Koffie en de verpakkingseisen in Nederland
Koffie en de verpakkingseisen in Nederland. De verpakkingseisen in Nederland zijn voor koffie vastgesteld volgens het laatste beleid van de Europese Unie. Daarin wordt een patroon of informatieve code vastgesteld voor de identificatie van koffieproducten die geldig zijn voor de achtentwintig lidstaten van genoemde organisatie. Nederland vormt geen uitzondering op de genoemde regelgeving en integreert een deel van een continentale markt die wereldwijd 44% van de koffieconsumptie inneemt. De normen die de identificatie van koffieverpakkingen vastleggen, hebben tot doel een uniforme informatieachtergrond te creëren. Hierdoor wordt het verkeer en de vrije verkoop van koffieproducten door de verschillende gebieden van continentaal Europa mogelijk gemaakt.
Marketingbureau BluCactus is al meer dan een decennium onderdeel van de Nederlandse marketingmarkt. Dit laatste met name in relatie tot de vorming en vormgeving van verpakkingen voor verschillende soorten voedingsmiddelen. Waaronder koffie consequent is inbegrepen. Het belangrijkste doel van deze blog is om u informatief wegwijs te maken over koffie en de verpakkingseisen in Nederland . Op dezelfde manier nodigen we er ook onze meest directe uitnodiging uit om kennis te maken met en te profiteren van de verschillende voordelen die we u bieden via ons systeem van diensten.
Hoe komt koffie in Nederland?
Een groot deel van de koffiesoorten die tegenwoordig op het Nederlandse grondgebied worden verbouwd, behoort tot het Arabische assortiment. Een duidelijk merkbaar aspect voor de verpakkingseisen in Nederland . Culinaire historici hebben het spoor van deze plant sinds midden 1658 gevolgd. In die tijd wordt de stad Ceylon getoond als de bestemming en het reservoir van een reeks koffiespecimens die vanuit het Arabische schiereiland in Europa zijn geïntroduceerd. Het is bekend dat dit initiatief direct betrokken was bij de directe export van de eerste koffieplanten naar het Amerikaanse continent. Dat laatste gebeurde in de gebieden Martinique, Frans-Guyana en Suriname.
De daaropvolgende historische evolutie van de koffiemarkt in Nederland werd bepaald door het uiterlijk van verschillende teeltgebieden in het land. De belangrijkste heeft zijn intrede gedaan in het jaar 1706, specifiek in relatie tot de opstart van de Botanische Tuin Amsterdam. Een instelling die als referentie diende voor de koffieteelt in genoemde continentale regio. Andere belangrijke acties van die tijd voor wat momenteel de koffiemarkt en de verpakkingseisen in Nederland zijn, is de export naar Frans grondgebied. De laatste, met betrekking tot de initiatieven van koning XIV, in het jaar 1714, waar de eerste plant van deze soort werd ontvangen in het Paleis van Planten in Parijs.
Hoeveel koffie drinken we in Nederland?
Wereldwijd vertegenwoordigt Nederland de Europese regio met de hoogste koffieconsumptie. Een totale meting berekend in 2,5 dagelijkse kopjes per inwoner. Deze realiteit positioneert dat land boven koffiemachten zoals Finland en Zweden, beide met respectievelijk 1,8 en 1,3 kopjes. Op zich zijn de verpakkingseisen in Nederland gunstig voor de invoer van dit type product. Voornamelijk uit regio’s als Latijns-Amerika. Door al deze inspanningen is het verbruik per inwoner gestegen tot ongeveer 8,4 kilogram per jaar.
hoge consumptieniveau van dit product in het gebied verklaart , zijn de verschillende presentatieformules. De Nederlandse koffiemarkt kiest in sterkere mate voor zeer intensieve bereidingen, vooral op het brandniveau van de bonen. In wezen heeft deze specifieke Europese markt een grote voorkeur voor cappuccinokoffie. De laatste wordt geserveerd met een glas water als chaser. Vanwege de nabijheid van de Belgische natie bevatten veel van deze presentaties ook sporen van chocolade. Ondanks dat deze laatste kenmerken geen onderdeel uitmaken van de verpakkingseisen in Nederland, geven ze de koffie een aantrekkelijk potentieel waardoor het een consistenter toeristisch product wordt.
Wat u moet weten over koffie: Belangrijkste verpakkingseisen in Nederland voor koffieproducten.
Volgens gegevens van de European Coffee Federation heeft het continent een groeimarkt van 5,38% per jaar. Deze laatste is sinds 2018 geconsolideerd, vanaf dat moment concentreert de belangrijkste commerciële activiteit zich in de havenregio’s. Dit feit betreft de Atlantische en mediterrane steden Hamburg, Triëst, Antwerpen, Genua en Barcelona. Een set van regio’s die voor Nederland werken als een van haar belangrijkste klanten. Het webportaal van de Europese Unie is de belangrijkste en officiële bron van informatieve gegevens over de etikettering van koffieproducten op continentaal niveau. Via de richtlijnen die hierdoor worden opgelegd, wordt de gemeenschappelijke informatieve etiketteringscode voor elk van de lidstaten vastgesteld.
De voorschriften zijn geldig en alleen van toepassing op elke verpakking, zak of container bestemd voor de verkoop en distributie van koffie. In totaal worden acht verplichte informatieparameters vastgesteld. Elk daarvan beschrijft nauwkeurig de kwaliteits- en kwantiteitsparameters van het product. Op basis van al dit wettelijke kader moeten de verpakkingseisen in Nederland daarom de volgende etiketteringsrichtlijnen volgen.
Naam productverkoop:
De verkoopbenaming van koffie in verpakkingseisen in Nederland wordt bevestigd door twee elementen. Enerzijds is er de soortnaam van het op de markt gebrachte product. Hetzelfde volgt uit zijn commerciële bedoeling, die op zichzelf de generieke naam of gebruikelijke beschrijving van het product omvat. Het heeft een hoge tint van reclamekarakter, aangezien het voor een groot deel bestaat uit de manier waarop het product door het publiek zal worden herinnerd. Aan de andere kant wordt deze informatie gevolgd door de weergave van de merknaam. Het komt overeen met de naam van de fabrikant of het geregistreerde handelsmerk van de producent. Beide elementen moeten samen in de verpakking op de bovenste voorkant worden gepresenteerd.
Componentenlijst:
Deze informatieve parameter wordt in bepaalde gevallen vaak verward met de traditionele ingrediëntenlijst.
In het geval van koffie en de verpakkingseisen in Nederland verwijst het naar informatie waarvan plaatsing op het etiket optioneel is. Dit feit hangt af van het type product waarmee de koffie is gecombineerd. Aan de andere kant moet de lijst van componenten het aantal en het type geschikte additieven weergeven, indien van toepassing.
Dit alles zonder de juiste vermelding van mogelijke allergene componenten te vergeten die mogelijk irritatie of ongewenste reacties kunnen veroorzaken.
Netto inhoud:
Het moet worden uitgedrukt in metrische grammen, afhankelijk van de capaciteit. Dergelijke informatie is verplicht voor alle verschillende soorten presentaties en verpakkingen van koffie op nationaal niveau. Aan de andere kant breidt de koffieregelgeving in verband met verpakkingseisen in Nederland dit verplichte karakter uit naar zowel industriële koffieverpakkingen als die van biologische oorsprong. De afbeelding moet altijd aan de onderkant van elk etiket staan.
Vervaldatum:
Koffie heeft, in tegenstelling tot andere voedingsproducten, zelf geen houdbaarheidsdatum. Voor de verpakking van de verpakkingseisen in Nederland verwijzen deze gegevens naar de houdbaarheidsdatum. Op zichzelf drukt de waarde het tijdsinterval uit waarin de koffie zijn aromatische eigenschappen verliest. Dit is een kenmerk dat in sterkere mate wordt toegepast op de criteria die horen bij de verpakking of zakken biologische koffie. In dit geval zal de datum van regelmatig verbruik afhangen van het type opslag dat de gekozen verpakking zelf kan leveren.
Producent-ID:
Deze gegevens verwijzen naar de representatie van alle informatieve kwaliteiten van het bedrijf dat het koffiemerk produceert en creëert.
Volgens de verpakkingseisen in Nederland is het eerste kenmerk dat ermee wordt weergegeven de naam van het bedrijf of de handelsnaam.
Evenzo moeten dezelfde gegevens worden gebruikt om direct het huidige fiscale adres van de fabrikant of van het verpakkingsbedrijf aan te tonen. Een derde factor die samenhangt met de weergave van genoemde informatieve parameters is het adres of de locatie van een verkoopbedrijf dat betrokken is bij het commerciële koffiecircuit van de Europese Unie.
Geboorteplaats:
Het verwijst naar het gebied van teelt, opslag en raffinage van de koffiesoort in distributie. Normaal gesproken moeten industriële labels alleen voldoen aan deze parameter, inclusief het land van herkomst.
Op het gebied van biologische koffie moeten de zakjes meer specifieke informatie bevatten over deze aannames. Dit moet in grote mate worden uitgebreid tot het gebied dat wordt veroorzaakt door het gewas, het perceel en het Gemenebest of klimaatgebied van herkomst. Met deze maatregelen stellen de verschillende verpakkingseisen in Nederland Nederland in staat zijn koffiemarkt aan te passen aan mondiale proporties. Wat zeer gunstig is voor importactiviteiten.
Conserveringsinstructies:
Van alle verschillende verpakkingseisen in Nederland hangt dit informatieveld in grotere mate af van het producerende bedrijf zelf. Het oorspronkelijke bedrijf is verplicht aan de consument te verklaren hoe zijn product moet worden bewaard. Het doel hiervan is om de nutritionele, aromatische en fytosanitaire eigenschappen voor een langere periode te behouden. Normaal gesproken worden ze geassocieerd met de mate van licht of vochtigheidsconcentratie waaraan het product moet worden blootgesteld. De belangrijkste gevaren die gepaard gaan met het verlies van eigenschappen bij de opslag van koffie zijn oxidatie en de vorming van bacteriële ophopingen.
Lotnummer:
Numerieke code essentieel voor uw controle in de wereldwijde verpakkingsmarkt. Gezien de bekendheid en het belang van koffie in Europa, is het belangrijk om significante controle over merken te hebben. De verpakkingseisenindustrie in Nederland dringt erop aan dat de koffie niet verstoken mag zijn van deze aanduidingen. Dankzij dit soort informatie kan het product grotendeels worden gesanctioneerd of gecontroleerd op basis van zijn kwaliteit.
In bepaalde gevallen is het mogelijk gebleken om gewijzigde goederen uit het verkeer te halen of goederen die niet voldoen aan de speciale voorschriften volgens hun numerieke indeling in partijen.
Andere belangrijke wettelijke aanvullingen en overwegingen voor koffieverpakkingen en verpakkingseisen in Nederland.
De globale aanpak van de criteria verbonden aan de etikettering van koffie heeft duidelijk duidelijke informatieve bedoelingen. De verschillende wetgevingen zijn in overeenstemming met de bedoeling om het op de markt brengen van producten die de gezondheid van de consument in gevaar kunnen brengen, niet toe te staan. Om precies aan dit soort eisen te voldoen, ontwikkelt de Europese regelgeving een reeks basis- en elementair hygiënebeleid. Ze moeten door elke koffieproducent of -distributeur worden nageleefd, aangezien het dezelfde aanduidingen zijn als entiteiten die in het algemeen aan het etiketteringsbeleid zijn gehecht.
In het algemeen verwijzen de aanduidingen van het systeem van verpakkingseisen in Nederland en de Europese Unie naar de juiste declaratie van elementen als bestrijdingsmiddelen en koffievarianten. De historische verschijning van genoemd segment van de etiketteringscode van genoemd continent is gerechtvaardigd gezien de belangrijke positie die Europa inneemt ten opzichte van moderne globalisering. De bijgevoegde verordeningen worden dus uitgebreid tot de volgende onderverdeling van elementen:
Over het gebruik van pesticiden en andere componenten bij het maken van koffieproducten.
verpakkingseisen in Nederland betreft in eerste instantie de veiligheid en hygiëne van het product. Dit kenmerk verwijst naar de ontwikkeling van een systeem van hygiënenormen die ingrijpen in de activiteit van het op de markt brengen van het product in elk van zijn verschillende stadia. Tegelijkertijd is er een netwerk van gekwalificeerd personeel van de Europese Unie voor directe verificatie en analyse op elk van de processtations. De eigenschap die het meest door dit type personeel wordt geverifieerd, is het gebruik van meststoffen of chemische elementen voor de koffieteelt.
Wat betreft het gebruik van bestrijdingsmiddelen in de koffieteelt, stellen de verpakkingseisen in Nederland duidelijke regels vast. Het bepaalt dat de vervaardiging van een dergelijk product moet worden uitgevoerd onder de volgende voorwaarden. De concentratie carbofuran per duizend gram koffie mag niet hoger zijn dan 1 mg. Het niet naleven van deze verordening resulteert in de overeenkomstige weigering of aanhouding van het product. Het is voor het beledigende koffiemerk onmogelijk om de Europese markt te betreden totdat het gesanctioneerde beroep is ingetrokken en aangepast.
Vertegenwoordiging en etikettering van koffievarianten:
Naarmate de Nederlandse koffiemarkt haar assortiment op wereldschaal uitbreidt, neemt het productaanbod evenredig toe. Getuige hiervan zijn de verschillende voorschriften die samenhangen met het gebruik van opzeggingen of uitspraken over het soort koffie dat op de markt wordt gebracht. De verpakkingseisen die in Nederland aan koffie worden gesteld, maken het mogelijk om minimaal vijf hoofdkoffievarianten aan te geven. Deze omvatten koffie-extract, in water oplosbare koffie, cafeïnevrije koffie en oploskoffie. De aanduiding van elk van dergelijke informatie is in eerste instantie te wijten aan het niveau van cafeïneconcentratie dat elk van de producten kan hebben.
Een goed voorbeeld van dit soort informatie is het gebruik van de term ‘concentraat ‘ . Het mag alleen op een etiket verschijnen en uitsluitend wanneer de totale droge massa groter is dan 25% van het totale gewicht. Aan de andere kant mag de term cafeïnevrij alleen worden gebruikt voor producten met een concentratie van niet meer dan 0,3%. Een verplicht kenmerk van dit type verpakkingseis in Nederland is de visuele statement-stijl. Hierin staat dat de afbeelding van de koffievariant in hetzelfde gezichtsveld aanwezig moet zijn als de hoofdverkoopbenaming.
Welke soorten koffie zijn er in Nederland?
Nederland maken deel uit van het voortdurende proces van diversificatie van het koffieaanbod . Vooral om puur toeristische redenen heeft de regio Holland en het hele land tegenwoordig een groot voorstel dat bestaat uit minimaal twaalf verschillende bereidingsmodaliteiten. Espressokoffie is normaal gesproken een van de meest voorkomende. Over het algemeen verwijst het naar koffiebereidingen met een hoge concentratie, met een bereidingstijd van 22 seconden en een hoeveelheid cafeïne van niet meer dan 7 gram. Het heeft een meer geconcentreerde variant genaamd Droppio.
In dezelfde lijn ligt Amerikaanse koffie, een modaliteit uit de Italiaanse regio in het midden van de vorige eeuw. Het bestaat uit een lichtere versie van espresso, met minimaal 30 milliliter heet water. Cappuccino is een andere alom geprefereerde modaliteit in Nederland. Het wordt gekenmerkt door te worden geserveerd met ongeveer 150 milliliter melkschuim. Flat white, machiatto en cut coffees komen ook uit andere delen van de wereld. De komst en vorming van deze en andere vormen van consumptie hebben de huidige merken ertoe aangezet om in Nederland een systeem van verpakkingseisen te ontwikkelen dat hun marketing en consumptie bevordert.
Waar kan ik een etiket printen?
Het BluCactus-team is zich er altijd van bewust dat koffie en de bijbehorende verpakkingseisen in Nederland een snelgroeiende markt zijn. Geconfronteerd met een dergelijke hausse, integreert onze organisatie een systeem van deskundig en gekwalificeerd personeel. Het doel van dit alles is om voor u innovatieve labelontwerpvoorstellen voor uw merk aan te bieden en te bouwen. Het maakt niet uit of uw bedrijf een opkomend bedrijf vertegenwoordigt, of dat het een initiatief is dat zijn eerste stappen zet op commercieel gebied. Onze experts zijn opgeleid om u te adviseren over alle informatiebehoeften die u nodig heeft.
Onze adviesplannen hebben een dekkingsniveau dat het hele nationale grondgebied beslaat. In steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht staan wij voor u klaar. Om er maar een paar te noemen. Aan de andere kant omvat onze zorgmodaliteit een reeks stappen die uw behoeften adequaat beheren. Zeker als het gaat om het aanpassen van uw producten aan de verschillende verpakkingseisen in Nederland . Onze gepersonaliseerde aandachtsmodule omvat de volgende cyclus van elementen.
Contact en belangrijkste aandacht:
Ons professionele team heeft twee modaliteiten van aandacht voor al haar klanten. De eerste is de face-to-face modaliteit, die altijd mogelijk zal zijn in een van onze hoofdkantoren. Ze zijn momenteel verkrijgbaar in het hele grondgebied van Nederland. Aan de andere kant is de modus op afstand ook mogelijk. Dat laatste via een videoconferentie met Zoom, Google Meet of Skype.
Opstellen van de Agency Brief:
Het bestaat uit een document waarvan het informatieve gegevensveld alle parameters bevat voor de analyse van uw bedrijfsprofiel met betrekking tot de naleving van de verpakkingseisen in Nederland . Het wordt geïntegreerd door een vragensysteem dat als functie heeft om onze specialisten alle gegevens te verstrekken die nodig zijn voor de uitvoering van uw project.
Lay-out en ontwerp van koffie-etiketten:
Technische fase van onze dienstverlening die bestaat uit het monteren en digitaal maken van diverse ontwerpvoorstellen voor uw verpakking. We gebruiken vaak de algemene verpakkingsaanpak om het aan te passen aan uw koffieproduct. Wij versterken uw merkessentie door zeer realistische grafische producties. Dit laatste stelt ons in staat om uw label te focussen met alle kwaliteiten om het traditionele of moderne imago te projecteren dat u nodig heeft volgens uw doelgroep.
Bedrukking, montage en oplevering:
In dit deel van het proces sturen we u het definitieve goedgekeurde en gedrukte materiaal. Onze drukkerijen gebruiken frisse, moderne inkt die alle verpakkingen een ultramoderne, realistische afwerking geeft. De manier waarop het licht erop reflecteert, stelt u in staat om kwaliteit en frisheid aan uw ontwerp te geven. Een aspect waardoor het opvalt in de schappen. Ten slotte heeft het grafische product alle informatieve elementen volgens de verpakkingseisen in Nederland, gelijk opgelegd aan de hele Europese Unie.
Laatste opmerkingen: BluCactus arriveerde in Nederland om een revolutie teweeg te brengen in de voedselverpakkingssector, zowel in Nederland als in heel continentaal Europa.
Meer dan tien jaar ondersteunen de aanwezigheid en activiteit van marketingbureau BluCactus in Nederland. Ons bedrijf is een initiatief geboren in de stad Hamburg en bevindt zich vandaag in een opmerkelijke positie op de Europese en mondiale markt. We zijn geen vreemden voor snelheid in termen van de snelheid van evolutie van marketing in de wereld. Vandaar het feit dat ons merk actueel en aanwezig is gebleven in verschillende delen van de planeet. Een kwaliteit die ons team op u wil overbrengen, zodat uw merk een zeer competitieve entiteit wordt. Specifiek verwijzend naar de verpakkingseisen in Nederland voor de koffie-industrie.
Tot slot kunnen we niet meer doen dan u uitnodigen om u in te schrijven voor onze dagelijkse nieuwsbrief. Evenzo kunt u van daaruit meer informatie over onze diensten verkrijgen via onze profielen op sociale netwerken. Van waaruit u op de hoogte bent van alle vorderingen die ons professionele team maakt op het gebied van koffieverpakkingen en uw verpakkingseisen in Nederland . Dus wacht niet langer! Neem vandaag nog contact met ons op en bereid uw merk voor om dat niveau van succes en zichtbaarheid te bereiken waarnaar u op zoek bent!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!