De geschiedenis van SEO

Blucactus - De geschiedenis van SEO

Het staat bekend als de geschiedenis van SEO, de evolutionaire studie van informatieconsumptie op het internet gedurende een periode die de afgelopen dertig jaar beslaat. Een proces waarbij de implementatie van verschillende algoritmes een elementaire rol speelde.

 

Dit was een vooruitgang waarmee binnen enkele secondes informatie op kon worden zoeken. Deze elementen omvatten het acroniem Search Engine Optimization, SEO. Die vooruitgang heeft het internet gebouwd waar we tegenwoordig van genieten. Dit heeft de massaliteit van talloze diensten en webpagina’s mogelijk gemaakt die gericht zijn op het aantrekken van leads en klanten, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

 

Volgens meerdere onderzoeken is de geschiedenis van SEO een discipline die een evolutionair ritme ervaart. Een element dat elk jaar ingrijpend verandert. Sinds de oprichting van het BluCactus Marketing heeft ons technische team gelijktijdig met die processen kunnen werken. Onze diensten bieden verschillende strategieën zodat uw prospects deel kunnen uitmaken van deze belangrijke groei.

 

Wat zijn de belangrijkste fases van de geschiedenis van SEO? Belangrijkste technische elementen die de opkomst van dit systeem hebben gemotiveerd.

 

Blucactus-What-are-the-main-stages-of-the-history-of-SEO-Main-technical-elements-that-motivated-the-emergence-of-this-system.pSEO is parallel geëvolueerd met de bijdragen die de algoritmes, van de afgelopen drie decennia, hebben kunnen leveren. Zo komen we aanvankelijk in aanraking met klassieke of rudimentaire SEO uit de jaren negentig. De daaropvolgende decennia werden beïnvloed door de aanwezigheid van technologie en de professionalisering van contentcreatie. Onder deze parameters verdelen experts de geschiedenis van SEO in drie fasen. De studie van dit kennisgebied vergemakkelijkt het huidige en toekomstige begrip van deze systemen.

 

Zeer belangrijk voor de ontwikkeling van het internet was de opkomst van de eerste webpagina’s in 1991. De massificatie ervan leidde tot de behoefte aan zoekclassificatiesystemen. Aanvankelijk was het systeem Excite in 1993 het eerste voorstel van deze soort. Een initiatief gevolgd door Yahoo! in 1994, Altavista in 1995 en Google in respectievelijk 1997. In deze fase van de geschiedenis van SEO zijn drie parameters geïmplementeerd om de positionering van een website op internet te bevorderen. Het aantal bezoeken was de belangrijkste factor. Het aantal herhalingen van trefwoorden en backlinks vulde deze parameters aan.

 

Relatie tussen SEO en verkoopmarketing: het onverwachte effect van de komst van de jaren 2000.

 

Blucactus-De-geschiedenis-van-SEODeze fase van de geschiedenis van SEO werd beïnvloed door een herformulering van het gebruikersconcept. De gebruiker, voorheen informatieconsument, wordt een consument van producten en diensten. Deze factor veroorzaakte aan het begin van het nieuwe millennium hevige commerciële concurrentie tussen opkomende bedrijven. De toepassing van marketingtechnieken vormde de huidige SEO.

 

Bovendien betekende dit decennium de opkomst van Google als leider op het gebied van zoekmachines. Aanvankelijk begon het systeem bekendheid te krijgen dankzij de lancering van Google Toolbar, een tool voor het meten van PageRank. Door de lancering van Google AdWords in 2002 konden zoekmachines het concept van zoekwoorddichtheid ontwikkelen.

 

De komst van de jaren 2000 betekende voor de SEO een verandering van aanpak van programmeren naar marketing. Het verschilde sterk van de jaren negentig als gevolg van de onvermijdelijke commercialisering ervan. Een van de andere belangrijke bijdragen die ook de geschiedenis van SEO markeerde, is de introductie van Blogger in 2003. De introductie van XML-sitemaps op de markt bevorderde ook het contentbeheer en de indexering.

 

De geschiedenis van SEO en de triggerfactoren van de professionalisering ervan: Ken de oorsprong van de belangrijkste sancties op internet.

 

Blucactus-and-the-triggers-of-your-professionalization-Know-the-origin-of-the-main-penalty_s-op-het-internetDe derde en laatste fase van de geschiedenis van SEO begint met de komst van het jaar 2010. Op dat moment versterkte Google haar positie als de belangrijkste zoekmachine ter wereld. De bedrijven ontwikkelen, gezien de grote online concurrentie, hun werksystemen die leiden tot de derde fase: professionalisering. De informatie die door SEO-positionering moet worden geïndexeerd, is gebouwd door een professionele staf die verantwoordelijk is voor inhoudoptimalisatie. Daarnaast zijn er twee belangrijke feiten die de controle op frauduleuze websites aanmoedigen.

 

De eerste was de uitvinding van Panda. Na de lancering werd een vermindering van 12% van het aantal bestaande valse inhoud op internet waargenomen. Panda vertegenwoordigde een nieuwe manier om overoptimalisatie het hoofd te bieden. Een jaar later controleerde Penguin  websites met links van lage kwaliteit. Onder deze omstandigheden begon een zeer belangrijk aantal functies te stijgen, voornamelijk op het gebied van contentcreatie. Destijds werd elke inspanning gemotiveerd door de verbetering van elk van de SEO-manipulatietechnieken. Hieronder geven we een gedetailleerd onderzoek van deze verschijnselen

 

Trefwoordvullende sancties

 

Blucactus-Penalizaciones-por-Keyword-StuffinDit punt in de geschiedenis van SEO betekende een radicale wending in zijn evolutie. Keyword Stuffing, voorheen een van de belangrijkste technieken voor webpositionering, werd een illegale strategie.

 

Voor Google betekende dit een grotere controle over de kwaliteit van de informatie. Vandaar dat het concept van zoekwoorddichtheid naar voren komt om dit proces te beperken.

 

Dit vond zijn oorsprong in de lancering van Google Panda in 2001. Eerder opende de markt vacatures om dit te promoten. Naast overoptimalisatie heeft het algoritme ook beperkte of dubbele inhoud bestraft.

 

De opkomst van backlink-verkeersboetes

 

Blucactus-Uiterlijk-van-de-sancties-van-Verkeer-van-backlinks.Het jaar 2012 betekende het einde van het tijdperk van Black Hat SEO, beter bekend als backlink-verkeer. Meer dan tien jaar lang hadden bedrijven copywriters opgeleid om backlinks te verspreiden.

 

Dit werd geclassificeerd als een strafbare handeling onder implementatie van het Google Penguin-algoritme.

 

Het idee van de belangrijkste zoekmachine was om eerlijk webverkeer te genereren op basis van informatiekwaliteit. Na het doorvoeren van dit soort structurele hervormingen was de geschiedenis van SEO nooit meer hetzelfde.

 

De opkomst van contentplagiaat

 

Blucactus-Rise-of-Plagiarism-of-Contents.Mensen vermeden boetes voor plagiaat op de inhoud volgens verschillende methoden. De meest voorkomende was het citeren van de respectievelijke bron. Een andere methode was het volledig kopiëren van de inhoud met behoud van de identificatie van de oorspronkelijke auteur.

 

Een derde variant was het vertalen van de inhoud naar andere talen. De effectiviteit van deze strategieën lag in het feit dat de gekopieerde bron het verkeer van de oorspronkelijke auteur kon overschrijden. In het laatste decennium van de geschiedenis van SEO waren dit de belangrijkste bijdragen die Panda zou leveren.

 

Wat waren de andere formules die Google gebruikte om dit soort problemen te verslaan?

 

Blucactus-What-were-the-other-formules-gebruikt-door-Google-om-dit-soort-problemen-te-bestrijdenSamen met de ontwikkeling van verschillende algoritmes dwong Google de moderne zakenman indirect om zich aan te passen aan zijn opkomende beleid. Een daarvan was de implementatie van de slogan “Don’t Be Evil“.

 

Dit systeem werd tijdelijk gebruikt, maar leidde tot belangrijke resultaten binnen de geschiedenis van SEO. Een andere relevante strategie was de ontwikkeling van het Moz-algoritme.

 

Hierdoor konden zoekopdrachten een persoonlijker tintje krijgen. Het systeem omvatte aspecten zoals zoekgeschiedenis en verschillende openingstijden.

 

De deelname van het Venetië-algoritme: alle voordelen waardoor Google dankzij dit systeem nooit meer hetzelfde kon zijn.

 

Blucactus-De-deelname-van-het-Venetie-algoritme-Alle-voordelen-waarvoor-dit-systeem-toegestaan-Google-niet-hetzelfde-zijnGelanceerd in 2012, het Venetië-algoritme vertegenwoordigde een vóór en na, in de geschiedenis van SEO. Dit was het gevolg van de impact op het lokale zoeksysteem.

 

Voordien gaf de zoektocht van een bedrijf in de SERP’s altijd resultaten op internationaal niveau. Dit nieuwe zoeksysteem maakte het mogelijk om, na kennis van het lokale IP-adres, resultaten op te leveren die geografisch dicht bij de gebruiker lagen. Vandaar dat de door de gebruiker gevonden diensten voornamelijk in zijn stad zouden zijn gevestigd. De opname van Google Maps in dit proces bevorderde ook de webpositionering.

 

In de jaren na deze fase van de geschiedenis van SEO vulden andere belangrijke algoritmes deze elementen aan. De belangrijkste was Google Possum in 2016.

 

Even opmerkelijk was het Hummingbird-algoritme, dat dankzij semantische interpretatie 90% van de wereldwijde zoekopdrachten beïnvloedde. Een andere elementaire verandering op internet was de migratie van HTTP naar HTTPS. Op deze manier zorgde het SSL-certificaat voor een betere beveiliging van de gegevens van de gebruikers. In 2019 introduceerde het Neural Matching-algoritme het online concept van neurale gevoeligheid.

 

Belangrijkste kenmerken die de huidige SEO definiëren: Hoe werkt het zoeken naar informatie in de moderne wereld?

 

Blucactus-Belangrijkste-kenmerken-die-SEO-defini½ren-in-het-heden-Hoe-werkt-het-zoeken-naar-informatie-in-de-moderne-wereld.De huidige SEO maakt gebruik van tal van strategieën die de privacy van de gebruikers hebben beperkt. Dit proces omvat drie belangrijke factoren. De eerste is het samenstellen van zoekgeschiedenissen.

 

Vervolgens is ook de geografische locatie van de gebruiker een belangrijke factor. Ten slotte overweegt Google vanwege hun belang op het gebied van mobiele telefonie. Deze laatste factor is degene die heeft geleid tot een explosieve respons. Dankzij al deze mechanismen voor gegevensverzameling heeft Google een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van SEO.

 

Omdat SEO interactiever is geworden, vertonen zoekresultaten een grotere mate van dynamiek. Daarom is heterogene inhoud belangrijker dan homogeen. Dit verklaart waarom beschrijvende websites voor lokale bedrijven hoger scoren dan welke andere bedrijfswebsite dan ook. Als een gebruiksvriendelijke zoekmachine, voorkomen de acties van Google dat de gebruiker verzadigd raakt met advertenties. Dit komt omdat bij Google de intentie van de gebruiker essentieel is om de juiste zoekresultaten te tonen.

 

De opname van optimalisatie-algoritmes voor het SEM-systeem: Een andere belangrijke vooruitgang die de geschiedenis van SEO voorgoed veranderde.

 

Blucactus-The-incorporation-of-optimization-algoritmes-for-the-system-SEM-Another-important-advance-that-managed-to-change-forever-the-history-of-SEO.SEM, een afkorting van Search Engine Marketing, is tegenwoordig de belangrijkste inkomstenbron van Google. Het is een advertentiesysteem dat ook niet is uitgesloten van de moderniseringstrend. Automatische SEM-optimalisatie maakt deel uit van dat proces. Voorheen domineerde handmatige programmering het pragmatische kader van Google AdWords.

 

Tegenwoordig hebben SEO-specialisten gratis SEO tools zoals Ubersuggest, KeywordShitter en DoubleClickSearch gemaakt om dit concept opnieuw te definiëren. De prestaties van deze tools hebben de geschiedenis van SEO diepgaand gemarkeerd.

 

Deze systemen hebben een API-formaat verbinding gemeen met tal van zoekmachines. Bijvoorbeeld Ads, Bing Ads, Yahoo en Google. De effectiviteit ervan ligt in het feit dat het in staat is om realtime informatie over zoekopdrachten aan te bieden.

 

Deze gegevens variëren tussen elementen zoals campagne-instellingen, prestatiestatistieken en belangrijkste zoekwoorden, waardoor de SEM-campagnes continu kunnen worden bijgewerkt. Dit biedt bovendien het voordeel dat het een systeem biedt dat vrij is van menselijke fouten en snel kan worden bijgewerkt.

 

Chronologie van de geschiedenis van SEO: (1990-2021)

 

Vervolgens presenteren we u de evolutie van SEO. We laten u zien hoe deze branche in de loop van de tijd is veranderd. Laten we beginnen met de geboorte van het internet dat we tegenwoordig kennen.

 

Blucactus--chronologie-19901990

 

De eerste zoekmachine in de geschiedenis van SEO was Archie.

 

Studenten van de McGill University in Montreal hebben deze zoekmachine gemaakt.

 

Door het Archie-systeem te gebruiken, kon je bestanden vinden die op openbare FTP-servers stonden.

 

FTP staat voor File Transfer Protocol.

 

1991, de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-chronologie-1991Gopher komt naar voren, gemaakt door een student aan de Universiteit van Minnesota. Gopher was een protocol dat is ontworpen om bestanden op internet op te slaan en te verspreiden.

 

Er zijn twee nieuwe zoekmachines gemaakt om bestanden op Gopher te zoeken. Deze twee zoekmachines zijn Veronica en Jughead. Benadrukt moet worden dat de naam “Archie” geen verwijzing was naar de gelijknamige stripreeks. Veronica en Jughead deden dat wel, vernoemd naar de stripfiguren.

 

Aan de andere kant ontwikkelt en publiceert de wetenschapper Tim Berners-Lee de eerste website. Berners-Lee heeft geschiedenis geschreven door het HTTP-protocol te ontwikkelen dat we nog steeds gebruiken om webpagina’s te openen en op te slaan. Het is dankzij Berners-Lee dat internet werkt zoals het nu werkt.

 

Blucactus-chronologie-1993

1993

 

De eerste webrobot komt tevoorschijn.

 

Gemaakt door Matthew Gray, deze eerste webrobot was de World Wide Web Wanderer, ook bekend als Wandex.

 

De functionaliteit van de World Wide Web Wanderer was echter om de grootte van het internet te meten.

 

Deze webrobot werkte dus niet om het zoeken naar inhoud op internet te vergemakkelijken.

Blucactus-chronologie-1993

 

Aan de andere kant ontwikkelt het bedrijf Excite een indexeringsplatform voor websites.

 

Indexeringsplatforms voor websites zijn de voorloper van zoekmachines in de geschiedenis van SEO.

 

Deze platforms werken anders dan webzoekmachines.

 

Ze indexeren niet het hele web, maar alleen de websites die vrijwillig willen deelnemen.

 

1994, de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-1994Gebaseerd op de World Wide Web Wanderer en webcrawlers, ontwikkelden experts een privézoekmachine genaamd de World-Wide Web Worm. De eerste online zoekmachine die beschikbaar was voor het grote publiek kwam in 1994 op de markt. Deze zoekmachine stond bekend als Web Crawler.

 

Web Crawler was de eerste zoekmachine waarmee we een website of webpagina konden identificeren op basis van de identiteit die het domein had. Daarna zou dit een standaardfunctie van elke zoekmachine worden.

 

Yahoo!, Magellan en Infoseek zijn enkele van de zoekmachines die populair waren in deze periode van de geschiedenis van SEO. Mensen konden ze gebruiken om webpagina’s te vinden die voor hen interessant waren. Hoewel Yahoo! een geslaagde zoekservice was voor meerdere jaren, waren zij geen zoekmachine. Wat Yahoo! bood aan gebruikers was een web-directory zoals die van Excite.

 

1995

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-1995De zoekmachine Lycos komt naar voren. Dit was een project van verschillende studenten aan de Carnegie Mellon University. LookSmart komt ook naar voren, dat vroeger concurreerde met Yahoo!.

 

Zowel LookSmart als Yahoo! waren web-directories. Daarnaast wordt Altavista gelanceerd.

 

Altavista was de eerste zoekmachine in de geschiedenis van SEO die termen in natuurlijke taal toestond. Het was, met andere woorden, niet uitsluitend gebaseerd op het gebruik van trefwoorden.

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-1996

1996, de geschiedenis van SEO

 

De toekomstige makers van Google, Larry

 

Page en Sergey Brin werkten aan het BackRub-systeem. BackRub was het eerste algoritme dat kon worden gebruikt voor online zoekopdrachten.

 

De webcrawler van Larry Page begint het concept te implementeren waardoor uitgaande en inkomende links de positionering beïnvloeden.

 

1997

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-1997

Bedrijven beginnen grote veranderingen door te voeren in de geschiedenis van SEO. Met name in de zoekmachine-industrie. SEO begint grip te krijgen, maar is nog niet winstgevend geworden.

 

Excite, een bedrijf dat tot dan toe alleen een webdirectory had, koopt WebCrawler. Op deze manier betreedt het de zoekmachinemarkt.

 

Bovendien komt Ask Jeeves tevoorschijn. Ask Jeeves was een zoekmachine met een vergelijkbaar systeem als dat van Altavista. Het was met andere woorden een zoekmachine die resultaten kon opleveren als antwoord op vragen in natuurlijke taal. Jaren later zou Ask Jeeves Ask.com worden.

 

1998, de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-1998Eindelijk is Google geboren, de gigant onder de zoekmachines. Officieel betrad het bedrijf de markt in 1998.

 

Het belangrijkste product was Google Search. Momenteel is Google Search de meest gebruikte zoekmachine in de hele geschiedenis van SEO. In 1998 werd Google Search nog steeds als BETA beschouwd. Destijds werd het echter al als de beste op de markt beschouwd.

 

Eind 1998 had Google Search al een index van ongeveer 60 miljoen pagina’s. In een artikel merkte de website Salon.com op dat de zoekresultaten van Google beter waren dan die van de concurrentie. Bovendien wees Salon.com er ook op dat de service innovatiever was dan die van andere portals zoals Yahoo!, Lycos of MSN.com. Tot dan toe geloofden investeerders dat geld op portaalsites stond. Daarom is dit radicaal veranderd.

 

Een andere innovatie van Google was de implementatie van een strategie voor pagina rangschikking. Met andere woorden, de volgorde van webpagina’s in zoekresultaten kwam overeen met verschillende factoren. Het is dankzij deze ontwikkeling dat het proces begint dat we tegenwoordig kennen als SEO.

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-1999

1999

 

In 1999 zet de groei van Google zich voort.

 

Dit jaar gebruiken steeds meer mensen Google als hun belangrijkste zoekmachine.

 

Het is belangrijk om te benadrukken dat de toenmalige gigantische AOL, Google kiest als belangrijkste zoekmachine.

 

Dit houdt dus in dat alle AOL-gebruikers zijn overgestapt op Google als hun belangrijkste zoekmachine.

 

2000, de geschiedenis van SEO

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2000

 

Google besluit dat advertenties de methode zijn om winst te maken.

 

Het bedrijf stelt vast dat dergelijke advertenties tekstueel moeten zijn, zodat gebruikers ze gemakkelijker kunnen interpreteren.

 

Om geen ontevredenheid te genereren, richt Google zich op het vermijden van onderbrekingen in de navigatie van gebruikers.

 

Het toen nieuwe systeem was Google AdWords en het toonde advertenties met betrekking tot zoekopdrachten.

 

2001

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2001

Google lanceert haar eerste API in de geschiedenis van SEO, wat een zeer belangrijke stap blijkt te zijn voor optimalisatiebedrijven, voor hun verdere evolutie.

 

API is de afkorting van de Application Programming Interface. Wat is een Application Programming Interface? In het kader van webontwikkeling is het een set programmeerspecificaties.

 

Een web-API zoals die van Google is in wezen een systeem dat het publiceren van nieuwe websites vergemakkelijkt. Het maakt het bijvoorbeeld gemakkelijker om informatie op de monitor weer te geven. Met de API van Google kunnen webontwikkelaars informatie analyseren van bezoeken aan uw website.

 

2003, de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2003Google Search lanceert haar eerste enorme update. Deze update was Google Florida. Het doel van Google Florida was om spam aan te pakken, een element dat steeds vaker voorkomt op internet. Daarom heeft Google Florida de toen opkomende SEO-industrie voorgoed veranderd.

 

In de jaren negentig bestond SEO voornamelijk uit het vullen van een website met zoekwoorden. Daartoe gebruikte één merk veel websites. Evenzo bevatten deze websites ook onzichtbare tekst en verborgen links. Dit was een heel belangrijk evenement. Dankzij Google Florida veranderde de toenmalige SEO-aanpak.

 

Aan de andere kant veranderde Google AdWords hun manier om advertenties weer te geven. Dat jaar begint Google, advertenties weer te geven met zowel tekst als links. Zoals we die momenteel observeren wanneer we iets zoeken in deze zoekmachine. Om uit te breiden in de markt van Marketing, ontwikkelt Google AdSense.

 

AdSense is een programma waarmee advertenties op een website kunnen worden gerelateerd aan de inhoud erop.

 

2004

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2004

Om nog relevantere resultaten te leveren, lanceert Google: Google Local.

 

Dit is een algoritme dat de resultaten van een zoekopdracht geografisch dichtbij de gebruiker brengt. Hierdoor kunnen lokale restaurants zich beter positioneren op de resultaatpagina’s.

 

Tot op dit punt in de geschiedenis van SEO was Yahoo! nog steeds slechts een webdirectory.

 

Om niet achter te blijven, ontwikkelt en gebruikt Yahoo! zijn zoekalgoritme. Hoewel dit de bezoeken van Yahoo! nieuw leven inblaast, was het niet effectief om tegen Google te concurreren.

 

2005, de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2005Een zeer belangrijke vooruitgang in de geschiedenis van SEO was de lancering van Google Analytics door Google. Deze dienst geeft webmasters informatie over de bezoeken aan hun websites.

 

Met behulp van deze informatie kunnen webmasters de nodige wijzigingen aanbrengen om uw webpagina aantrekkelijker te maken.

 

Op dezelfde manier helpt Google Analytics om zwakke punten in SEO-positionering vast te stellen. Bovendien is het een handig hulpmiddel om te bepalen welke zoekwoorden het populairst zijn.

 

Google lanceert dit jaar Google Mobile Search. Google Mobile Search was de mobiele versie van Google Search. Dat is de versie van Google Search die grotere lettertypen en andere methoden gebruikte om het zoeken op kleine schermen te vergemakkelijken.

 

2006

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2006Google Trends ontstaat. Een essentieel onderdeel van zowel SEO- als marketinggeschiedenis. Met Google Trends maak je kennis met de meest gezochte onderwerpen van een bepaalde tijd.

 

Deze tools helpt u dus om de populariteit van zoekwoorden of een product of dienst te kennen. Google Trends is een handig hulpmiddel voor zowel SEO als om marketingstrategieën te ontwikkelen.

 

In datzelfde jaar kondigden verschillende zoekmachinebedrijven de ontwikkeling aan van verschillende formaten voor XML-sitemaps, waaronder Google. Met XML-sitemaps kunnen webmasters Google informeren met een XML-bestand. Dit XML-bestand bevat alle bestaande pagina’s binnen een domein. Op deze manier verlicht een XML-bestand het werk van een webcrawler, waardoor de positionering van uw website sneller wordt bijgewerkt.

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2007

2007, de geschiedenis van SEO

 

Google kondigt de lancering aan van het universele zoeksysteem, waarmee gebruikers resultaten met betrekking tot hun zoekopdrachten kunnen verkrijgen.

 

Om dit te doen, voegt Google de resultaten van al haar zoekservices toe.

 

Daarom bevat een universele zoekresultatenpagina resultaten van onder meer Google Zoeken, Google Nieuws, Google Afbeeldingen. Dit initiatief betekende een innovatie.

 

2008

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2008

 

Google ontwikkelt twee updates om de service gebruiksvriendelijker te maken. Het bedrijf voegt het systeem voor automatisch aanvullen en suggesties toe.

 

Dit betekent dat de zoekmachine de meest populaire zoekopdrachten opslaat. Op deze manier biedt het gebruikers een groter aantal opties als ze geen gegevens hebben over het soort informatie dat ze zouden willen krijgen.

 

Daarnaast lanceert Google het zoeksysteem binnen een website. Dit systeem is erg handig wanneer u binnen één domein naar informatie moet zoeken. Op deze manier kunnen websites deze dienst in zijn interface implementeren. Evenzo kunnen gebruikers ervan genieten door bepaalde opdrachten aan hun zoekopdracht toe te voegen.

 

2009, de geschiedenis van SEO

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2009

 

Om Google Search sneller te maken, heeft het bedrijf verschillende updates geïmplementeerd.

 

Een daarvan is de lancering van het realtime zoeksysteem.

 

Dit systeem voert onmiddellijk zoekopdrachten uit, zelfs als u nog niet klaar bent met het schrijven van de zoektermen.

 

Tegelijkertijd wint Microsoft grip in de geschiedenis van SEO door te concurreren met Bing op de markt voor zoekmachines.

 

2010

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2010

 

Google begint het instant-zoeksysteem op mobiele apparaten te testen. Het bedrijf lanceert een prototype van de functie, maar het werkt niet zoals gewenst. Daarom elimineert Google uiteindelijk de functie van direct zoeken.

 

Google maakt SEO-geschiedenis door een andere methode te implementeren om zoekopdrachten in haar SERP-lijst aan te passen.

 

In deze nieuwe modaliteit voegt Google het zoeksysteem voor geolocatie toe. Met dit systeem kunnen gebruikers alleen pagina’s doorzoeken die betrekking hebben op een bepaalde geografische regio.

 

2011, de geschiedenis van SEO

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2011

 

Dit jaar heeft Google verschillende verbeteringen aangebracht in de service, waardoor het belang is toegenomen. De twee belangrijkste lanceringen van dat jaar waren Google Afbeeldingen en Google Panda.

 

De resultaten van Google Afbeeldingen zijn aanzienlijk verbeterd. Daarnaast heeft Google een nieuw zoeksysteem geïmplementeerd. Dit systeem was gericht op het zoeken naar afbeeldingen. De gebruiker voert een afbeelding in de zoekbalk in en Google geeft de oorsprong daarvan aan.

 

Google Panda was op zijn beurt een zeer belangrijke update voor SEO. Google Panda is speciaal ontworpen om het pagina-organisatiesysteem opnieuw te definiëren. Met andere woorden, de manier om de hiërarchie van websites op pagina’s met zoekresultaten te bepalen, is veranderd. Panda bestraft ook websites die informatie plagiaat plegen.

 

2012

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2012In 2012 is er een update naar Google Analytics gedaan. Deze update toont informatie grafisch. Zo kunnen webmasters de situatie van een website in detail beoordelen. Op deze manier zullen ze weten welke elementen echt bijdragen aan de gebruikerservaring en dus aan de prestaties van elke website op internet.

 

Een andere zeer belangrijke vooruitgang in de geschiedenis van SEO was de implementatie van Google Penguin. Google lanceerde het algoritme Penguin voor haar zoekmachine om te voorkomen dat de websites gaan spammen met links van lage kwaliteit. Google houdt nu rekening met de relevantie van links. Een ander belangrijk feit voor SEO is een wijziging in het beleid van Google. In 2012 implementeert Google een hogere mate van bestraffing voor websites die inbreuk maken op auteursrechten.

 

2013, de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2013Google lanceert de Hummingbird-update. Hummingbird was gericht op het verbeteren van het taalverwerkingssysteem van de zoekmachine. Hummingbird had een positieve invloed. Op deze manier konden mensen complexere vragen invoeren in zoekmachines. Vandaar dat deze update zoekmachines in staat stelde deze vragen op de juiste manier te beantwoorden.

 

Daarnaast lanceert Google een Google Penguin-update, Google Penguin 2.0. Net als de eerste Penguin lanceerde Google Penguin 2.0 om de links van lage kwaliteit aan te pakken. Voorheen waren veel websites gevuld met links van slechte kwaliteit om hun positionering te verbeteren. Het belangrijkste doel van Google is om de werking van het pagina rangschikkingssysteem te verbeteren.

 

2014

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2014Google werkt Google Penguin en Google Panda bij. Google Penguin 3.0 heeft het doel om de beperkingen van de vorige versie te verbeteren. Op deze manier proberen zij het probleem aan te pakken van links die niet naar een relevante website leiden. Aan de andere kant is Google Panda 4.0 een algoritme dat Google helpt zich te concentreren op de inhoud van websites. Panda 4.0 is gericht op het rangschikken van webpagina’s met goede inhoud. Integendeel, het straft degenen die gevuld zijn met spam.

 

Google implementeert enkele kleine wijzigingen in haar protocollen. Ten eerste wordt het auteurssysteem van Google Search geëlimineerd. Dankzij het auteurssysteem konden inhoudschrijvers al hun werk aan een Google-account koppelen. Omgekeerd gebruiken contentmarketingstrategieën hoogwaardige interne links om de positionering van websites te verbeteren.

 

In 2014 begint een van de belangrijkste veranderingen in de geschiedenis van SEO. Google realiseert zich dat steeds meer gebruikers Google Search op mobiele apparaten gaan gebruiken. Vanwege deze situatie begint Google de prestaties van websites op mobiele apparaten te overwegen om hun positie in zoekresultaten te bepalen.

 

2015, de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2015Dit jaar doet Google Search een belangrijke update die van invloed zal zijn. Dit nieuwe initiatief, gelanceerd als Google Mobile, was gebaseerd op de versie voor mobiele apparaten. Dit richt zich op het optimaliseren van websites die niet gemakkelijk te bladeren zijn op mobiele apparaten. Met behulp van deze tool vergroot de inhoud van websites hun zichtbaarheid in de ranking van Google.

 

Google implementeert een nieuw algoritme om een ​​informatieve hiërarchie op te bouwen op basis van de kwaliteit van de inhoud. Dit algoritme, bekend als RankBrain, is gebaseerd op kunstmatige intelligentie voor het zoeken naar resultaten. RankBrain helpt Google menselijke taal te verwerken volgens de bedoeling van de gebruiker. Op deze manier kan Google de kwaliteit van geschreven inhoud gemakkelijker identificeren.

 

2016

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2016Dit jaar verandert Google AdWords de werking van zoekvermeldingen aanzienlijk. Nu zijn de eerste vier zoekresultaten van Google AdWords. Voorheen waren het organische resultaten. Dat wil zeggen dat Google Ads in de hiërarchische volgorde van resultaten voorrang heeft op SEO-resultaten. De reden is dat op de meeste mobiele apparaten de eerste AdWords-resultaten alleen te zien zijn wanneer de gebruiker door de inhoud scrolt.

 

Ten slotte geeft Google Search meer belang aan mobiele apparaten.

 

Dit algoritme geeft prioriteit aan websites die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Een andere belangrijke update was die van Google Penguin 4.0. In versie 4.0 wordt Penguin onderdeel van het belangrijkste algoritme van Google.

 

2017, de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2017.pGoogle Hummingbird is bijgewerkt, het algoritme van Google om de menselijke natuurlijke taal te lezen. Momenteel wordt Google Hummingbird gebruikt om te herkennen of een website onsamenhangend is gevuld met zoekwoorden. Dat is een website waar zoekwoorden eenvoudig worden herhaald voor SEO-doeleinden, zonder de lezer waardevolle inhoud aan te bieden.

 

Tegelijk met het nieuwe voorstel van Hummingbird werkt Google het Penguin-algoritme bij. In zijn nieuwe versie bestraft het webpagina’s met dubbele inhoud. Toen Google zich realiseerde dat dubbele inhoud een strategie was om de positionering van een website geforceerd te verbeteren, kwam het idee hiervan naar voren. De noodzaak om het creëren van originele inhoud begint te verdiepen.

 

2018

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2018

Dit jaar optimaliseert Google haar zoekmachine voor de ontvangst van zoekwoorden via spraakopdrachten. Een andere wijziging was gericht op de optimalisatie van Google Search op mobiele apparaten, omdat spraakopdrachten vaker op mobiele apparaten worden gebruikt dan op computers.

 

Bovendien voert Google Search enkele wijzigingen door om de gebruikerservaring te verbeteren. Sinds 2018 werd de geschiedenis van SEO gekenmerkt door de relevantie die websites krijgen als ze SSL-certificaten gebruiken, omdat ze de surfveiligheid positief beïnvloeden. Bovendien krijgt de laadsnelheid van een website sinds dat jaar een bepalende rol voor zijn positionering in zoekmachines. In dit opzicht geldt: hoe sneller een website in rekening wordt gebracht, hoe beter de gebruikerservaring.

 

De UX-filosofie komt naar voren. Een webdesignfilosofie gericht op de gebruikersinterface. UX-filosofie omvat een reeks richtlijnen van Google die aangeven dat websites moeten zijn ontworpen voor gebruikers. Het zijn dus gebruikersvriendelijke websites die de hoogste posities behalen.

 

2019, de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2019Het laatste jaar van het decennium van 2010 is een belangrijke stap. Dit is een periode waarin we de versterking van verschillende trends kunnen zien. De belangrijkste kwalitatieve sprong in 2019 was de opkomst van Google BERT. Dit geoptimaliseerde computersysteem zorgde voor een revolutie in het SEO-beheer. BERT is de afkorting van Bidirectional Encoder Representations from Transformers. De programmering van dit systeem is gericht op menselijke natuurlijke taalherkenning.

 

In 2019 is het algoritme alleen beschikbaar in het Engels. Desondanks wordt het als zeer innovatief beschouwd op het gebied van SEO. Google BERT vervangt het traditionele zoekformaat. Dit geeft het systeem een ​​bidirectionele benadering met betrekking tot de semantische interpretatie van zoekopdrachten.

 

Op deze manier herkent Google de context van elk woord. Dit soort vooruitgang vormt ongetwijfeld een uitstekend keerpunt in de geschiedenis van SEO. Voor het eerst in decennia houdt de SERPs-ranking rekening met de natuurlijke taaluitdrukking van de gebruiker. Deze resultaten sluiten dus websites uit die irrelevante inhoud aan de gebruiker tonen.

 

2020

 

Blucactus-SEO-geschiedenis-chronologie-2020In 2020 markeerde een ingrijpende herformulering van webpositioneringsstrategieën de geschiedenis van SEO. Experts stellen al criteria vast om het verdwijnen van het huidige concept van SEO te voorspellen. De implementatie van kunstmatige intelligentie op Google is de factor die deze verandering mogelijk heeft gemaakt.

 

Het nieuwe systeem wordt geïdentificeerd door de term “optimalisatie van de zoekervaring”, waarbij de tijd die de gebruiker in de zoekmachine investeert, wordt gedefinieerd als een ervaring. Verschillende factoren geven nauwkeurig de impact aan die de komst van deze tools in de digitale wereld zal veroorzaken. Het BERT-algoritme is bijvoorbeeld gebaseerd op de ontwikkeling van neurale netwerken voor de identificatie en herkenning van taalfundamenten.

 

Belangrijk binnen de geschiedenis van SEO is het verdwijnen van het zoekwoordconcept. De zoekintentie vervangt zoekwoorden. Google geeft momenteel prioriteit aan het informatieve genre dat conversational writing wordt genoemd. Het lezen van de teksten door de tracking algoritmes maakt nu gebruik van het heatmapping-systeem. Met deze tool kan Google de meest relevante ideeën van een tekst identificeren. De lijn die spraakgereedschappen en tekstuele zoekopdrachten verdeelt, zal dus steeds dunner worden.

 

De komst van mei 2020 Core Update: de strategie van Google om haar algoritme aan te passen aan het informatieve gedrag in de wereld.

 

Blucactus-De-komst-van-mei-2020-Core-Up-Date.Mei 2020 bleek een studieobject voor de geschiedenis van SEO. In die maand liet Google de sleutel zien waarmee het de grootste zoekmachine ter wereld is geworden.

 

De consumptie, het zoeken en de informatiestroom werden ernstig beïnvloed door de wereldwijde crisis op het gebied van de volksgezondheid. Andere onderwerpen zoals livemuziek, toerisme en internationale zaken werden aanzienlijk verplaatst. Daarom lanceerde Google de Core Update op 4 mei 2020. Een volledige periode van 10 tot 15 dagen is vereist voor de volledige integratie in het zoekverkeer.

 

Dit adaptieve gedrag van het bedrijf komt in de laatste decennia van de geschiedenis van SEO terug. Bij deze gelegenheid heeft Google dit algoritme geprogrammeerd volgens bepaalde kwaliteits- en betrouwbaarheidscriteria met betrekking tot de inhoud. Voor alle websites die aanzienlijke verliezen rapporteerden, wordt een gemiddelde afname van 50% van hun webverkeer berekend.

 

Wat zijn de belangrijkste vorderingen die de SEO-wereld wacht voor het komende decennium van 2020?

 

Blucactus-Wat-zijn-de-belangrijkste-vorderingen-die-de-SEO-wereld-verwacht-voor-het-volgende-decennium-van-de-jaren-2020Experts voorspellen dat het volgende decennium van de geschiedenis van SEO volledig herkenbare nuances zal omvatten. Verreweg de meeste van deze aspecten zijn gericht op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, zonder de ontwikkeling van een reeks protocollen voor de optimalisatie van zoekmachines met betrekking tot taalgebruik te vergeten.

 

Al deze strategieën hebben betrekking tot het gebied van inhoudsdiversificatie. Daarom zal er een groter aantal websites zijn met meer visuals dan tekstuele inhoud. Toekomstige SEO zal systemen omvatten die de positionering van visuele elementen bevorderen. Voorbeelden van deze elementen zijn podcasts, video’s en infographics.

 

Wat betreft de voortgang van de geschiedenis van SEO, zal de voorspelling van zoekintenties een uitstekend element zijn. Een voorbeeld hiervan is het RankBrain-algoritme.

 

We kunnen ook niet voorbijgaan aan de impact die de enorme hoeveelheid zoekopdrachten op mobiele apparaten zal hebben. Mobiele SEO zal de komende jaren de ontvanger zijn van responsieve ontwerpelementen. Structurele aspecten die voorheen uitsluitend werden gebruikt voor het weergeven van websites op computers.

 

SEO Geschiedenis Infografik [2020]

 

BluCactus - SEO Geschiedenis Infografik

De diensten van BluCactus Marketingbureau markeren een vóór en na, in de geschiedenis van SEO

 

Blucactus-The-services-van-het-marketingbureau-BluCactus-markeert-een-voor-en-na-in-de-geschiedenis-van-SEO.Gedurende het laatste decennium van de geschiedenis van SEO zijn we getuige geweest van alle veranderingen die op het internet hebben plaatsgevonden.

 

Gezien onze uitgebreide kennis van de markt, bieden we een reeks diensten aan die gericht zijn op het optimaliseren van websites die zijn aangepast aan de behoeften van onze klanten. Hierdoor kon ons SEO-bureau aangepaste producten aanbieden die zijn afgestemd op de markttrends. De snelheid, kwaliteit en effectiviteit van onze diensten onderscheiden ons van de concurrentie.

 

Ons technisch SEO-team verdeelt onze optimalisatieservices in twee typen: on-page en off-page SEO. Aan de ene kant heeft ons team ruime ervaring met het opzetten van marketingcampagnes via digitale tools zoals Google Ads. Met betrekking tot organische webpositionering combineren onze webmasters een reeks krachtige strategieën. Deze tools bieden websites een gunstig optimalisatieniveau, zodat een webcrawler ze gemakkelijk kan traceren. Onze belangrijkste invalshoeken hebben betrekking op programmeren, webdesign en contentoptimalisatie.

 

Voordelen van het inhuren van BluCactus: ontdek wat alle plannen en voordelen zijn die wij u kunnen bieden.

 

Blucactus-Voordelen-van-verhuren-a-BluCactus.Onze webpositioneringsservice in Amsterdam is gebaseerd op responsief webdesign. Een concept dat Google in 2015 op de digitale markt heeft geïntroduceerd. Hierdoor kunnen we uitstekende kwaliteit leveren als het gaat om On-Page optimalisatie.

 

De crawlsnelheid of het crawlbudget is een andere waarde die door onze specialisten is gekwantificeerd, waardoor we onze ervaring met klanten uit verschillende industrieën hebben kunnen uitbreiden. Om de gebruikerservaring te verbeteren, zal ons getalenteerde team van professionele schrijvers hoogwaardige inhoud voor uw website maken.

 

Een ander voordeel van onze dienstverlening is de leesbaarheid van onze producten. De juiste volgorde van de thematische secties van een website is een functie die uw SEO-positionering direct beïnvloedt. Door het uitvoeren van link-orderstudies om succesvolle indexering te implementeren, kunnen we dit bereiken. Een ander belangrijk voordeel van onze diensten is het correct taggen van webcontent. Om dit te doen, gebruiken onze ontwikkelaars HTML5, een fundamenteel element in de geschiedenis van SEO.

 

Laatste opmerkingen: Redenen waarom BluCactus uw beste optie is in SEO-positioneringsdiensten.

 

Naast het optimaliseren van de interne elementen van een webpagina, is BluCactus ook een leider in Off-Page Optimization in Amsterdam. Dit omvat technieken om uw website te positioneren met backlinks, een factor die de concurrentiepositie vergroot. Onze experts weten dankzij de geschiedenis van SEO dat het aantal backlinks dat uw website verdient een effectief hulpmiddel is om de populariteit te meten.

 

Blucactus-Neem-contact-met-ons-op.Bovendien valt ons SEO-bureau in Amsterdam op door haar uitgebreide ervaring in social media management. BluCactus ontwerpt marketingstrategieën die onder andere sociale mediaplatforms zoals Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, LinkedIn, TikTok omvatten. Hierdoor kunnen onze klanten leads aantrekken van verschillende locaties, smaken en leeftijden.

 

Onze uitgebreide achtergrond, onderschreven door een unieke internationale aanwezigheid, maakt het voor ons moeilijk om de omvang van onze diensten in één artikel uit te leggen. We nodigen u uit om contact met ons op te nemen om u meer informatie te geven. Ons doel is het succes van onze klanten te vergroten.

 

Om die reden bieden we aangepaste marketingdiensten aan waarmee u een uitstekende online aanwezigheid kunt opbouwen en meer klanten kunt aantrekken. Contacteer ons nu! Ons professionele team maakt van zowel uw diensten als uw bedrijf een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van SEO!

 

Citeer uw Fast Content-project bij ons en profiteer!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *