Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie

Blucactus NL - Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie - Banner

PowerPoint-presentaties zijn een van de handigste tools voor bedrijven om relevante informatie over te brengen. Elke dia kan gebruikt worden als een wit canvas om een ​​verhaal te creëren met tekst, beeld, videos of andere elementen. Je moet hiervoor eerst weten hoe je een professionele PowerPoint-presentaties kunt maken. Op deze manier kun je al je doelen bereiken.

 

Vandaag vertellen we je alle details waar je op moet letten bij het maken van een presentatie via dit programma. PowerPoint heeft veel voordelen, daarom moet je leren hoe je deze tool efficiënt kunt gebruiken.

 

Wat is een PowerPoint-presentatie?

 

Professionele presentaties hebben diapresentaties als hoofdfunctie. Om een ​​goede boodschap over te brengen of een verhaal te vertellen, moeten deze echter op een georganiseerde manier worden afgebroken. Met andere woorden, je moet alle informatie die je nodig hebt op de meest overzichtelijke manier weergeven. Want het is de enige manier om het verhaal te kunnen vertellen zoals het hoort.

 

Het goede nieuws is dat PowerPoint allerlei standaardelementen biedt. Bijvoorbeeld een grote verscheidenheid aan sjablonen, ingebouwde thema’s, kleuren, speciale effecten en nog veel meer. Op deze manier kunt u het overeenkomstige ontwerp voor uw presentatie kiezen op basis van de behoeften van uw bedrijf.

 

Hoe maak je een goede PowerPoint-presentatie?

 

Blucactus NL - Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie

Als je wil leren hoe je professionele PowerPoint-presentaties maakt, houd dan rekening met de volgende punten:

 

Ken je doelgroep voordat je begint met creëren

 

Dit is een van de belangrijkste punten, het maken van een marketingstrategie en het voorbereiden van PowerPoint-presentaties. Voordat je begint met het maken van uw ontwerp, moet je eerst de kenmerken van de doelgroep bepalen.

 

Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de meest voorkomende stijl tussen hen en of ze de voorkeur geven aan een serieuze benadering of een meer ontspannen. Kijk ook goed naar de context van de informatie die je van plan bent te verstrekken, want er zijn bepaalde regels die je moet volgen in het geval van een melding of training.

 

Ten slotte moeten er ook rekening gehouden worden met de tijd die de doelgroep heeft om aandacht te besteden aan PowerPoint-presentaties. De waarheid is dat het aantal dia’s niet veel moet zijn, maar ook niet weinig.

 

Maak een plan voor uw presentatie verhaal

 

Blucactus NL - Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie

Zodra je de doelgroep kent, kan je beginnen met het maken van een verhaal op basis van hun verwachtingen. Je moet je ook concentreren op wat je echt wilt communiceren. Vraag jezelf dus af wat je doelgroep verkiest, of ze de gegevens willen weten voordat ze worden ontwikkeld of dat ze liever worden uitgesplitst naar de meest relevante punten.

 

Daarnaast moet u de argumenten bepalen die in uw presentatie worden getoond en de volgorde waarin ze op het scherm verschijnen. Dit is de gemakkelijkste manier om uw dia’s te ordenen om een ​​verhaal te creëren dat de verwachtingen van het publiek overtreft. Tenslotte moet uw vertelplan ook zijn eigen doelen bereiken.

 

Zorg ervoor dat elke dia essentieel is

 

Blucactus NL - Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie

Het is belangrijk op te merken dat er geen standaard aantal dia’s is. De ene keer zal je waarschijnlijk een presentatie van tien minuten maken en de andere keer zal het een lezing zijn van maximaal 50 minuten.

 

Daarom wordt aanbevolen dat een dia maximaal zes regels tekst bevat. De reden is dat het publiek zich hierdoor kan concentreren op wat je wil zeggen in plaats van lange alinea’s te lezen en het hoofdidee te missen.

 

Om echter efficiënt gebruik te maken van de dia’s, verdient het de voorkeur om opsommingstekens op te nemen om de informatie die je wil verstrekken op te bouwen. Op deze manier wordt het gemakkelijker om de prioriteit punten in de presentatie te vinden. Op zijn beurt kan het publiek alle gegevens en argumenten begrijpen die je wil verduidelijken.

 

Ontwerp volgens het bedrijfsimago

 

Blucactus NL - Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie

Bij het maken van professionele PowerPoint-presentaties moet je rekening houden met de elementen van je bedrijf.

 

Om dit te doen moet je het logo op de meest strategische plaatsen en gebruik je de juiste typografie. Daarnaast mogen de onderscheidende kleuren van uw merk niet ontbreken omdat ze een van de belangrijkste kenmerken van uw bedrijf zijn.

 

Het logo kan bovenaan de dia staan ​​of als watermerk.

 

 

Voeg afbeeldingen van de hoogste kwaliteit toe

 

Blucactus NL - Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie

De visuele content moet kwalitatief zijn, daarom moet u zich bewust zijn van zelfs het kleinste detail. Laten we in dit geval zeggen dat afbeeldingen jouw bondgenoten worden bij het maken van dia’s. Waarom? Omdat je daarmee presentaties kunt maken die goed de aandacht trekken.

 

Er zijn veel beeldbanken, zoals Freepik, waar je kwalitatief goede en volledig gratis foto’s kunt vinden. Het beste van alles is dat je er een aantal kunt krijgen zonder watermerk.

 

Vind het juiste contrast tussen achtergrond en tekst

 

Dit punt kan niet onopgemerkt blijven, anders komen de dia’s niet in aanmerking voor de meeste aanwezigen. Daarnaast moet je een geschikte lettergrootte kiezen, rekening houdend met de grootte van de ruimte waar je jouw presentatie gaat maken en de afstand van uw publiek.

 

Vermijd het gebruik van overgangseffecten

 

Blucactus NL - Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie

Overgangseffecten hebben hun voor- en nadelen.

 

Om van de voordelen te profiteren, mag het alleen worden gebruikt wanneer dat nodig is of als je het ritme van de tentoonstelling wil wijzigen.

 

Deze effecten mogen niet overmatig worden gebruikt, omdat ze vervelend kunnen zijn voor het publiek.

 

 

 

 

Checl je presentatie grondig

 

Blucactus NL - Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie

Dit punt gaat over de beoordelingsfase. Professionele PowerPoint-presentaties moeten meerdere keren worden nagekeken en je kunt ze zelfs ter goedkeuring naar een collega sturen. Zo weet u of de hoeveelheid tekst en het door u gekozen ontwerp is aangegeven.

 

BluCactus, uw bondgenoot in digitale marketing

 

Het internationale, online marketing bureau; BluCactus bedient klanten over de hele wereld. Onze specialiteit? Het maken van webdesigns en SEO-positionering bij online zoekopdrachten. Onze experts richten zich op het helpen van bedrijven en merken om succesvol te worden en blijven, in een van de meest competitieve sectoren op de markt; de digitale wereld.

 

Blucactus NL - Met deze 8 tips maak je een professionele PowerPoint-presentatie - Ken Schreck

BluCactus begeleidt je bij elke stap die jouw  merk zet. Dit begint bij de branding van jouw  bedrijf tot het creëren van inhoud. Onze focus ligt bij het ondersteunen tijdens de bouw van jouw  website of het beheren van al jouw  social media accounts.

 

Dit online marketingbureau, gevestigd in Amsterdam, Nederland, wil jouw  imago als merk versterken en naar een hoger niveau tillen. Wacht niet langer en schakel de hulp in van de beste specialisten in digitale marketing. Neem nu contact met ons op via onze social media of onze website!

 

Als je op de hoogte wilt blijven van de wereld van digitale marketing, kun je je ook abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *