positionering: On-page SEO en Off-page SEO

 

BluCactus-Was-ist-seo-optimierung-Woher-kommt-der-Begriff-SEO-Search-Engine-Optimization

SEO deskundige kunnen SEO-strategieën ontwikkelen, zowel op als buiten het web. Wij moeten daarom onderscheid maken tussen on-page SEO en off-page SEO. Laten wij eens kijken waar elk van hen uit bestaat.

 

On-Page SEO

 

On-Page SEO verwijst naar een reeks technieken die op de website worden toegepast, die wij willen positioneren. Enkele factoren bij het optimaliseren van de On-Page SEO van een website zijn bijvoorbeeld:

 

  • Verbetering van de snelheid.
  • Optimalisatie van uw website.
  • Beeldoptimalisatie.
  • Inhoud met kwaliteit.
  • Goede  gebruikerservaring.
  • Goede structuur van HTML-tags.

 

Off-page SEO

 

Wij definiëren, in dit geval, off-page SEO als een set technieken die buiten uw website worden uitgevoerd, maar toch de  positie van uw pagina in zoekmachines verbetert. Enkele van deze technieken zijn bijvoorbeeld:

 

  • Gebruik van sociale media.
  • Strategieën voor linkbuilding.
  • Guest blogging.

 

Wat is de oorsprong van SEO?

 

BluCactus--SuchmaschinenHoewel het tegenwoordig absoluut essentieel lijkt, versscheen Google pas in ’96 en zelfs vandaag zijn er landen waar het niet populair is.

 

De oorsprong van zo een zoekmachine gaat terug naar het begin van de jaren negentig, toen de opkomst van webpagina’s begon.

 

Bijna alle webpagina’s hebben hetzelfde doel;  kwalitetisverkeer aantrekken. Zoekmachines zijn een van de meest effectieve manieren om bezoekers die mogelijk geïnteresseerd zijn in  het web in overweging te nemen.

 

Webmasters beseften dit en begonnen met elkaar te concurreren om hoger te scoren in zoekmachines. Zo is  SEO ontstaan.

 

Wat is SEO optimalisatie? SEO begrijpen

 

Om diepgaand te begrijpen hoe SEO werkt, moeten wij kijken naar wat er gebeurt wanneer Google “crawlers” op het internet rondzwerven. Hun werking bestaat uit twee stappen: crawlen en indexeren.

 

Om het proces van tracking te begrijpen kan het helpen om  aan het transportsysteem van een grote stad te denken. Elke webpagina of elk document (zoals een pdf of afbeelding) is een tussenstop. Om de inhoud van elke stop te registreren, moet de zoekmachine de hele stad volgen en hiervoor gebruikt de zoekmachine het best beschikbare pad: links.

 

BluCactus-Was-ist-seo-optimierung-SEO-auf-der-Seite-Off-Page-SEO

 

De linkstructuur van het web is wat de pagina’s verbindt, daarom zijn zij zo belangrijk bij optimalisatie. Zoekmachine-robots gebruiken sitemap adressen en eerdere crawls om hun zoekopdracht te starten en van link naar link te navigeren. Op deze manier bereiken zij de documenten die op het internet zijn opgeslagen.

 

Wat is SEO optimalisatie? SEO en zoekmachines

 

Niet alle websites worden op dezelfde diepte en tijd gecrawld. Crawlers worden vooral aangetrokken door nieuwe inhoud, dit kan zijn wanneer een site helemaal opnieuw is gemaakt of wanneer een bestaande site is bijgewerkt. Daarnaast is ook de oplaadtijd doorslaggevend.

 

De tweede stap is indexeren. Indexering zorgt voor het ontcijferen van uw code en het opslaan van enkele “stukjes” ervan. Op deze manier kunnen zij worden opgehaald wanneer een gebruiker zij zoekt. Zoals u zich kunt voorstellen, vertegenwoordigen deze ‘stukjes’ in het algemeen een enorme hoeveelheid informatie. Bedrijven zoals Google hebben daarom enorme datacenters waar zij deze informatie opslaan, zodat deze gemakkelijk kan worden opgehaald.

 

Google bestelt al deze informatie over webpagina’s en documenten die op het netwerk beschikbaar zijn in een reeks van indexen. Dit is allemal afhankelijk van hun inhoud, hun autoriteit en hun relevantie. Naast zoekwoorden houdt Google ook rekening met factoren zoals de publicatiedatum, de kwaliteit van de inhoud, het bevatten van multimedia-elementen en meer.

 

Met deze twee stappen is alles klaar voor de gebruiker om te gaan zoeken. Op dit moment doorzoekt een algoritme de indexen en sorteert het resultaten. Hierbij houdt het rekening  met honderden positionering factoren, allemaal binnen een kwestie van milliseconden.

 

Gevolgtrekking

Waarom is SEO zo belangrijk voor mijn website? Zoals we hebben gezien, helpt het hebben van een voor web geoptimaliseerde zoekmachines u om een goede positie in de Google SERP’s te behouden en klikken op uw pagina te verdienen. Uiteindelijk is SEO het belangrijkste organische verkeerskanaal van een website. BluCactus kan u helpen met uw positioneringsstrategie. Contact ons!

 

Citeer uw Fast Content-project bij ons en profiteer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *