Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media

Blucactus NL - Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media

Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media. Bedrijven proberen altijd aanwezig te zijn op verschillende platforms en websites. De mogelijkheden om zichtbaarheid te vergroten zijn: het maken van een pagina of website, het maken van een profiel op een socialemediakanaal en een andere veel voorkomende tegenwoordig: het gebruik van WhatsApp Business voor klantenservice.

 

Wat je ook wilt, het idee is dat de persoon die geïnteresseerd is in jouw product of dienst direct en snel contact met je kan opnemen.

 

Een van de opties die een bedrijf op de kaart zet is Instagram, omdat het een platform is met een constante groei van dagelijkse gebruikers en de verscheidenheid aan formaten die het biedt om content te delen. Voor bedrijven is het vandaag het meest aantrekkelijk voor commerciële doeleinden.

 

Met Instagram is helaas niet alles rooskleurig. Tot nu toe stond dit platform het gebruiken van verschillende links niet toe. Dit weerhoud de mogelijkheid om te linken naar externe content van jouw bedrijf of interessante sites die je wilt dat jouw klanten bezoeken.

 

Er is alleen de mogelijkheid om een ​​enkele link in de biografie van het account in te voegen. Daarom moet elk account er zeer strategisch en intelligent gebruik van maken en weten hoe ervan te profiteren. Maar niet alles is verloren. Er is een optie om deze beperking tegen te gaan en navigatie en verbinding met jouw producten te vergemakkelijken.

 

Wat is Linktree?

 

Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media - 1

Linktree is een platform waarmee u links van een persoon naar verschillende digitale sites kunt maken, of het nu gaat om sociale-mediaprofielen, webpagina’s, WhatsApp-profielen, blogs, stationsmap om content, enquêtes te downloaden en degene die de gebruiker belangrijk vindt .

 

Met deze functie hebben gebruikers toegang tot verschillende sites via een Instagram-profiel. Op deze manier kunnen klanten meer te weten komen over de producten of direct communiceren en meer informatie verkrijgen.

 

Kenmerken

Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media - linktree

 • Een van de meest unieke en functionele punten is dat het het volgende mogelijk maakt:
 • Markeer de meest relevante links.
 • Klikken en dagelijkse bezoeken bekijken.
 • Het meet linkprestaties met klikfrequenties
 • Maak verbinding met all sociale platforms en website met pictogrammen
 • Pas aan met kleuren, knopstijlen en lettertypen van Linktree.
 • Linktree heeft een gratis versie en een betaalde versie.

 

Gratis versie

 

 • Met dit type abonnement kunt u:
 • Voeg onbeperkt links toe.
 • Bekijk basis Analytics-statistieken.
 • Kies basisthema’s voor het maken van uw profiel, zowel in kleuren als in letters.

 

Betaalde versie

 

 • Door een maandelijks abonnement af te sluiten, biedt het platform u de mogelijkheid om:
 • Krijg een meer gedetailleerde analyse van statistieken en gedrag.
 • Meer thema’s en aanpassing opties.
 • Berichten in te plannen.

 

Hoe gebruik je het?

 

Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media - linktree

Dit deel is erg belangrijk noch gemakkelijk.

 

Het aanmaken van het profiel is een eenvoudige taak. Het eerste dat je hoeft te doen, is de pagina invoeren:https://linktr.ee/om de rekening aan te maken.

 

Als u van plan bent voor deze service te betalen, raden we je aan eerst de gratis versie te proberen en de tool vooraf te leren kennen. Daarom klik je bij het binnenkomen op Gratis aan de slag. Hierna ziet u het formulier waar zij u om de gegevens zullen vragen.

 

Vervolgens word je om de volgende informatie gevraagd:

 

E-mail van de persoon die het account beheert dat wordt aangemaakt.

 

Gebruikersnaam die moet worden weergegeven in het aangemaakte profiel. Als het een bedrijfs-, winkel-, bedrijfs- of merk-account is, wordt aanbevolen om dezelfde gebruiker te gebruiken als degene die wordt gebruikt voor het Instagram-account.

 

Selecteer het plan waarmee je wilt werken

 

Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media - linktree

Als je het gratis abonnement hebt gekozen, wordt er automatisch een sectie geopend waar je kunt beginnen met werken en je profiel kunt aanpassen.

 

Na maatwerk gaan we over tot het invoegen van de links. In dit stadium ga je alle links die je beschikbaar wilt hebben in je Linktree-profiel kopiëren en plakken, zoals de website, link naar het YouTube-kanaal, e-mail, verbinding met Google Drive voor gevallen waarin die downloadbaar materiaal te bieden hebben, telefonisch contact dat de persoon naar het WhatsApp-profiel leidt en al het andere dat u nodig acht.

 

Nadat je de links heeft ingevoegd, kan je de gewenste volgorde kiezen wanneer je het platform betreedt. Je kan ze ordenen door elke regel te slepen om ze alfabetisch of op de belangrijkste voor u te ordenen.

 

Terwijl je de wijzigingen aanbrengt, worden ze in realtime weergegeven aan de rechterkant van dezelfde pagina. Je kan zien hoe alles afloopt en zo kan jewijzigingen aanbrengen als je niet tevreden bent over hoe iets specifieks verloopt.

 

Voordelen:

Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media - linktree

Een van de belangrijkste voordelen is dat als het bedrijf begint en geen groot budget heeft of geen grote investering in dit aspect wilt doen, Linktree een uitstekende optie is om deze connectiviteit met de sites te bereiken en beter te communiceren met het publiek.

 

Bovendien is er een gratis en betaalde versie die niet zo duur is. Daarom is het nog steeds een perfecte optie als je kiest voor de premium-versie.

 

Voordelen van de gratis versie

 

Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media - linktree

 • Er is geen limiet aan het aantal links dat je kan toevoegen;
 • Biedt toegang tot statistieken om het aantal klikken op elke link te kennen;
 • Het is mogelijk om betalingslinks zoals PayPal of Tikkie in te voeren;.
 • Je kan video-content toevoegen;
 • Deze gratis versie bevat basis templates in neutrale kleuren die je makkelijk kunt combineren met de branding van bepaalde merken;

 

 

Voordelen van de pro-versie

 

 • U kunt metrische gegevens nauwkeuriger meten;
 • Er zijn meer aanpassingsmogelijkheden, zoals sjablonen, kleuren en lettertypen. Je kan zelfs het merklogo toevoegen;
 • Je kan het gebruiken om gegevens zoals e-mails en telefoonnummers te verzamelen die u kunnen helpen in de toekomst een database te vormen;

 

Haal het meeste uit Linktree

 

Wat is Linktree en hoe kan je het gebruiken op sociale media - linktree

Andere alternatieven voor het gebruik en waar je veel voordeel uit kan halen, zijn dat je de link kan opnemen in een cv, WhatsApp-beschrijving of begeleidende brieven.

 

Dus ook om producten of je portfolio te presenteren is ook veel makkelijker als je alleen de link met alle opties stuurt en zelfs in de footers van je blogs als dat is wat je doet.

 

Als je op de hoogte wilt blijven van digitale marketing onderwerpen, schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *