Hoeveel kost Software Ontwikkeling?

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kosten-Cover-Page.

Software ontwikkeling op maat is het creëren van softwaresystemen voor één specifieke gebruiker of groep binnen een organisatie of bedrijf. Ontwikkelaars ontwerpen op maat gemaakte software om aan de specifieke behoeften van een bedrijf te voldoen. Verder kan men ook commerciële fabrieksklare software gebruiken.

 

Over het algemeen maakt een derde partij of een interne groep ontwikkelaars de aangepaste software. Dit doen zij alleen voor één specifieke entiteit. Bovendien ontwerpen zij geen aangepaste software om het aan anderen door te verkopen.

 

In dit artikel behandelen wij één van de meestgestelde vragen van klanten: “Hoeveel kost Software Ontwikkeling?”. Dit is echter een moeilijke vraag  om te beantwoorden, aangezien er veel variabelen zijn die de kosten van  softwareontwikkeling op maat beïnvloeden.

 

Hoeveel kost Software Ontwikkeling? De twee soorten bedrijfssoftware

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maat-software-ontwikkeling-kosten-De-twee-soorten-bedrijfssoftware.

Softwaretoepassingen zijn belangrijke en essentiële element voor alle moderne bedrijven die manieren willen bedenken om hun processen te optimaliseren en hun inkomsten te vermeerderen. Een manager of CEO kan tussen twee algemene soorten software kiezen.

 

De eerste van deze twee soorten software bevat fabrieksklare oplossingen op basis van vooraf gedefinieerde modulesets. De tweede is op maat gemaakte software met volledig aanpasbare applicaties, die dus  bijgewerkt kunnen worden aan de behoeften van uw bedrijf.

 

Het is een feit dat gepersonaliseerde programma’s een veel groter potentieel hebben als het gaat om rendement krijgen op investeringen, dus laten wij eens kijken hoeveel bedrijfsssoftware op maat kost. In dit artikel zullen wij de factoren die van invloed zijn op de prijzen analyseren.

 

Hoeveel kost Software Ontwikkeling? En wat is software ontwikkeling op maat?

 

Software ontwikkeling op maat is het creëren van unieke softwareoplossingen voor uw bedrijf. Oplossingen op maat zijn vaak duurder dan kant-en-klare software-opties, omdat zij precies rekening houden met de behoeften van de klant.

 

BluCactus-2-Het-ontwikkelen-van-software-op-maat-vereist-een-gedetailleerd-plan.Het ontwikkelen van software op maat vereist een gedetailleerd plan.

 

Software ontwikkeling op maat is het ontwerpen van softwaretoepassingen, die beter aan de behoeften van gebruikers voeldoen dan commerciële fabriekssoftware. 

 

Normaal gesproken maakt een externe ontwikkelaar  aangepaste software alleen voor dat specifieke bedrijf.

 

Verder kan een interne groep ontwikkelaars ook software op maat ontwikkelen. Dit is de reden waarom u geen aangepaste software zult vinden voor doorverkoop.

 

BluCactus-sten-van-software-maatwerk-versus-de-kosten-van-fabriek-software-oplossingen.Wat kost Software Ontwikkeling? De kosten van software op maat versus de kosten van fabriekssoftware-oplossingen

 

Het is cruciaal om te weten hoe deze twee soorten software verschillen in kosten.

 

Wij zullen de kenmerken van fabriekssoftware en aangepaste software met elkaar vergelijken:

 

BluCactus-Factory-applicatieFabrieks Toepassingen

 

Fabrieksapplicaties bevatten universele combinaties van de meest populaire modules.

 

Meerdere klanten krijgen fabrieksapplicaties zonder unieke aanpassingen of slechts met een enkele wijzigingen. Normaal gesproken hebben deze applicaties de initiële licentieprijs.

 

Zij kunnen ook maandelijkse kosten bevatten op basis van het aantal gebruikers. Daarnaast kunnen zij extra kosten met zich meebrengen voor updates, technische ondersteuning, training voor het personeel en maatwerk.

 

Software op maat

 

BluCactus-Maatwerk-software.

Dit soort toepassingen zijn uniek, omdat ontwikkelaars zij exclusief maken voor het gebruik van één specifieke organisatie. Zij worden geleverd met previews, uitgebreid onderzoek, MVP-release, testen en meer.

 

Klanten kunnen bepalen welke modules zij willen toevoegen of verwijderen, afhankelijk van hun behoeften en bedrijfsdoelstellingen. Maatwerksoftware beschikt vaak over één grote betaling die alle kosten omvat.

 

Het tweede type software is potentieel winstgevender dan fabrieksapplicaties. Dit komt doordat managers vanaf het begin weten hoeveel het bedrijf te besteden heeft en er zeker van kunnen zijn dat er geen valkuilen zijn bij de implementatie.

 

Aangepaste applicaties omvatten over het algemeen ondersteuning, training en upgradekosten in de uiteindelijke prijs. De belangrijkte vraag is dus: “Hoeveel kost  software ontwikkeling op maat inclusief  al haar voordelen?”.

 

Hoeveel kost Software Ontwikkeling? Wat beïnvloedt de kosten van maatwerksoftware?

 

BluCactus-6-software-grootteSoftwaregrootte

 

Hoe meer schermen een software heeft, hoe meer werk het is om de applicatie te ontwikkelen en hoe duurder het wordt. Kleine apps variëren van 10 tot 25 schermen, middelgrote van 25 tot 40 en grote tot meer dan 40.

 

Wat wordt er met “scherm” bedoeld? Over het algemeen is een scherm alles wat de gebruiker ziet wanneer zij voor het eerst toegang krijgen tot een app.

 

Vervolgens is ook elke klik op een knop, link of menu een afzonderlijk scherm. Verder is er een scherm voor het bekijken van klantinformatie en een scherm voor het bewerken van klantinformatie, dit zijn twee verschillende schermen, hoewel zij dezelfde informatie weergeven.

 

De complexiteit van de software

 

BluCactus--De-complexiteit-van-de-software.Complexe applicaties bevatten meer codering en hebben ook meer testtijd nodig.

 

Wat gebeurt er als uw  software applicatie op maat veel zware analyses, scores of numerieke berekeningen uitvoert?

 

Wat als uw “geheime code” veel nuances en verschillende omzettingen bevat?

 

Uw applicatie heeft waarschijnlijk ingewikkeldheden die speciale aandacht van het ontwikkelteam vereist. Dit kan de productietijd en ook de kosten verhogen.

 

BluCactus-8-Creatief-ontwerpWat kost Software Ontwikkeling? Creatief ontwerp

 

Creatief ontwerp bij bedrijfssoftware op maat gaat over visueel ontwerp.

 

U kunt onder andere verschillende lettertypen en kleurenpaletten kiezen.

 

Net als bij het ontwerpen en inrichten van een huis, zal de prijs stijgen naarmate de ontwerpen specifieker en specialer worden.

 

BluCactus-9-integratie-met-andere-systemenIntegratie met andere systemen

 

Integratie met externe software brengt veel onbekende  factoren met zich mee, zoals hoe goed het andere systeem informatie laat stromen en welke obstakels doorlopen moeten worden bij het integreren van de systemen.

 

Soms zijn de integraties eenvoudig, maar het kan ook buitengewoon moeilijk zijn. Typische integraties zijn betalingsproviders zoals PayPal of Authorize, deze zijn eenvoudig te integreren. Hetzelfde geldt voor Equifax- of Experian- kredietcontrolediensten. Oudere of minder bekende systemen kunnen een uitdaging vormen en de kosten van het project verhogen.

 

Verplaatsing van bestaande gegevens

 

BluCactus--migratie-van-bestaande-data.pAls u gegevens heeft op een bestaand systeem die u op een nieuwe applicatie moeten invoeren, heeft u een digitale migratie van informatie nodig. Dit zijn aangepaste scripts die gegevens uit uw oude systeem halen, opschonen en het formaat wijzigen zodat het op het nieuwe systeem past.

 

De stappen zijn heel eenvoudig. U moet echter veel beslissingen gaan nemen als de twee systemen de gegevens op diverse manier opslaan. Bedrijven voeren migratie-inspanningen meerdere keren uit nadat de softwareontwikkeling is beëindigd. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat alles correct is vertaald en dat het nieuwe systeem de gegevens gebruikt zoals de klant dit wil.

 

Wanneer u de kosten  voor uw budget en aangepaste softwareontwikkeling wilt analyseert, moet u met deze factoren rekening houden.

 

BluCactus-11-Designing-the-budgetHoeveel kost Software Ontwikkeling? Het budget ontwerpen

 

Net als bij het bouwen van een huis, kunnen bedrijven software ontwerpen die binnen een budget passen. Een goed softwareontwikkelteam kan uw ideeën meenemen en een ontwerp maken met een budget in gedachten.

 

Zodra een bedrijf het eerste ontwerp en de kostenraming heeft voltooid, kunnen zij bepaalde functies toevoegen of verwijderen om het gewenste doel te bereiken. Het is het waard om een  ​​redelijk groot budget te hebben wanneer u een project start.

 

Hoeveel kost Software Ontwikkeling? Verdeling van de kosten voor softwareontwikkeling in fasen

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kosten-12-Verdeling-van-software-ontwikkeling-kosten-per-fase.Het belangrijkste om te onthouden is dat apps die op maat  worden gemaakt een langer opstartproces hebben dan alternatieven, die in de fabriek worden voorbereid. Het punt is dat ontwikkelaars een product helemaal opnieuw moeten maken en niet alleen de voorgeprogrammeerde software moeten implementeren. Klanten moeten dus in staat zijn om  op de voltooide software te wachten.

 

Het proces bestaat uit verschillende fasen die  met een bedrijfsonderzoek beginnen en met technische ondersteuning eindigen. Elke fase heeft zijn eigen kosten die de prijs weer beïnvloeden. De volgende vier secties vertegenwoordigen de belangrijkste stappen bij het ontwikkelen van softwareproducten.

 

Hoeveel kost Software Ontwikkeling? De ontwikkeling

 

BluCactus-How-much-does-custom-software-development-cost-13-The-development

Beginnend met de analyse is de ontwikkelingsfase het belangrijkste element van een product.

 

Tijdens dit proces werken programmeurs en analisten samen met de klanten om de gewenste applicatie-eisen te definiëren. Partners bespreken de algemene behoeften met exacte modules,  doorlooptijden, nauwkeurigere onkostenbudgetten en aanvullende services zoals training en onderhoud.

 

De ontwikkeling zelf kan weken tot jaren duren, afhankelijk van de complexiteit van de applicatie. Het resultaat is dat u een volledig functioneel product krijgt dat uw bedrijf bevordert en uw doelen helpt bereiken.

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kost-14-De-implementatie.Wat zij de kosten voor app ontwikkeling?

De implementatie

 

Bij deze fase installeert de ontwikkelaar de voltooide app op uw server. De app kan ook met een externe toegang naar de cloud worden geïmplementeerd.

 

Deze stap moet een goede test en prestatie-evaluatie bevatten, die aantoont dat de software goed werkt. Daarnaast moet het aantonen dat u geen kerngegevens of integraties verliest na de overschakeling. Tijdens de implementatie is het cruciaal om 24 uur controle te hebben over de applicaties.

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kost-15-De-trainingHoeveel kost Software Ontwikkeling?  De training

 

Zonder een goede training kunnen uw medewerkers niet optimaal profiteren van de nieuwe software.

 

Ontwikkelaars bieden meestal interne of externe lezingen en praktijken met basis toepassingsinformatie aan.

 

Als deze optie niet is opgenomen in de definitieve lijst met services, moet u deze alsnog aanvragen, ook als er meer kosten aan verbonden zijn. Als u  niet met de software om kunt gaan heeft het geen nut om dit aan te schaffen.

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kost-16-Het-onderhoud.Hoveel kost Software Ontwikkeling? Het onderhoud

 

De ontwikkelingslevenscyclus eindigt niet bij de lancering van de software. Het gaat verder met evaluatie, updates, ondersteuning en technisch onderhoud.

 

Net als bij training kunnen deze opties deel uitmaken van de prijs. Het is belangrijk om deze extra’s bij ontwikkelaars te halen die weten hoe het programma werkt in plaats van bij bedrijven die niet zo bekend zijn met de aangepaste software.

 

Hoeveel kost Software Ontwikkeling?                       Factoren die de kosten van software beïnvloeden

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kosten-17-factoren-die-de-kosten-van-software-beïnvloedenNaast de basisfasen die de prijsstelling van software bepalen, zijn er ook secundaire factoren. Deze secundaire factoren zijn het overwegen waard, omdat elk punt de kosten kan verhogen of verlagen en het bedrijf kan helpen voorkomen dat het eerder gedefinieerde budget wordt overschreden.

 

Ongeacht de branche waarvoor zij zijn ontwikkeld,  kunt u de eerder genoemde factoren vinden bij de ontwikkeling van alle softwaretoepassingen. U moet echter prioriteiten stellen op basis van uw marktsector en specifieke branchevereisten.

 

Complexiteit en functionaliteit zijn bijvoorbeeld buitengewoon belangrijk voor grote bedrijven die zich richten op het voltooien van opdrachten in één keer. Integraties met externe programma’s zijn cruciaal voor bedrijven die met verschillende partners werken.

 

Laten we nu eens kijken naar de dingen die van invloed zijn op de uiteindelijke kosten van softwareaanpassing.

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kost-18-Grootte-en-bereikWat zijn de kosten voor app ontwikkeling? Omvang en reikwijdte

 

De kosten van elk project hangen af van de complexiteit en de omvang. Zo zal een eenvoudige, mobiele app voor een kleine e-winkel met slechts één catalogus en één persoonlijk account erg goedkoop zijn.

 

Aan de andere kant zijn er enorme ERP-platforms voor multinationale banken of logistieke teams die uitgebreide CRM, magazijnbeheer en financiële zekerheid vereisen. Dit soort software is duur en lastig te ontwerpen. Wij raden u aan om vanaf het begin uw gewenste functies te definiëren, zodat ontwikkelaars prijzen kunnen schatten.

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kost-19-Budget-en-tijdBudget en tijd

 

Uiteindelijke hangt de prijs sterk samen met het geld dat u kunt besteden en de tijd die u wilt wachten.

 

De meest urgente projecten hebben extra kosten, omdat de ontwikkelaars harder en sneller moeten werken.

 

Het is essentieel om uw geld- en tijdverwachtingen te kennen voordat u een contract ondertekent, zodat beide partijen de voorwaarden kunnen bespreken en een definitieve beslissing kunnen nemen.

 

Tarieven van offshore en nearshore softwareontwikkeling

 

Oost-Europa:

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kosten-tarieven-van-offshore-en-nearshore-software-ontwikkeling-Oost-Europa.Softwareontwikkelaars uit landen als Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne bieden hun diensten doorgaans aan voor prijzen tussen 26 EUR en 43 EUR per uur. Deze prijsklasse wordt geassocieerd met matige tot hoogwaardige diensten. Deze landen hebben een groot IT-personeelsbestand, wat leidt tot een sterke concurrentie. Bovendien dwingt het ontwikkelaars ook om meer waarde voor hun geld te bieden.

 

Letland en Estland hebben daarentegen een kleiner aantal IT-specialisten, de prijzen zijn hier dus duurder. De kwaliteit is echter ook erg hoog. Softwareontwikkeling kost in Letland ongeveer tussen de 31 EUR en 44 EUR per uur. In Estland, de plaats waar Skype is geboren, kunnen deze prijzen oplopen tot 41 EUR en 50 EUR per uur.

 

Als alternatief bieden softwareontwikkelaars uit Bulgarije, Tsjechië, Hongarije, Polen, Roemenië en Slowakije geweldige services voor een prijsklasse tussen 34 EUR en 56 EUR per uur. Voordelen van het inhuren van softwareontwikkelaars uit Oost-Europa is het ontdekken van een diepe talentenpool.

 

Hoeveel Kost Software Ontwikkeling? Azië:

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kosten-tarieven-van-offshore-en-nearshore-software-ontwikkeling-AziëDe tarieven voor offshore softwareontwikkeling in Aziatische landen zijn veel goedkoper dan in Oost-Europese landen. Softwareontwikkelingsdiensten zijn er goed, effectief en goedkoop. In Zuid-Azië zijn India, Pakistan, Bangladesh, Sri Lanka en Nepal de belangrijkste outsourcinglanden. In deze landen variëren de uurtarieven tussen 18 EUR en 40 EUR. De grootste speler hier is India, waar de IT-industrie solide en dynamisch is.

 

Wat Oost- en Zuidoost-Azië betreft, overtreft China in IT, in vergelijking met Indonesië, Maleisië, de Filippijnen en Vietnam. Desalniettemin hebben deze landen hun best gedaan om de kwaliteit van hun diensten te verbeteren. Elk van hen biedt unieke kansen om uw softwareproject te ontwikkelen. IT-professionals in deze regio leveren hun diensten tegen een tarief tussen 25 EUR en 40 EUR per uur.  

 

Latijns Amerika:

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kosten-tarieven-van-offshore-en-nearshore-software-ontwikkeling-Latijns-AmerikaLatijns-Amerika is een geweldige plek om offshore-softwareontwikkelingsdiensten in te huren. Hier krijgt u uitstekende klantenservice, resultaten van hoge kwaliteit en de beste prijs. Enkele van de meest populaire software ontwikkelingsbedrijven in deze regio bevinden zich in Argentinië, Brazilië, Chili, Colombia, Costa Rica, Mexico, Panama en Peru.

 

Dit is een gemengde markt zonder één dominante speler, elk van deze landen is dus een goede keuze . Ook al zijn de prijzen in deze regio hoger dan in Azië, kan het de moeite waard zijn als u in de VS werkt, omdat u dan minder moeite heeft met tijdverschillen.

 

Uurtarieven variëren tussen 30 EUR en 50 EUR per uur. Waar u echter rekening mee moet houden, is dat Argentinië, Chili en Uruguay hogere tarieven hebben, rond de 50 EUR of meer per uur. 

 

BluCactus-Hoeveel-doet-maatwerk-software-ontwikkeling-kosten-tarieven-van-offshore-en-nearshore-software-ontwikkeling-AfrikaHoeveel Kost Software Ontwikkeling? Afrika

 

Afrika is een opkomende en zeer betaalbare bestemming om IT-diensten in te huren. Hier nemen landen als Egypte, Kenia, Marokko, Nigeria en Zuid-Afrika het voortouw in softwareontwikkelingsdiensten.

 

Er is niet veel concurrentie, dus de uurtarieven blijven stabiel binnen een bereik tussen 20 EUR en 40 EUR per uur. Binnen deze groep vindt u goedkopere diensten in Caïro Egypte, Marokko en Kenia. De hogere tarieven behoren tot Nigeria en Zuid-Afrika, variërend van 40 EUR tot 50 EUR per uur.  

 

Dus, hoeveel kost Software Ontwikkeling?

 

Hoe duur software ontwikkeling dus is hangt af van veel verschillende factoren. Bij BluCactus, Software Ontwikkeling Bedrijf hebben wij een gepersonaliseerde softwareontwikkelingsservice en stemmen wij ons softwareontwerp af op uw behoeften. Neem vandaag nog contact met ons op en vraag om meer informatie.

 

Citeer uw Fast Content-project bij ons en profiteer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *