Gebruik digitale marketing om klanten zo snel als uw snelste auto aan te trekken

BluCactus - automerken - title

Hoe kan men klanten winnen met digitale marketing voor de automotive sector? Auto bedrijven kunnen het nieuwe technologie tijdperk niet ontvluchten en moeten zich er dus aan aanpassen. Vroeger was het voldoende om reclame te maken via tijdschriften, billboards en tv-commercials. Dit is echter niet meer het geval. Dankzij onze digitale wereld is adverteren nu goedkoper, indrukwekkender en directer geworden. Zo zochten automerken hun toevlucht in deze nieuwe wereld 2.0 om te blijven groeien.

 

De digitale wereld betreden als autobedrijf kan lastig zijn. Daarom laten wij u in deze blog de beste digitale marketing voor de automotive sector zien. Hierdoor weet u alles wat u nodig heeft om digitale klanten te winnen voor uw automerk.

 

Wat is digitale marketing?

 

Digitale marketingBlucactus-wat-is-digitale-marketing - automerken omvat alle advertentie strategieën die merken gebruiken om zichzelf te promoten.

 

Ze gebruiken deze bijvoorbeeld op sociale media voor commerciële doeleinden.

 

De oorsprong ervan gaat terug tot de jaren 90, toen offline advertentietechnieken geconfronteerd werden met het internet. 

 

Dit soort digitale promoties hebben de afgelopen jaren veel veranderingen ondergaan; van de gebruikte technieken en tools tot de mogelijkheden die het biedt. Naarmate de tijd verstrijkt, zal het ook blijven veranderen. 

 

Belang van digitale marketing

 

DBlucactus-belang-van-digitale-marketing - automerkenigitale marketing richt zich niet alleen op het verhogen van de verkoop van een merk, maar  dankzij internet heeft het ook een geweldige positie verworven binnen vele soorten markten.

 

Door het te gebruiken, kunnen merken dus gemakkelijk nieuwe klanten krijgen en zich over de hele wereld uitbreiden.

 

Bovendien kunt u met behulp van digitale marketing tools weten wat uw klanten willen.

 

Hiervoor moet u de statistieken en verschillende analyse hulpmiddelen gebruiken die marketing u biedt.

 

Belangrijkste tools voor digitale marketing voor de automotive sector

 

Blucactus-Main-Digital-Marketing-Tools - automerkenOm de acties uit te voeren waarmee uw merk kan groeien, heeft u verschillende digitale marketing tools nodig. Zonder hen zou digitale marketing niet zijn, zoals het tegenwoordig is. Sommige van deze tools kunnen moeilijk te begrijpen zijn, terwijl andere eenvoudiger zijn.

 

U moet ook tools zoeken die het beste bij uw marketingstrategie en merk passen. Verder is het aantal mensen in uw gemeenschap iets wat u hierbij in gedachten moet houden. Enkele van deze tools zijn:

 

  • SEO.
  • SEM.
  • Content Marketing.
  • Sociale media marketing.
  • Display Marketing.
  • Affiliate marketing.
  • Email reclame.

Enkele digitale marketingstrategieën 

 

Bots

 

Blucactus-BotsBots zijn redelijk recent, maar zorgen voor goede resultaten.

 

Ze bestaan ​​uit geprogrammeerde software die een reeks acties uitvoeren, die u specificeert.

 

Op deze manier hoeft u minder tijd en energie te besteden aan klant-merkcommunicatie.

 

Het voordeel van bots, is dat u niet veel tijd nodig heeft om ze te programmeren.

 

Dit komt omdat ze gemakkelijk te coderen en te verwerken zijn. Daarnaast zijn ze ook geweldig om uw tijd als merk te optimaliseren.

 

Blucactus-hoe-automerken-kunnen-digitale-klanten-winnen

Met behulp van bots kunt u eenvoudige taken nog gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld communiceren met een klant en hen helpen bij het oplossen van hun vragen.

 

Dit werkt als een live chat waarbij bezoekers zich op hun gemak kunnen voelen op de website.

 

Nadat u de gebruikerservaring heeft aangepast met behulp van bots, kunt u uw bezoekers een paar vragen stellen. Op deze manier kunt u informatie krijgen over wat ze leuk vinden, welke vragen ze het meest stellen en andere weetjes. Door dit te doen, kunt u uw website en merk verbeteren.

 

U kunt de leads ook beschrijven na het programmeren van een reeks vragen. Deze laten zien in welke fase van de verkooptrechter de klanten zich bevinden. Zo versnelt u het aankoopproces.

 

Live streaming

 

Live streaming is een van de meest innovatieve manieren om uw bedrijf te promoten. Met behulp van live streams kunt u uw inhoud verspreiden en nieuwe klanten bereiken op verschillende platforms. Bovendien projecteren experts deze markt als een van de snelst groeiende industrieën en dat de waarde in 2021 meer dan 70 biljoen dollar zal bedragen.

 

Blucactus-Live-StreamingFacebook Live is een van de meest gekozen platforms voor live streaming. Het heeft miljoenen gebruikers die regelmatig communiceren. 

 

Daarnaast is er ook Instagram Live. Dit is een platform waar vooral beroemdheden en influencers hun ervaringen met producten en diensten delen. Hiervoor gebruiken ze alle tools die Instagram hen biedt, zoals Instagram Live.

 

Verder is er nog YouTube, Twitter en Vimeo. Deze platforms zijn erg populair en het mooie ervan is dat u uw uitzendingen kunt plannen. Op deze manier kunt u uw volgers laten weten wanneer u een live stream gaat doen.

 

Dankzij Live Streaming-platforms kunnen merken interessante inhoud maken voor hun volgers. Hierdoor kunnen ze hun betrokkenheid vergroten, nieuwe klanten aantrekken en hun marketingstrategie verbeteren. Bovendien kunnen ze dankzij hen ook een betere SEO-positionering bereiken en hun conversies verhogen.

 

Blucactus-De-automobielsector-in-de-wereld-2-0De automobielsector in de wereld 2.0

 

De automobielsector geeft het gevoel van avontuur, adrenaline en in veel gevallen ook luxe.

 

Om deze reden wachtten verschillende merken en bedrijven in deze branche niet met de groei van online platforms in de jaren negentig.

 

Om betere resultaten bij verkoop- en promotie doelstellingen te krijgen zouden internationale automerken tot lokale dealers,  hun advertentiecampagnes van offline naar online moeten verplaatsen. 

 

Hoe wint men klanten met digitale marketing voor de automotive sector?

 

In deze blog presenteren wij  hoe men digitale marketing voor de automotive sector kan gebruiken  om digitale klanten in de automobielsector te winnen. Sommige ervan zijn:

 

Koppel kanalen

 

Blucactus-Link-kanalenHoewel wij al weten dat het hebben van een online account of kanaal om uw producten te promoten erg belangrijk is, worden veel aankopen nog steeds offline gedaan. Veel autobedrijven en -merken hebben om deze reden ervoor gekozen om strategieën uit te voeren om te weten hoeveel mensen bereid zijn om hun auto online te kopen.

 

Automerken hebben vaak gefragmenteerde marketingprocessen. Dat betekent dat advertenties gericht zijn op verschillende mensen en er dus geen vaste doelgroepen zijn.

 

Een ​​van de beste manieren om kanalen te koppelen, is daarom via advertenties op sociale media. Hier kunnen marketing- en advertentieteams samenwerken om advertenties te maken die echt op hun klanten en publiek zijn gericht.

 

Een voorbeeld hiervan kan zijn wanneer een tv-advertentie de kijkers oproept om het merk op sociale media te volgen voor meer verrassingen. In die zin kunt u ook gebruikers op sociale media uitnodigen om uw online winkel te bezoeken.

 

Het belang van social media voor automerken

 

Blucactus-Link-kanalen-2Een recente studie van de CMO Council verklaart het belang van sociale media voor automerken. In het onderzoek leggen ze uit dat 38% van de consumenten zei dat ze sociale media raadplegen om hun volgende auto te kopen.  23% van de kopers gebruikt sociale kanalen om over hun ervaring te praten wanneer ze een aankoop doen.

 

Traditioneel winkelen is dus aan het veranderen, omdat mensen steeds vaker online aankopen doen. U moet daarom als bedrijf in de automobielsector nieuwe innovatieve manieren vinden om klanten te bereiken door ze bijvoorbeeld relevante inhoud te bieden. U kunt ook gebruik maken van sociale media  om bijvoorbeeld de loyaliteit van uw merk op te bouwen.

 

Een ander punt waarmee rekening moet worden gehouden, is dat veel van de meningen en beslissingen die een klant heeft over uw merk, worden toegeschreven aan uw online aanwezigheid. Als de ervaring van veel klanten negatief is en ze erover praten op internet, zal het erg moeilijk voor u zijn om die reputatie te verbeteren. Als gevolg hiervan kunt u geen nieuwe klanten bereiken.

 

Recensies wekken veel belangstelling

 

Blucactus-Link-kanalen-3Zoals wij eerder hebben uitgelegd, kunnen beoordelingen grote interesse in het merk wekken. Als u echter alleen slechte recensies krijgt, komt uw bedrijf niet ver. Alle automerken moeten daarom een idee hebben van hoe belangrijk de recensies van klanten voor een bedrijf kunnen zijn. Onthoud dat ze uw merk kunnen helpen of juist kunnen vernietigen.

 

Bovendien zullen potentiële klanten de beoordelingen van uw bedrijf bekijken die bijvoorbeeld op google ​​of in de commentaren van een post op sociale media verschijnen. Om deze reden moet u promotiecampagnes opzetten die gericht zijn om positieve recensies en meningen van klanten te creëren.

 

U kunt ook video’s maken van de mensen die het meest verbonden en loyaal zijn aan uw merk. Dit filmpje kunt u vervolgens op sociale media, televisie of op de website zelf plaatsen.

 

Het belangrijkste doel van deze getuigenis strategie is om geloofwaardigheid en vertrouwen te bieden aan potentiële klanten. Ze moeten ook het gevoel hebben dat uw merk het ideale merk is. Door de echte recensies van uw   klanten te plaatsen, geeft u uzelf geloofwaardigheid voor toekomstige klanten.

 

Offline ontmoet online

 

Blucactus-The-beoordelingen-genereren-grote-interesseIn deze stap verbindt u alles wat offline gebeurt met uw online strategieën. Het beste wat u kunt doen als uw bedrijf niet online aanwezig is, is om een eenvoudige overgang te maken.

 

Maak een online site om de producten of diensten van uw bedrijf in de automobielsector te bieden. Op de website kunt u de informatie over de plaats, de verschillende vormen van contact en het type voertuig dat u aanbiedt weergeven. Bovendien kunt u ook afspraken maken, zodat uw klanten deze kunnen uitproberen.

 

Een andere mogelijkheid die u uw klanten online kunt aanbieden, is  de voertuigconfiguratie tool. Met deze tool kunnen kopers de automodellen in verschillende kleuren en met verschillende accessoires testen en zo een schatting krijgen van hoeveel deze extra items gaan kosten.

 

Blucactus-wat-is-digitale-marketingEen van de dingen die bezoekers van uw website zullen opmerken, is hoe snel u hun vragen beantwoordt. Elk merk moet tijd maken om vragen van klanten te beantwoorden.

 

Het antwoord op elk van de e-mails of directe berichten moet in zo min mogelijk tijd worden beantwoord. Dit zal het verschil zijn tussen een verkoop en een ontevreden klant.

 

Autokopers gebruiken verschillende internetplatforms om in grote aantallen onderzoek te doen. Maar ze onderzoeken ook de meer traditionele kanalen, zoals tijdschriften, televisie en de dealers zelf. De concurrentievoordelen zijn enorm voor merken die klanten een gezamenlijke ervaring kunnen bieden.

 

Tips voor digitale marketing voor de automotive sector

 

Als u zich wilt verdiepen in digitale marketing voor de automotive sector, is het belangrijkste dat u rekening houdt met de volgende tips. Hiermee kunt u uw merk boodschap beter overbrengen en effectief meer klanten bereiken.

 

Ken uw klant

 

Blucactus-offline-ontmoet-onlineMet de hulp van een marketeer kunt u onderzoeken wie uw doelgroep is.

 

Dit is echter niet het enige wat u moet doen, u moet ook het gedrag van de beoogde consument begrijpen. Dit omvat zowel offline als online, evenals hun behoeften en wensen.

 

Als u eenmaal weet wie uw ideale klant is, kunt u op basis van dat onderzoek gaan werken aan uw digitale marketing strategie voor de automotive sector.

 

Door ze goed te analyseren en te bestuderen, bereikt uw autobedrijf de voorgestelde doelen om meer klanten te krijgen en zichzelf te positioneren in de digitale wereld ten opzichte van de concurrentie.

 

Maak geweldige en vermakelijke inhoud

 

Inhoud moet vermakelijk, leerzaam en relevant zijn, zodat gebruikers geboeid blijven. U moet ze ook informatie bieden die voor hen van belang is. Daarbij moet het gevarieerd en origineel zijn. Om dit te bereiken raden wij aan om verschillende tools te gebruiken om autovideo’s, afbeeldingen of blogposts te maken. Deel tot slot de inhoud op uw eigen sociale media-accounts of website.

 

Segmenteer belangrijke zoektermen

 

Blucactus-offline-ontmoet-online-2 - automerkenAutomerken moeten zich bewust zijn van het belang van de zoektocht.

 

Dit wordt gedaan om termen te targeten die veel gebruikt worden door klanten in de onderzoeksfase.

 

Dit moet worden gedaan voor zowel organisch onderzoek als betaalde advertenties. Betaalde advertenties hebben de beste resultaten op korte termijn.

 

Organische groei is echter ideaal om een ​​stabiel en duurzaam bedrijf te creëren.

 

De klanten die op de lange termijn naar u blijven zoeken, zullen dat ook doen voor uw inhoud, maar het begint bij het kiezen van de juiste zoekwoorden om ze aan te trekken.

 

Wees altijd en overal voorbereid

 

Blucactus-Ken-uw-klant - automerkenHiermee bedoelen wij dat u moet zijn waar uw klanten zijn. U bent niet de enige expert die alles weet over auto thema’s en die wil verkopen.

 

Ook als merk moet u de menselijke kant van uw bedrijf laten zien en hoe het bereid is om klanten waar mogelijk te ondersteunen.

 

U kunt dit zowel in offline marketing strategieën als op sociale mediaplatforms doen die geschikt zijn voor uw bedrijf. 

 

Alles hangt af van de doelstellingen die u heeft en welk publiek u wilt bereiken. Wat hier belangrijk is, is om zo dicht mogelijk bij uw klanten te blijven en klaar te staan om hun twijfels en zorgen op te lossen.

 

BluCactus, uw bondgenoot in digitale marketing voor de automotive sector

 

Blucactus-neem-contact-op - automerkenHet internationale marketingbureau BluCactus bedient klanten over de hele wereld. Onze specialiteit? Het creëren van webontwerpen en SEO-positionering bij online zoekopdrachten. Bovendien is onze groep experts toegewijd om bedrijven en merken te helpen in een van de meest concurrerende sectoren op de markt; de digitale wereld.

 

BluCactus begeleidt u bij elke stap die u zet. Dit gaat van het creëren van de branding van uw bedrijf tot het creëren van content. Onze focus ligt op het ondersteunen van uw merk  bij de ontwikkeling van uw website of het beheren van uw accounts op sociale media.

 

Dit online marketingbureau, gevestigd in Amsterdam, probeert uw imago als merk te versterken en naar een hoger niveau te tillen. Automerken. Wacht niet langer met de hulp van de beste specialisten in digitale marketing en neem contact met ons op via onze sociale media of website.

 

Als u op de hoogte wilt blijven van de wereld van digitale marketing voor de automotive sector, nodigen wij u uit om te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *