Hoe werkt Google BERT?

Blucactus - Google BERT

Hoe wordt Google Bert gebruikt?

 

U heeft waarschijnlijk al eerder van Google BERT gehoord, maar weet u ook wat het is en hoe u het kunt gebruiken?

 

Google BERT is een update die door Google is uitgebracht om de semantische capaciteit van zijn algoritme te verbeteren. Google ervaart constant updates, de meeste blijven alleen vaak onopgemerkt.

 

Een paar ervan zijn echter van ongelooflijk belang en vertegenwoordigen significante veranderingen, zoals Google BERT.

 

Deze recente en reeds bekende Google update heeft direct invloed op SEO binnen inbound en digitale marketingstrategieën. Daarom denken wij dat het gepast is om uit te leggen waar het over gaat, welke upgrades het oplevert en wat het anders maakt dan andere algoritmische subsystemen.

Wat is Google BERT?

 

BluCactus - Bidirectional Encoder Representations from Transformers.BERT staat voor Bidirectional Encoder Representations from Transformers. Het is een op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerd systeem om Google Search-algoritmen te helpen. Dit maakt het voor Google gemakkelijker om de taal te begrijpen die gebruikers gebruiken bij het uitvoeren van een zoekopdracht met zinnen.

 

Om deze reden is de recente update in de algoritmen van Google net zo innovatief als die in 2015 met RankBrain. SERP’s resultaten worden nu voor het eerst geanalyseerd en geclassificeerd door een AI-mechanisme.

 

Deze systemen, in het bijzonder BERT, contextualiseren elke query natuurlijker dankzij een analysemethode. Om dit te bereiken heeft BERT een kenmerk genaamd “bidirectionaliteit”, dat bestaat uit het analyseren van een zin in twee richtingen. Op deze manier wordt rekening gehouden met de woorden links en rechts van een zoekwoord.

 

Door bidirectionaliteit kan Google Zoeken de context van elke zin die de gebruiker invoert beter begrijpen. De algoritmen van Google gebruiken vervolgens hun 200 ranking factoren.

 

Deze factoren kiezen de inhoud die het best bij die zoekopdracht past. En dus beïnvloeden ze de resultaten van SERP’s, die steeds relevanter worden voor gebruikers.

 

Hoewel BERT niet echt een ranking factor is, heeft het wel  betrekking op een aantal factoren. Dit systeem zal namelijk de algoritmen vertellen wat gebruikers precies moeten vinden.

 

Welke verbeteringen brengt Google BERT aan SEO?

 

Zoals u kunt lezen, heeft Google BERT voor een betere rangschikking van SERP’s-resultaten gezorgd. Deze recente update heeft echter veel meer implicaties voor de optimalisatie van zoekmechanismen.

 

Enkele specifieke verbeteringen die het met zich meebrengt voor SEO zijn:

 

Identificatie van de juiste betekenissen

 

BluCactus - Analyse van voorzetselsDe term “betekenis” verwijst in dit veld naar de betekenis en connotatie van een woord of uitdrukking. In veel talen kunnen woorden meerdere betekenissen hebben, zoals”bank”. Om de echte betekenis ervan te bepalen, is de de context waarin het woord wordt genoemd belangrijk.

 

Dit is precies wat Google BERT doet. Verder geeft het ook bepaalde scores om de meest correcte betekenis van een woord binnen een zoekterm te bepalen.

 

Hoewel het verwarrend kan zijn om te lezen, is het belangrijk om het te begrijpen en te oefenen. Bovendien zijn er ook veel specialisten op deze gebieden waar u zonder problemen terecht kunt.

 

Analyse van voorzetsels

 

Voorzetsels dienen om de relatie uit te drukken tussen een deel van de zin en het gedeelte waar het voorzetsel bij hoort. Om de gebruiker beter te  begrijpen, analyseert deze Google-update elk detail. Dit wordt gedaan om bijpassende resultaten te tonen gericht op de werkelijke behoeften van de gebruiker.

 

Het verschil na BERT

 

Na de implementatie van BERT, houdt het algoritme rekening met voorzetsels. BERT geeft het nu genoeg waarde om de ware zoekopdracht beter te begrijpen.  Op deze manier wordt de zoekopdracht dus beter geanalyseerd en krijgt men betere resultaten.

 

Ken het BERT-algoritme

 

Blucactus-voorbeelden-van-de-verschillen-van-BERTZelfs als BERT geen ranking factor is, als wij het algoritme kennen dan kunnen wij bepaalde wijzigingen aanbrengen in de manier waarop wij onze inhoud schrijven. Op deze manier kunnen we onszelf beter positioneren op Google.

 

Google BERT is een open-source netwerk dat geprogrammeerd is  om natuurlijke taal te verwerken. Dit betekent dat het zichzelf kan verbeteren en trainen om nauwkeurigere antwoorden te geven en vragen op te lossen.

 

Hoewel het op zichzelf geen ranking factor is, is het alsnog nodig om de nieuwe principes en methoden te volgen. Op deze manier kunnen wij ons bovenaan de zoekresultaten van zoekmachines vestigen.

 

Hoe is de dynamiek van Google BERT?

 

Blucactus-Ken-het-BERT-algoritmDe dynamiek van BERT richt zich vooral op het construeren van goede conventionele  inhoud. Het is daarbij belangrijk om zich niet alleen te focussen op het implementeren van zoekwoorden. Op deze manier kan namelijk  de spontaniteit verloren gaan.

 

Het belangrijkste doel is om goed te focussen op het contextualiseren van elk onderwerp, zowel in de SEO-titel als de inhoud. Wij moeten dit ongetwijfeld allemaal integreren in de gebruikelijke praktijken voor inhoud ontwikkeling. Het moet vooral het begrip van de koper weerspiegelen.

 

Conclusie

 

Blucactus-Wij-verklaren-de-definitie-van-Bert-BERT is dus een update is die als doel heeft om zo precies mogelijk te begrijpen wat wij mensen bedoelen wanneer wij een zoekopdracht uitvoeren.

 

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat, hoewel het een grote uitdaging lijkt, BERT geen probleem is voor SEO. Het is juist een kans om een ​​optimale en organische positionering te bereiken. Deze geweldige update van Google geeft ons namelijk informatie over het belang van het ontwikkelen van menselijke inhoud, berichten en interacties.

 

Daarnaast dagen natuurlijke taalverwerking (NLP) ons uit om onze communicatiestrategieën op het internet met nabijheid te beschouwen.

 

Als u vragen heeft over Google BERT, kunt u deze achterlaten in de reacties. Abonneer op onze nieuwsbrief voor meer informatie over de wereld van digitale marketing. U kunt ons volgen op onze sociale media en uw kennis uitbreiden met onze inhoud. Wij zijn BluCactus; het team dat uw problemen oplost.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *