Hoe krijgt men meer Instagram volgers? De gids om uw  account te laten groeien in 2021

BluCactus - meer volgers op Instagram - banner

De gids om uw Instagram account te laten groeien. Tegenwoordig zijn er veel opties om uw aantal volgers op Instagram te laten groeien. U kunt zelfs bots gebruiken en volgers kopen. Deze praktijken worden echter als “niet-authentieke activiteiten” beschouwd.

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - dataHoewel u dus via deze opties snel volgers kunt krijgen, zal dit op de lange termijn minder goed werken. Als u op de lange termijn volgers op Instagram wilt krijgen, kunt u ze het beste op de “natuurlijke” manier krijgen.

 

Als u een account op Instagram heeft, moet u een hoofddoel hebben, namelijk het creëren van een stabiele basis van volgers. Bovendien moeten deze volgers echt zijn en interesse hebben in uw merk. Om dit te bereiken moet u marketingstrategieën correct toepassen. Op deze manier behoudt u de aandacht van uw volgers en zullen de resultaten in uw bedrijf succesvol en reëel zijn.

 

Vandaag bieden wij u enkele tips binnen om uw volgers aantal te laten groeien in 2021 en zo uw merk bekender te maken.

 

Creëer een goede strategie om meer volgers op Instagram te krijgen

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - dataAls u sociale media gebruikt om uw merk een boost te geven, moet u een heel duidelijk plan in gedachten hebben om verder te gaan. Op deze manier verspilt u geen middelen en tijd aan niet effectieve strategieën. Om meer volgers te krijgen, moet u een strategie bedenken die bij uw bedrijf en uw doelstellingen past.

 

Om uw strategie uit te kunnen voeren, moet u eerst weten waarom u meer volgers op Instagram wilt krijgen. Enkele van de redenen kunnen zijn om:

 

  • Meer te verkopen.
  • Een grotere merk herkenning te hebben.
  • Meer verkeer op uw website te krijgen.

 

Het is van belang om de doelstellingen van uw bedrijf goed in gedachten te houden, zodat u de meest passende strategie kunt opstellen en implementeren.  

 

Bepaal uw doelgroep

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - dataNu u zich bewust bent van het belang van het hebben van een duidelijk doel voor uw merk.

 

Moet u weten op wat voor soort doelgroep uw bedrijf zich zal richten.

 

Om dit te ontdekken, moet u uzelf de volgende vragen stellen:

 

 

Creëer uw merkverhaal

 

BluCactus - SEO Copywriting - informacion importante

Als u een bedrijf heeft, moet u een manier vinden om aan de behoeften van uw klanten te voldoen en hun aandacht te trekken.

 

U moet hen daarom laten zien hoe u elk van uw producten maakt.

 

U kunt uw merk ook menselijk maken door de mening van een van uw medewerkers te tonen. Verder kunt u ook de prestaties van uw klanten laten zien.

 

Op deze manier kunt u uw bedrijf positioneren als een ambitieus merk.

 

Ongeacht wat u met uw merk wilt bereiken, u moet altijd een persoonlijke tint behouden die samen gaat met een pakkend verhaal.

 

Maak een bio met een goed profiel

 

Wat is de sleutel tot een goede aanwezigheid op Instagram? Een goed profiel hebben. Het is daarom belangrijk om een profiel te maken die opvalt. Volgens statistieken komt tweederde van de bezoeken aan bedrijfsprofielen op Instagram van mensen die de accounts niet volgen.

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - data

Uw profiel moet daarom mensen overtuigen om u te volgen op Instagram.

 

Welke gegevens mogen niet ontbreken in uw profiel?

 

Profielnaam

 

U heeft 30 tekens om de naam van uw bedrijf te plaatsen.

 

Zodra u dit plaatst, wordt het opgenomen op Instagram, u mag dus geen trefwoord in uw merknaam weglaten.

 

BluCactus - SEO Copywriting - informacion importanteGebruikersnaam

 

Het kan handig zijn om dezelfde of een vergelijkbare gebruikersnaam te gebruiken als op andere platforms. Op deze manier kunnen de volgers die u op andere platforms heeft, uw Instagram-account gemakkelijk vinden.

 

Website

 

Dit is het enige gedeelte op Instagram waar u een link kunt plaatsen tot uw website. U kunt ook oproepen tot actie en andere elementen plaatsen als onderdeel van uw advertenties.

 

BluCactus - important dataBiografie

 

Op Instagram heeft u 150 tekens om het verhaal en doel van uw merk samen te vatten. U moet ook van deze ruimte profiteren om gebruikers te laten weten waarom ze uw account moeten volgen. Als u nog tekens over heeft, kunt u de slogan van uw bedrijf toevoegen.

 

Begin met het delen van interessante inhoud

 

Om gebruikers in uw inhoud te interesseren, moet deze van hoge kwaliteit zijn. Dit is de enige manier waarop gebruikers posts zullen liken en er op reageren. U moet daarom weten hoe u meer volgers op Instagram kunt krijgen.

 

De interacties die mensen maken, hebben de kracht om het Instagram-algoritme een boost te geven. Om deze reden moet u uw publiek tevreden houden.

 

Uw doel moet zijn om gebruikers tevreden te houden met boeiende en leuke inhoud van kwaliteit. Tot slot is het handig om ook visuele inhoud toe te voegen om hun aandacht te trekken.

 

Profiteer van andere sociale platforms om uw Instagram-account te promoten

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - dataOm meer volgers op uw Instagram-account te krijgen, moet u gemakkelijk te vinden zijn. Als u een goede basis van volgers heeft op andere sociale media platforms, kunt u uw Instagram promoten op deze platforms.

 

Deel een link van uw Instagram-profiel en moedig uw volgers aan om uw daar ook te volgen. Een van de veiligste voorbeelden van het aantrekken van klanten is het aanbieden van kortingsbonnen exclusief voor Instagram.

 

Als u net een Instagram account heeft aangemaakt voor uw bedrijf is het verstandig om alvast inhoud te hebben, voordat u het promoot. Heb bij voorkeur zo een 12 berichten.

 

Een ander goed idee is om uw beste Instagram-berichten op andere kanalen te delen. In veel gevallen is betaalde reclame nodig, aangezien het een uitstekende manier blijkt te zijn om meer volgers op Instagram te krijgen.

 

Gebruik QR-codes

 

BluCactus - important dataInstagram QR-codes zijn een geweldige optie. Ze werken als een scanbare code die mensen naar uw Instagram account leiden, zodat ze uw bedrijf direct kunnen volgen. Zo kunt u nieuwe gebruikers krijgen en hoeven ze uw gebruikersnaam geeneens op te schrijven. U kunt deze codes ook gebruiken als etiketten op posters en product verpakkingen.  

 

Waar kunt u deze identiteitskaart verkrijgen?

 

U hoeft alleen maar op uw Instagram-account te zijn en op de drie streepjes in de rechterbovenhoek van uw profiel te klikken en QR-code te selecteren.

 

Gebruik relevante hashtags

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - dataWanneer u hashtags in uw berichten of verhalen gebruikt, kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in de inhoud van uw branche gemakkelijk uw Instagram-account vinden. Er zijn ook bepaalde praktijken voor hashtags die u moet kennen om ze zo  efficiënt mogelijk te gebruiken: 

 

Gebruik bekende hashtags

 

Instagram heeft een zoekoptie waar u trending hashtags kunt vinden. Onder hen vindt u hashtags die gerelateerd kunnen zijn aan uw merk en producten. Als u een column instelt in Hootsuite of een ander beheerprogramma voor sociale media, kunt u de inhoud volgen die met bepaalde hashtags is gepubliceerd. Op deze manier kunt u het type inhoud bepalen waar mensen naar op zoek zijn.

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - dataGebruik aangepaste hashtags

 

Het uitvoeren van deze actie is erg belangrijk. Dit komt omdat als u uw eigen hashtags maakt, u uw publiek kunt motiveren om foto’s te delen  met deze hashtag van uw merk.

 

Wees verstandig met het gebruik van hashtags

 

Hoewel het gebruik van hashtags essentieel is voor uw merk, moet u niet overdrijven. Door te veel hashtags te gebruiken, kunt u de aandacht van gebruikers afleiden en kan het zelfs als spam worden gezien.

 

Zet hashtags in uw verhalen

 

Verhalen zijn een leuke en effectieve manier om de aandacht te trekken. Door gebruik te maken van hashtags in verhalen krijgt u de mogelijkheid om meer gebruikers te bereiken.

 

Meer volgers op Instagram krijgen door relevante gebruikers te volgen

 

Wanneer u iemand op Instagram begint te volgen,  zullen ze waarschijnlijk naar uw profiel gaan om uw inhoud te bekijken. Als gevolg hiervan, als uw inhoud opvalt, interessant is en voldoet aan de verwachtingen van gebruikers, zullen ze uw profiel volgen.

 

BluCactus - important dataOm deze strategie te laten werken, moet u echter niet veel accounts tegelijk volgen. U moet het op de juiste manier doen om geloofwaardigheid op te bouwen.

 

Gebruik live videos

 

Videos zijn een goede optie om uw profiel menselijker te maken. Het is daarom belangrijk om dit in uw social media strategie te implementeren. Maak regelmatig video’s en adverteer ze via berichten of verhalen. Live video’s kunnen uw Instagram-account er interessanter uit laten zien en kunnen zo uw volger aantal vergroten.

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - dataInstagram Live met andere influencers

 

Met deze functie kunt u in contact komen met andere influencers en uw merk aan andere accounts te introduceren. Op deze manier kunt u de volgers aantrekken die u zo graag wilt.

 

Als u een influencer bent of een zakelijk account beheert, kunt u via Instagram Live een interview plannen met een ander account en het vanuit dat profiel live streamen. 

 

Door Instagram Live te gebruiken, kunt u meer zichtbaarheid  bereiken en uw aantal volgers vergroten.

 

Giveaways en wedstrijden  

 

BluCactus - important dataSociale media biedt u de mogelijkheid om veel activiteiten te ondernemen om uw merk te laten opvallen. U kunt hiervoor veel strategieën gebruiken om meer volgers op Instagram te krijgen. U kunt bijvoorbeeld giveaways en wedstrijden organiseren om uw aantal volgers te laten groeien. Bovendien kan het de aandacht trekken van gebruikers die bekend staan ​​als “prijsjagers”.

 

De giveaways kunnen ook worden uitgevoerd in samenwerking met influencers. Als uw account zich bijvoorbeeld op mode richt, kan een mode influencer uw merk promoten door een post te plaatsen over de giveaway.

 

Hoe houdt men een giveaway? Vanaf uw Instagram-account en vanaf die van de influencer moet u een bericht publiceren waarin u de giveaway regels aangeeft. Het zal de gebruiker laten weten dat om deel te nemen, ze beide accounts moeten volgen en een reactie op de post moeten achterlaten. Tot slot kunt u ook aangeven dat ze een verhaal moeten plaatsen, met de post en een bepaalde hashtag. 

 

Gebruik de analysetools van Instagram

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - dataDeze tool is erg handig omdat u hierdoor het aantal impressies kunt zien dat elke publicatie heeft. Ook kunt u de deelname, het bereik en de meest populaire berichten zien. Bovendien kunt u belangrijke informatie over uw volgers vinden, zoals hun leeftijd, geslacht en locatie.

 

Door deze informatie voortdurend te bekijken, kunt u gemakkelijk  identificeren waar u uw strategieën voor het opbouwen van uw volgers aantal kunt versterken. U kunt er ook achter komen wat het meest geschikte moment is om uw inhoud te publiceren.

 

Met behulp van deze  gids zult u zonder problemen de zichtbaarheid van uw merk vergroten. De strategieën die u zojuist heeft gezien, zijn erg effectief, maar er zijn nog andere die u ook kunt gebruiken om meer volgers te krijgen:

 

  • Standvastigheid
  • Geef de locatie van uw verhalen aan
  • Vraag uw volgers om hun vrienden te taggen
  • Plaats dagelijks
  • Plan uw berichten
  • Schrijf leuke en interessante captions

Wat moet u niet doen om volgers op Instagram te krijgen?

 

BluCactus - meer volgers op Instagram - dataNepvolgers kopen

 

Veel merken maken de grote fout om nepvolgers voor Instagram te kopen.

 

Dit is een slecht idee omdat Instagram de profielen detecteert die dit soort activiteiten uitvoeren en als gevolg daarvan vaak deze accounts in korte tijd verwijderen.

 

Door dit te doen, kunt u ook echte volgers kwijt raken, omdat uw bedrijf dan niet meer geloofwaardig is.  Als het uw doel is om de betrokkenheid te vergroten, moet u dus uw volgers op de natuurlijke manier verkrijgen.  

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *