Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren

Blucactus NL - Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren - banner

Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren.

 

Dat je Chat GPT hele teksten kunt laten schrijven die je als basis voor je artikel of blog kunt gebruiken is inmiddels wel bekend bij de meeste website-eigenaren. Met deze superslimme chatbot kun je binnen een minuut een goed leesbaar blog schrijven zonder één enkele spelfout. Echter, Chat GPT is veel meer dan alleen een schrijfhulp. Wist je dat de chatbot een behoorlijk goede assistent is die jou kan helpen je SEO-resultaten te verbeteren? En je dus op deze manier met Chat GPT méér geld kunt verdienen? Ik vertel je graag op welke manieren je dit kunt aanpakken!

 

 • Zoekwoordenonderzoek

 

Blucactus NL - Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren - SEO

Voordat je aan de slag gaat met een nieuw blog of artikel voor je website, is het uitermate belangrijk dat je weet op welke zoekwoorden je wilt gaan scoren. Waarschijnlijk heb je al een bepaald onderwerp in gedachten, maar weet je nog niet goed welke keywords je het beste kunt verwerken in je tekst. Vraag dan Chat GPT naar suggesties voor zoekwoorden die passen bij het onderwerp. 

 

Bijvoorbeeld: je wil een artikel schrijven over sollicitatietips voor 65+ers. Dan krijg je van het programma suggesties voorgeschoteld als: 

 

 • Werk vinden na pensioenleeftijd
 • Werk voor senioren
 • Inzetbaarheid op latere leeftijd

 

Chat GPT heeft helaas geen actuele gegevens over zoekvolumes in Google. Dit komt doordat het een AI-taalmodel is wat geen toegang heeft tot de statistieken van Google of andere zoekmachines. Maar met de voorgestelde zoekwoorden kun je wél zelf aan de slag in keywordtools of de zoekwoordplanner van Google Ads. 

 

 • Blog Post Outlines

 

Als je een kwalitatief goed blog wilt schrijven, zul je ook van tevoren na moeten denken over de inhoud en structuur van het blog. Welke vragen wil je beantwoorden en voor welke doelgroep ga je schrijven? Chat GPT is hierbij een geweldige assistent, want hij serveert je binnen 10 seconden een structuur voor waar jij jouw blog vanuit kunt gaan schrijven.


Ik geef je een voorbeeld. Stel, je wilt een artikel schrijven over het ‘kopen van schaatsen’.  Dan kun je Chat GPT vragen om een ‘blog outline post’ over het onderwerp schaatsen kopen. Je krijgt vervolgens een mooi overzichtelijke structuur die je kunt gebruiken voor het schrijven van je blog. Wil je Chat GPT óók nog de inhoud van je blog laten schrijven? Dan kun je het vragen om per outline een kort blog te schrijven met een bepaald aantal woorden. 

 

 

 • SEO-titels en meta-omschrijvingen

 

Blucactus NL - Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren - SEO

SEO of Meta-titels zijn erg belangrijk voor de rankings in Google. De SEO-titel is de titel die je ziet boven in de titelbalk van je browser. Google gebruikt deze titel ook in de zoekresultaten en is vaak het eerste wat mensen lezen als jouw website getoond wordt tijdens zoekopdrachten. Chat GPT kun je om hulp vragen bij het bedenken van goede meta-titels voor je artikel, categoriepagina’s en zelfs je homepage. Ook metabeschrijvingen schrijft Chat GPT voor je. Kopieer en plak je bericht of blog in het venster en vraag bijvoorbeeld naar 5 metabeschrijvingen. Zit er niks tussen wat naar je wens is? Vraag dan gewoon om méér antwoorden. Je zal versteld staan van hoe goed en hoe snel de chatbot het voor je typt. 

 

 

 • Alt-teksten voor je afbeeldingen

 

Blucactus NL - Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren - SEO

Alt-teksten (‘alternatieve teksten’) zijn belangrijk voor je SEO, aangezien je Google vertelt wat er op de afbeelding te zien is. Ook voor mensen met een visuele beperking is een alt tekst belangrijk. Verwach wordt dat Google in de toekomst ‘toegankelijkheid’ ook meer laat meewegen in de rangschikking van de SERP’s (zoekresulaten). Belangrijk voor je SEO dus!

 

Alt-teksten worden vaak vergeten, maar zijn eigenlijk heel snel en op simpele wijze toe te voegen. Nóg sneller ben je als je Chat CPT je alt-teksten laat schrijven. Vraag de robot om een alt-beschrijving te maken van een afbeelding en geef zelf een korte omschrijving van wat er op het plaatje staat. 

 

De opvolger van Chat GPT, GPT-4 is zelfs in staat om alt-beschrijvingen te schrijven op basis van de afbeelding die je uploadt in de website. GPT-4 is echter (nog) niet gratis beschikbaar, maar wel te gebruiken met een Chat GPT+ abonnement voor 20 dollar (omgerekend zo’n 20 euro) per maand.

 

 • Productomschrijvingen

 

Blucactus NL - Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren - SEO

Als je een webshop hebt, dan ben je waarschijnlijk heel veel tijd kwijt aan het schrijven van productomschrijvingen. Als Chat GPT je dit uit handen neemt, levert het je dus enorme tijdswinst op. Je moet hem wel voeden met de steekwoorden die je graag terugziet in de beschrijving. Zo zou je voor een productomschrijving van een dekbed kunnen vragen: ‘Geef een productomschrijving van 70 tot 80 woorden van een dekbed met de volgende woorden erin verwerkt: Walra, synthetisch, alle seizoenen, voordelig, veerkrachtig, golfpatroon, drukknopen, luxe beschermtas, wassen op 60 graden.’

 

Zorg ervoor dat je de woorden kiest waarop je wilt dat je product gevonden wordt in Google. Naast dat je tijd bespaart op het typen van de productomschrijvingen, zorg je er ook meteen voor dat je SEO resultaten verbeteren. Voeg dan wel aan je ‘prompt’ toe dat de productomschrijving SEO-vriendelijk moet zijn.

 

Ook als je vaak advertenties plaatst op Marktplaats of als je verkoper op Bol.com bent, kun je veel tijdswinst boeken door de robot productomschrijvingen te laten schrijven. Zorg er altijd wél voor dat je alle omschrijvingen handmatig controleert, het blijft tenslotte een AI-robot die je niet voor de volle 100% moet vertrouwen :).

 

 

 

 • Backlinkmogelijkheden

 

Blucactus NL - Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren - SEO

Met SEO tools als Ahrefs, Semrush en Neil Patel kun je een volledige lijst opvragen van de backlinks die jouw concurrenten hebben. Maar dan moet je wel 1. een duur abonnement aanschaffen en 2. de hele lange lijst doorspitten naar goede mogelijkheden. Chat GPT kan je daarentegen goede suggesties geven voor interessante backlinkmogelijkheden. Vraag bijvoorbeeld waar je een gastblog kan aanleveren of op welke website je het beste een link kan aanvragen. 

 

Als je bepaald hebt op welke websites of blogs jij jouw links wilt plaatsen, kun je Chat GPT vragen te helpen met het schrijven van een e-mail naar de websitebeheerder. Vergeet niet hem een bepaalde schrijfstijl mee te geven, bijvoorbeeld ‘zakelijk’ of juist ‘sympathiek’, zodat je in jouw eigen stijl de e-mail laat schrijven. Vergeet niet de e-mail goed te controleren!

 

 • Gebruik de plugin AIPRM

 

Blucactus NL - Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren - SEO

Als je denkt dat je met Chat GPT het schrijven van SEO-teksten efficiënt bezig bent, dan heb je natuurlijk helemaal gelijk. Maar het kan nóg efficiënter! AIPRM is een plugin voor Chat GPT. Deze plugin biedt je in het programma allerlei ‘prompts’ aan die je kunt gebruiken en nog sneller opdrachten te geven aan de chatbot. 

 

Prompts zijn uitgebreide opdrachten die zijn gemaakt door ontwikkelaars die veel verstand hebben van de werking van chatbots. Het fijne aan AIPRM is dat je de prompts kunt filteren, bijvoorbeeld op onderwerp en populariteit. Je kunt ook aangeven dat je de output graag in het Nederlands wilt ontvangen en welke schrijfstijl er toegepast moet worden. 

 

Het gebruik van de plugin zal jouw werk als content creator of SEO-specialist nog makkelijker maken. Kies je bijvoorbeeld voor de prompt ‘Fully SEO Optimized Article including FAQ’s’, dan hoeft je geen opdracht meer uit te typen, maar typ je in de onderste balk enkel het onderwerp en druk je op ‘enter’. Je krijgt vervolgens een artikel van 1500 woorden over jouw gekozen onderwerp mét metabeschrijving, H1 tags en een aantal ‘Veelgestelde Vragen’. 

 

De plugin is gratis te installeren. Er is ook een betaalde versie (vanaf 9 dollar per maand) waarbij je meerdere opties krijgt, zoals meer verschillende schrijfstijlen, een favorietenlijst en een mogelijkheid om zelf prompts te maken.

 

Andere mogelijkheden van Chat GPT

 

Blucactus NL - Op deze manieren kun je met Chat GPT jouw SEO-resultaten verbeteren - SEO

Zoals je ziet zijn er tal van mogelijkheden om met Chat GPT je SEO resultaten te verbeteren. Je houdt daardoor meer tijd over voor andere taken die je als ondernemer op je lijstje hebt staan, zodat je meer omzet kunt maken. Naast SEO-optimalisatie zijn er nog veel meer mogelijkheden om meer geld te verdienen met Chat GPT. Ik geef je ter inspiratie enkele voorbeelden:

 

 • Gebruik ‘m als inspiratiebron: Vraag de chatbot naar mogelijkheden om geld te verdienen binnen een bepaalde branche. Hij zal je vertellen op welke manieren je een bepaald product kunt verkopen, hoe je via Social Media bezoekers krijgt of welke niches interessant zijn om in te investeren.
 • Als je een influencer bent of je werkt als marketeer bij een bedrijf kun je kwalitatief goede Social Media posts laten schrijven. De bot bedenkt er zelfs een aantal hashtags bij die je kunt gebruiken voor je Instagram posts.
 • Chat GPT is erg goed in het vertalen van teksten en kan uit lange teksten taal-en spelfouten eruit halen. Vergelijk de uitkomsten van een vertaalde tekst in Google Translate met de uitkomst in Chat GPT. Die laatste zorgt voor een soepel lopende tekst, waaraan je niet kunt afleiden dat de tekst vertaald is door een AI chatbot.
 • Laat je Excelformules of programmeerscripts controleren of zelfs schrijven. Loop je in je werk vast met een bepaalde formule of krijg je een error als je je script aftrapt? Gooi ‘m door de chatbot en hij zal je vertellen welke fout je hebt gemaakt en hoe je deze kunt oplossen. 
 • Reviews en productbeoordelingen schrijven: Als je geld wilt verdienen als producttester kan Chat GPT jou op een snelle manier helpen om reviews over producten en merken te schrijven. Geef een aantal steekwoorden die je tijdens de producttest hebt genoteerd en de chatbot maakt er een mooi uitgebreid verhaal van!

 

Auteur: Amy Boeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *