De voordelen van een digitale menukaart voor restaurants: Zeg vaarwel tegen papier en hallo tegen succes

BluCactus - digitale menukaart voor restaurants - title

Een goede ervaring in een restaurant gaat over uitstekend eten en hoogwaardige service. Andere elementen kunnen een restaurant echter helpen in deze zeer competitieve markt, bijvoorbeeld het hebben van digitale menu’s.

Zoals wij weten, hebben alle restaurants een menukaart om hun producten aan het publiek te laten zien. Momenteel maken veel restaurants echter geen gebruik van fysieke menu’s, door de COVID-19 pandemie. Wij zullen u daarom informeren over de voordelen van een digitale menukaart voor restaurants.

Welke voordelen bieden digitale menu’s aan restaurants? Het grootste voordeel is dat het een zeer snelle en kosteneffectieve oplossing is. Dat alleen al zou dus al reden genoeg moeten zijn om in deze digitale upgrade te investeren. Bovendien komen digitale kaarten steeds vaker voor in restaurants. Verder zullen wij nog enkele andere voordelen uitleggen die digitale menu’s voor restaurants kunnen bieden.

 

De voordelen van digitale menukaarten voor restaurants

 

1.   Gemakkelijkere communicatie

 

Blucactus-1-Het-digitale-menubord-faciliteert-communicatieLaten wij beginnen met een van de belangrijkste voordelen van digitale menukaarten voor restaurants.

 

Bij digitale kaarten kunt u aantrekkelijke video’s en animaties gebruiken om de aandacht van klanten te trekken.

 

Ook maken ze de communicatie tussen uw medewerkers en klanten gemakkelijker. Dit komt doordat de producten zo duidelijk mogelijk worden weergegeven.

 

Als gevolg hiervan zullen klanten de opties zien die u voor hen beschikbaar heeft en deze kiezen.

 

2.   Bespaart tijd en geld

 

Blucactus-digitale menukaart voor restaurants 2-Bespaar-tijd-en-geld-met-een-digitaal-menu-dat-eenvoudig-kan-worden-bijgewerktAls u een digitale kaart gebruikt, kunt u elke product- of prijsupdate zo vaak uitvoeren als nodig is en dit slechts binnen enkele seconden. Daarbij kan dit allemaal plaatsvinden zonder extra kosten en al te veel tijd.

 

Dit komt doordat het afdrukken van een andere set menu’s  namelijk dan niet meer nodig is.

 

 

Dit voordeel van het gebruik van een digitale menukaart voor restaurants, bespaart u veel geld. Bovendien is het heel eenvoudig om wijzigingen te maken en kunt u dit zelfstandig en snel doen.

 

Blucactus-digitale menukaart voor restaurants 3-digitaal-scherm-om-een-ÔÇïmeer-gedenkwaardige-ervaring-te-cre+½ren

3.   Een memorabele ervaring

 

Digitale menu’s verbeteren ook de algehele klantervaring.

 

Hiervoor gebruikt het een mix van afbeeldingen en video’s om  klanten te vermaken.

 

Verder kunt u klanten ook helpen met kiezen door de juiste informatie over uw producten weer te geven.

4. Betere zichtbaarheid 

 

Blucactus-digitale menukaart voor restaurants 4-betere-zichtbaarheid-van-het-menuEen voordeel van digitale menukaarten voor restaurants is dat ze veel informatie kunnen tonen, terwijl ze nauwelijks ruimte innemen.

 

Bovendien is het een bewezen feit dat digitale kaarten aantrekkelijker zijn voor het oog dan papieren menu’s.

 

Daarnaast kunt u met deze digitale menu’s meer klanten aantrekken en behouden door de specials van de dag te laten zien.

 

U kunt dit bijvoorbeeld doen door foto’s van tevreden klanten te laten zien. Op deze manier kunt u zich onderscheiden van de concurrentie en zo uw omzet verhogen.

 

5. 24/7 ondersteuning

 

Blucactus-digitale menukaart voor restaurants 5-Ondersteuning-24-7Het is ook mogelijk om menu’s voor een bepaalde periode te programmeren. Bijvoorbeeld voor ontbijt, lunch of diner. Dit kunt u  snel en zonder vertraging doen.

 

Op deze manier hoeft u niet drie keer per dag een wijziging uit te voeren en maakt u indruk op de mensen die het restaurant passeren.

 

Maar dat is niet alles, met digitale menu’s kunnen klanten namelijk ook opmerkingen delen over hun ervaring in het restaurant.

 

Ten slotte kunt ook hoogtepunten van het restaurant laten zien. Dit kunnen bijvoorbeeld seizoensgerechten zijn of filmpjes van de chef-kok die gerechten aan het voorbereiden is.

 

6. Promoot en verkoop gemakkelijk nieuwe gerechten

 

Blucactus-digitale menukaart voor restaurants 6-Promoot-en-verkoop-uw-nieuwe-gerechtenOnder de vele opties die er zijn, lijken digitale menu’s een perfecte keuze.

 

Dit komt omdat ze u in staat stellen om uw nieuwe gerechten en items te verkopen en te promoten.

 

Bovendien weten wij zeker dat veel grote restaurantketens deze strategie toepassen.

 

Door dit te doen kunnen nieuw toegevoegde artikelen snel populair worden en kunt u als bedrijf groei binnen de markt realiseren.

 

7. Handig en gemakkelijk te gebruiken

 

Blucactus-digitale menukaart voor restaurants 7-Handig en gemakkelijk te gebruikenDigitale menukaarten zijn zeer eenvoudig om up te daten.

 

U hoeft dus geen vervelende processen te doorlopen om uw menu’s bij te werken.

 

Daarnaast kunt u met narrowcasting meer details delen zonder de ogen van de kijker te storen.

 

Hoe meer informatie u dus deelt, hoe meer verkopen u zult maken.

 

Dit zal indirect uw winstmarges vergroten.

 

Blucactus-digitale menukaart voor restaurants 8-Lagere-kosten-en-hogere-winstmarges8. Lagere kosten en hogere winstmarges

 

Door te investeren in digitale menu’s, verlaagt u uw kosten.

 

Op deze manier vermijdt u ook dat er bij een kleine wijziging meteen nieuwe menu’s moeten worden afgedrukt.

 

Zo stijgt uw omzet en uw winstmarges.

 

 

Blucactus-9-aanpasbare-menus9. Aanpasbare menu’s

 

In een digitaal menu kunt flexibele updates aanbrengen.

 

U kunt ook verschillende menu’s weergeven afhankelijk van de tijd, bijvoorbeeld voor lunch of diner.

 

Dit kunt u instellen met behulp van  adaptieve en slimme updates.

 

10. Consistentie van het merk

 

Blucactus-10-Consistentie-van-het-merkHet is menselijk om fouten te maken. Zo kan een medewerker een nieuwe update in het menu vergeten. Met digitale menu’s gebeurt dit minder snel, omdat ze ervoor zorgen dat u altijd up-to-date bent.

 

Als u bijvoorbeeld een franchise  heeft, zorgt dit gedigitaliseerde menu voor consistentie tussen de restaurants.

 

Dit is een essentieel voordeel van een digitaal menu voor restaurants.

 

Daarnaast houden merktrouwe klanten van dezelfde service, waar ze ook heen gaan. Dit zal dus de merkloyaliteit verbeteren.

 

11. Verkorte wachttijd

 

Blucactus-11-wachttijd-verminderenEen ander voordeel dat een digitale menukaart voor restaurants biedt, is dat het de klantenservice verbetert.

 

Deze digitale menu’s helpen wachtende klanten om te beslissen wat ze willen bestellen.

 

Op deze manier zijn ze klaar om te bestellen zodra ze aan tafel gaan zitten.

 

Bovendien kan een restaurant ook leuke weetjes of promotiemateriaal tonen om klanten te vermaken in de tijd dat ze op hun eten wachten.

 

12. Visuele stimulatie

 

 

Blucactus-12-Stroomlijning-ordersEen digitaal menu kan afbeeldingen weergeven in plaats van grote stukken tekst. Dit stimuleert klanten visueel om een beslissing te nemen.

 

Op deze manier kunnen ze dus eenvoudig hun bestelling kiezen op basis van het uiterlijk van het eten.

 

 

 

Tot slot de voordelen van een digitale menukaart voor restaurants

 

Zoals u kunt zien heeft een digitale menukaart voor restaurants veel voordelen. Ze stellen u bijvoorbeeld in staat om contact te leggen met uw klanten. Daarnaast hebben deze digitale menu’s invloed op de manier waarop uw klanten hun gerechten kiezen.

 

Blucactus-Conclusie-de-voordelen-van-een-digitaal-menu-voor-restaurantsHet visuele aspect speelt nu namelijk een grote rol en verder is uitgebreidere voedingsinformatie over het eten nu ook beschikbaar.  Dit helpt  klanten bij het kiezen van gerechten en verbetert zo ook de ervaring.

 

Klanten verwachten tegenwoordig een geweldige eetervaring, iets wat een digitaal menu u kan helpen leveren. Bij BluCactus hebben wij de beste digitale menu-ontwerpdienst voor uw restaurant. Als u echter toch voor fysieke menu’s kiest, kunnen wij deze ook ontwerpen!

 

BluCactus, uw bondgenoot in digitale marketing

 

Het internationale marketingbureau BluCactus bedient klanten over de hele wereld. Onze specialiteit? Het creëren van webontwerpen en SEO-positionering bij online zoekopdrachten. Bovendien is onze groep experts toegewijd om bedrijven en merken te helpen in een van de meest concurrerende sectoren op de markt; de digitale wereld.

BluCactus begeleidt u bij elke stap die u zet. Dit gaat van het creëren van de branding van uw bedrijf tot het creëren van content. Onze focus ligt op het ondersteunen van uw merk  bij de ontwikkeling van uw website of het beheren van uw accounts op sociale media.

Dit online marketingbureau, gevestigd in Amsterdam, probeert uw imago als merk te versterken en naar een hoger niveau te tillen. Wacht niet langer met de hulp van de beste specialisten in digitale marketing en neem contact met ons op via onze sociale media of website.

Als u op de hoogte wilt blijven van de wereld van digitale marketing, nodigen wij u uit om te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *