PowerPoint: de beste tips voor bedrijfspresentaties

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

Tegenwoordig zijn PowerPoint-presentaties onmisbaar geworden voor bedrijven die communicatieacties willen ontwikkelen. De meeste bedrijven die op visuele documenten vertrouwen, gebruiken PowerPoint. Voor een succesvolle PowerPoint-presentatie moeten we echter rekening houden met specifieke aanbevelingen.

 

Daarom geven we je vandaag enkele tips zodat je voordeel kunt doen met deze presentaties.

Wat is het belang van PowerPoint-presentaties?

 

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

Je hebt je vast al afgevraagd hoe je een professionele PowerPoint-presentatie maakt. Volgens de cijfers van Microsoft worden er elke dag zo’n 30.000.000 PowerPoint-presentaties gemaakt. De voor de hand liggende redenen om deze tool te vertrouwen zijn:

 

 • Het biedt veel mogelijkheden om snel teksten en objecten te animeren.
 • PowerPoint is een zeer intuïtief programma, en behalve dat het eenvoudig te gebruiken is, heeft het veel functies om verschillende soorten afbeeldingen te maken.
 • Deze presentaties kunnen op grote schermen worden geprojecteerd.
 • Hiermee kan je elke beweging van de animaties op verschillende manieren besturen, met behulp van de automatische optie, het toetsenbord of de muis.
 • Je kunt video’s aan pagina’s toevoegen
 • Indien nodig kan je de presentatie op papier afdrukken.
 • PowerPoint-documenten kunnen in verschillende formaten worden geëxporteerd, inclusief de video-optie.

 

Hoe helpt PowerPoint ons?

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

Nadat jij jouw PowerPoint-presentatie hebt gemaakt, kan je hiervan profiteren om je bedrijf meer zichtbaarheid te geven.

 

Zo is er het SlideShare-platform dat in 2006 is opgericht. We kunnen uploaden naar de cloud en onze presentaties delen met andere gebruikers. In feite kan je op dit platform alle formaten uploaden die door PowerPoint zijn gegenereerd.

 

Dit platform werd in 2012 overgenomen door Linkedin en vanaf dat moment voegde het nieuwe opties toe om inhoud te delen met meer waarde voor gebruikers.

 

Tips welke functies een PowerPoint-presentatie moet hebben

 

We hebben het belangrijkste punt van dit bericht bereikt. We noemen hier enkele tips voor een PowerPoint-presentatie voor uw bedrijf:

 

Laten we eens kijken:

 

 • Begin met het voorbereiden van een scenario

 

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

Wanneer we een presentatie maken, is het belangrijkste doel om visuele content en relevante informatie over het bedrijf en de producten en diensten naar het publiek te brengen.

 

Daarom moeten we, net als bij andere content, ook in dit geval een eerste schets maken.

 

Zo kunnen we alle informatie in de presentatie ordenen. Bovendien is het essentieel om de inhoud van elke dia vast te stellen. Dit alles zonder de ontwikkeling van een verhaal en de kernboodschappen te vergeten.

 

 • Bevat afbeeldingen om ideeën te illustreren

 

Dit is een van de tips waarmee je rekening moet houden om een ​​PowerPoint-presentatie nuttiger te maken. Zo vermijd je hele lange teksten op de slides. Je kan vertrouwen op afbeeldingen en grafieken die dienen om de boodschap te illustreren of te begeleiden.

 

 • Zorg voor de leesbaarheid van de presentatie

 

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

PowerPoint-presentaties moeten specifieke functies hebben. Daarom moeten er rekening mee worden gehouden dat deze inhoud op een scherm wordt geprojecteerd en voor het hele publiek toegankelijk moet zijn.

 

Daarom moeten de teksten de juiste grootte hebben om probleemloos en op afstand gelezen te kunnen worden.

 

 • Onthoud dat minder, meer is

 

We moeten leren omgaan met de lengte van de presentaties als we met PowerPoint werken. In die zin moeten we bepalen hoeveel het inhoudsvolume voor elke pagina zal zijn. Als het heel uitgebreid blijkt te zijn, kan het leiden tot afleiding of verlies van interesse van het publiek.

 

 • Gebruik zonder reden geen animaties of overgangen

 

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

Wanneer we overgangen of animaties als decoratie gebruiken, kan dit de aandacht van de lezer onderbreken of het publiek afleiden van waar het om gaat.

 

Idealiter worden zowel animaties als overgangen uitsluitend gebruikt wanneer we een specifieke boodschap willen benadrukken, maar niet als het belangrijkste van de PowerPoint-presentatie.

 

 • Laat ruimte vrij voor elk type content

 

Verschillende elementen vullen de dia’s aan en het ideaal is dat ze allemaal hiërarchisch en correct geordend zijn. Als je het erg moeilijk vindt, kun je jezelf helpen met PowerPoint-tools en hun functies, zoals rasters, hulplijnen, enz.

 

 • Er moet een verbinding zijn tussen de dia’s

 

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

Wanneer alle dia’s als een set worden bekeken, moeten ze er consistent uitzien. Het is het handigst om het ontwerp dat u kiest tijdens de presentatie te behouden. Je moetook koppel-elementen, lettertypen, kleuren en andere elementen opnemen die elke dia tot leven zullen brengen.

 

Als je nu met sjablonen en stijlen werkt, wordt het werk minder traag en als je te maken hebt met zeer lange blokken informatie, mag je niet vergeten de overgang dia’s op te nemen.

 

 • Probeer je eigen bronnen te gebruiken

 

 1. Om uw PowerPoint-presentatie er professioneel uit te laten zien, raden we je aan eigen ontwerpen en grafische middelen te gebruiken. Dit programma heeft veel elementen die u in uw presentaties kunt opnemen, maar er is niets beters dan eigen afbeeldingen te gebruiken en de pictogrammen en afbeeldingen aan te passen.

 

Als je besluit een standaardsjabloon van het programma te gebruiken, probeer dan enkele aanpassingen te maken met de kleuren van het bedrijf. Concentreer je ook op de branding om het verschil te maken en een unieke presentatie te geven.

 

 • Probeer toegankelijke afbeeldingen te maken

 

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

Als er iets essentieels is in deze presentaties, dan zijn het de graphics. Je moet er voor zorgen dat ze er niet vol met informatie uitzien. Als je veel informatie wilt toevoegen, kan je dat het beste in twee dia’s verdelen.

 

 • Kies het juiste lettertype

 

Als we het hebben over PowerPoint-presentaties, ligt de kwestie van typografie meestal het gevoeligst. Om deze reden, als je al een zakelijk lettertype heeft, is het logisch dat je deze altijd gebruikt. Waarom? Omdat dit een van de meest kritische elementen voor de branding zal zijn.

 

In die zin moet je, als je naar een lettertype moet zoeken, er een selecteren die leesbaar is en bij voorkeur al in het systeem aanwezig is. Op deze manier is er geen ongemak wanneer je de presentatie opent vanaf een andere computer, aangezien deze er precies hetzelfde uitziet als je het hebt ontworpen. Je kan zonder zorgen de bijbehorende bewerkingen uitvoeren.

 

Als laatste tip met betrekking tot lettertypen: maak geen misbruik van het gebruik van meerdere lettertypen in een presentatie, anders wordt het resultaat erg verwarrend voor het publiek.

 

 • Gebruik sjablonen

 

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

Dit advies is erg belangrijk omdat de sjablonen de kleuren en typografische stijlen van het bedrijf moet dragen. Zodra het sjabloon is gemaakt, kan je deze gebruiken wanneer je een nieuwe presentatie wilt maken.

 

Bij het selecteren van de kleuren voor de sjabloon moet je echter rekening houden met het contrastonderzoek. Dit zorgt ervoor dat het blote oog elke gekozen kleur kan onderscheiden.

 

Vond je dit bericht leuk?

 

Blucactus NL - PowerPoint - PowerPoint

Dit zijn voorbeelden van de belangrijkste tips voor PowerPoint-presentaties en ze zijn allemaal even belangrijk bij het maken van spannende content voor het publiek.

 

Het belangrijkste is dat je je van begin tot eind concentreert op het bouwen van een verhaal en hiervoor moet je duidelijk en beknopt zijn. 

 

 

Wil je een succesvolle PowerPoint-presentatie?

 

Blucactus NL - Linn Larsson

Als je niet de tijd en kennis hebt om een ​​professionele presentatie te maken, dan kan Blucactus je helpen. Bij BluCactus kan je de grafische professionals vinden die je nodig hebt. Je hoeft alleen maar contact met ons op te nemen, wij helpen je graag verder.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en we delen het beste nieuws over de wereld van digitale marketing.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *