Wat is de marketingstrategie van Dior?

Blucactus NL - Wat is de marketingstrategie van Dior? - Dior

Zoals besproken in de blogposts over Balenciaga en Dolce & Gabbana, is marketing voor luxe modemerken gericht op een specifiek publiek. En de belangrijkste waarde is exclusiviteit. Dat is bekend bij Dior, een van de belangrijkste merken ter wereld. Om de grootsheid in haute couture te begrijpen, zullen we in deze post uitleggen waar de marketingstrategie van Dior op gericht is.

 

De marketing van dit bedrijf, is meer gericht op ‘luxe schoonheid’, waar het bedrijf goed van het kunnen profiteren. Zozeer zelfs dat zijn Media Impact Value op een hoger niveau ligt dan die van zijn concurrenten.

 

Dior-marketingplan

 

Blucactus NL - Wat is de marketingstrategie van Dior? - Dior

Veel luxemerken hebben een tijd geleden besloten een make-uplijn te lanceren.

 

Dit is een manier om verschillende soorten consumenten te bereiken tegen een meer betaalbare prijs.

 

Afgezien van deze strategie, zullen we de meest opvallende noemen:

 

 

Bulk make-up

 

Blucactus NL - Wat is de marketingstrategie van Dior? - Dior

Onder de strategieën van Dior is dit een van de hoogtepunten. Door bulk make-up te overwegen, relaties met verschillende klanten heeft kunnen opbouwen. Wat erg gunstig was, aangezien het duizenden vermeldingen op Instagram heeft opgeleverd. Hierdoor is Dior erin geslaagd boven de concurrentie te blijven.

 

Natuurlijk moet worden opgemerkt dat het voorstel van Dior altijd conservatief is geweest met zijn inspanningen om digitaal te gaan. Maar dit was een grote stap dankzij de demografische spreiding van het merk over de hele wereld. Zo kan het bedrijf bestaande kopers behouden en een nieuwe Dior-doelgroep aantrekken. En wat is een betere manier om dit te doen via gedrukte en online media.

 

Influencers

 

Net als andere merken in verschillende sectoren, kon het merk Dior, door een meer opvallende aanwezigheid op sociale media, het gebruik van influencermarketing niet onopgemerkt laten. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar invloedrijke mensen in de belangrijkste communicatiekanalen op digitaal gebied. 

 

 

Media

 

Blucactus NL - Wat is de marketingstrategie van Dior? - Dior

De mediastrategie is in de loop van de geschiedenis ook zeer relevant geweest voor het merk. Dit komt omdat ze via verschillende reclamecampagnes voor hun parfums of andere producten winsten van duizenden dollars hebben gegenereerd. Een Miss Dior-parfum advertentie gepubliceerd in Shape USA, gekenmerkt door actrice Natalie Portman, gegenereerde 354 duizend dollar.

 

Net zoals babyboomers meer waarde toevoegen aan print, reageren jongere generaties ook beter op online content. Luxemerken moeten dus weten hoe ze met beide moeten omgaan.

 

Voorbeelden van marketing van Dior

 

Er zijn zeer duidelijke voorbeelden van luxe marketingstrategieën waarmee het Dior de doelgroep heeft weten te verrassen. 

 

Ready-to-wear campagne lente/zomer 2018

 

Blucactus NL - Wat is de marketingstrategie van Dior? - Dior

Het doel van deze campagne was om vrouwelijke artiesten te laten opvallen. Een van de belangrijkste was Sasha Pivovarova. Zij heeft de kleding gemodelleerd met een duidelijke boodschap: “Waarom zijn er geen geweldige vrouwelijke artiesten geweest?”

 

Ze creëerde voor de presentatie van deze catwalk een scenografie genaamd “The Tarot Garden”. Geïnspireerd door de afbeeldingen van het Tarotspel, uitgebracht in 2018.

 

Daardoor konden ze rekenen op kwalitatieve content. Omdat ze veel video’s en foto’s van het evenement hebben kunnen verzamelen. Op deze manier kregen de kleding, make-up en kostuums die samenkwamen met de constructie van de scenografie, 30.897 views.

 

Pret-A-Port campagne Herfst/winter 2019

 

Blucactus NL - Wat is de marketingstrategie van Dior? - Dior

Deze campagne was erg interessant omdat het belangrijkste doel was om verschillende winkels van het merk Dior te laten zien. Zoals Tokio, Hong Kong en New York, in de beste stijl van feministische reclame voor de empowerment van vrouwen.

 

Hiervoor verzamelden ze een groot aantal foto’s die dienden als fashion covers voor eerdere campagnes.

 

Dit was slechts de ‘mond opener’ om te laten zien hoe de herfst-wintercollectie eruit zou zien. Dit was een show die werd bijgewoond door verschillende beroemdheden, die zeer positieve opmerkingen van hen kregen over de kleding en het landschap.

 

 

Deze video MISS DIOR – The new Eau de Parfum  is 106.488.168 keer bekeken op YouTube.

 

Capture Youth campagne

 

Het doel van deze Dior-reclamecampagne was de lancering van het product “Capture Youth”, met Cara Delevingne. Bij deze gelegenheid beschrijft de actrice haar ervaring met het merk. En hoe het product haar vrouwelijkheid heeft ondersteund om haar vrijheid als sterke en leidende vrouw te versterken. Iemand die nooit opgeeft.

 

 

Capture Youth – De tijd is nu! – Cara Delevingne | Christian Dior

 

De kunst van een kleur campagne

 

Blucactus NL - Wat is de marketingstrategie van Dior? - Dior

Deze campagne was  interessant omdat het de schoonheid van Serge Lutens, Tyen en Peter Philips wilde laten zien door middel van hun uiterlijk.

 

Om dit te bereiken werd er een tentoonstelling gehouden in Tokyo.

 

Waar de geschiedenis van make-up werd verteld en op zijn beurt de vrouwelijkheid van vrouwen werd vastgelegd.

 

De waarheid is dat deze tentoonstelling zeer verstrekkend was omdat het erin slaagde een groot aantal beroemdheden samen te brengen. 

 

Vond je dit bericht leuk?

 

Blucactus NL - Wat is de marketingstrategie van Dior? - Dior

Dankzij de marketingstrategieën van Dior heeft het de afgelopen jaren via zijn campagnes een grote impact op sociale media (@Dior:

 

Facebook

  • Likes op de pagina’s: 16.596.213.
  • Volgers: 17.000.000

 

Instagram

  • Volgers: 38.500.000.

Twitter

  • Volgers: 8.600.000.

 

Blucactus NL - Linn Larsson

Zoals je kan zien, hebben luxemerken ook marketingstrategieën nodig waarmee ze een groter bereik creëren. En tegelijkertijd exclusiviteit blijven bieden aan hun doelgroep.

 

Bij BluCactus hebben we ervaring met het creëren van effectieve marketingstrategieën voor luxe merken. Om in de luxemarkt te passen en aan de eisen van het meest vooraanstaande publiek te voldoen, hoeft u alleen maar contact met ons op te nemen, en wij zullen u zeer helpen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *