Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.

De beste poses voor modefotografie om mode tot zijn recht te laten komen. Om mode goed tot zijn recht te laten komen zijn er verschillende tips en trucs. Er zijn poses die een model kan aanhouden zodat de hoofdrol van de foto (meestal een kledingstuk) alle aandacht krijgt. Hierdoor zijn er ook een aantal posities die een model absoluut niet moet aanhouden.

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.Als je het kledingstuk op de juiste manier onder de aandacht wil brengen moet je samenwerken met je model. Om dit te bereiken moet er een vertrouwensband opgebouwd worden, zo ontstaat er een comfortabele omgeving. Het is dus belangrijk om het model zelfverzekerd op de foto te zetten, dit is niet gemakkelijk en daarom is een vertrouwensband cruciaal.

 

Om deze reden delen de bekendste modefotografen hun tips op social media. Met deze tips helpen ze hun volgers beter te worden in modefotografie. Tegenwoordig streven modefotografen naar perfecte portfolio’s zodat ze alleen het beste van hun werk laten zien. Om dit te bereiken kennen professionele modefotografen de beste poses en brengen zij dit ook correct in praktijk.

 

De poses die elke goede modefotograaf zou moeten kennen

 

Om als professional de ware essentie van mode vast te leggen, moet je poses vinden die bij het object past. Werk samen met het model om de juiste pose te vinden bij een bepaalde outfit. Mocht dit niet lukken, dan kun je jij je laten inspireren via de sociale media van je favoriete fotografen. Hier plaatsen zij alleen de top van hun werken, dat kan zorgen voor veel goede inspiratie.

 

Maar wat zijn nou de beste poses voor een model? Wat is het geheim? De beste modefotografen hebben geen één slecht resultaat.

 

Waarom? Omdat zij precies weten wat ze moeten inzetten als het gaat om het vastleggen van mode. Gebruik dit dus in het voordeel en probeer deze poses uit met een model:

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.

The Coy Cutie:

 

Bij deze houding moet het model de handen naast haar zij hebben ​​en haar voeten bijna elkaar laten raken. Hierna kunnen de ribben van rechts naar links afwisselen voor een mooie pose.

 

De Sidekick:

 

Deze pose bestaat uit het kruisen van het ene been over het andere. Het is heel gemakkelijk en laat elk type outfit er geweldig uitzien. Waarom zou je iets moeilijker maken dan het is? 

 

The Symmetrical Saint: 

 

Om het model dit te laten doen, moet zij alleen naar een bepaalde hoek kijken met de hand op een heup. 

 

The Foot Massager:

 

Hier moet het model moet de enkels kruisen, terwijl de buitenrand van de voet plat op de grond moet liggen.

 

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.The One Leg Wonder:

 

Dit is een van de makkelijkste houdingen om te doen. Het enige dat het model hoeft te doen, is zijn rechterbeen iets verder te plaatsen dan zijn linkerbeen.

 

The Straight Squeeze:

 

Hier moet je model zijn benen en armen kruisen en strekken. Op deze manier zal het lichaam er langwerpig uitzien.

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.The Tendu:

 

Het enige dat nodig is om deze pose te bereiken, is het puntje van een voet naar voren en een hand op de heup te plaatsen.

 

Super makkelijk toch?

 

The Double Down:

 

Het model moet zijn hand op zijn heupen leggen.

 

Vervolgens moeten ze de benen op de breedte van hun heupen plaatsen.

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.The Point and Stretch:

 

Dit is een zeer populaire pose waarbij het model zijn gewicht naar één kant moet verplaatsen. Ze moeten dit echter doen zonder AL hun gewicht op hun heupen te leggen. Anders ziet het er te geforceerd uit, en overweeg om het model de voet zo ver mogelijk in de tegenovergestelde richting te laten wijzen.

 

The Lean Back:

 

Dit is een foto houding die veel wordt gebruikt door zowel modellen als beroemdheden. Het bestaat uit het onder een driekwart hoek naar de camera kijken, met een achterwaartse helling.

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.The One-Hand Hip:

 

Deze houding wordt bereikt wanneer het model zijn gewicht iets naar rechts verschuift. Ook moeten ze hun hand op hun heup leggen.

 

The Curvature:

 

De rondingen van je modellen kunnen er veel beter uitzien met deze pose vanaf de zijkant. Deze pose is bijvoorbeeld perfect voor het maken van foto’s van fit-and-flare jurken.

 

The Demure Duo: 

 

Als je samen foto’s wil maken van de kleding van twee modellen, kun je deze pose gebruiken. Hier kunnen ze allebei rechtop staan ​​terwijl ze naar elkaar kijken.

 

En wat zijn dan de beste poses om merkkleding tot zijn recht te laten komen?

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.Dit is eenvoudig en duidelijk; er zijn veel trucs waar je als modefotograaf rekening mee kunt houden om professionele beelden aan te bieden. Vergeet niet dat er veel modefotografen zijn die hun portfolio’s op sociale media laten zien, daarnaast moet je goed werk leveren als je wil opvallen.

 

Zelfs beroemdheden hebben ongelooflijke foto’s op hun Instagram-account, dit is omdat ze de juiste houding weten te kiezen.

 

Voor beginners zijn hier een aantal cruciale tips om in de praktijk te brengen, met deze tips kan je merkkleding goed neerzetten aan de hand van eenvoudige poses.

 

Leg to the side, De beste poses voor modefotografie 

 

Eén van de beste poses om (merk) kleding tot zijn recht te laten komen is de ‘Leg to the side’. Dit blijkt een van de meest opvallende poses te zijn omdat de kleding prachtig neerzet wordt. Het mooie is dat dit soort foto’s een benijdenswaardig figuur laten zien. 

 

Om deze pose uit te voeren moeten de handen over de heupen gaan om de exacte definitie van de taille te bereiken. Op dezelfde manier moet het model een been uitsteken met een lichte neiging naar de camera om vervolgens recht vooruit te kijken.

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.

 

Side profile photo

 

Deze pose wordt vooral veel gebruikt door beroemdheden, meestal omdat zij willen pronken met hun outfit op de rode loper of bij belangrijke evenementen. Foto’s vanaf de zijkant zijn perfect om het lichaam er gestileerd uit te laten zien.

 

Om deze houding aan te houden moet het model op de achterste voet leunen, terwijl het voorste been licht gebogen blijft. Als gevolg hiervan krijg je een flirterige houding waarin een beweging de hoofdrol is. Daarnaast is deze pose gemaakt om kleding met uitsnijdingen aan de onderkant of details aan de zijkanten goed in beeld te zetten.

 

 

Look over the shoulder, De beste poses voor modefotografie

 

Het model hoeft niet curvy te zijn om deze illusie te creëren. Als de rug hol wordt gemaakt, de ene voet meer naar voren wordt geplaatst dan de andere en hun taille draaien zodat het model de camera in kijkt (over haar schouder), creëer je een curvy figuur.

 

Crossed ankles

 

Heb je een houding nodig voor jurken? Deze rechtopstaande pose met crossed ankles is perfect voor het dragen van lange jurken omdat daarmee het silhouet meer vorm krijgt. Daarnaast kan de pose ook worden ingezet bij korte jurken, als de bovenkant van de voet te zien is.

 

Deze pose wekt de illusie van langere benen, maar het is belangrijk om het gewicht van het lichaam op de achterste voet te houden. Als je op zoek bent naar een betere hoek, dan moet het model niet recht in de camera kijken.

 

Nu, als het model erg dun is, kunnen ze hun armen langs het lichaam te houden. Als de jurk echter erg los zit, is het nodig om de handen op de taille te plaatsen om het silhouet te definiëren.

 

Fouten die je niet mag maken tijdens een fotoshoot

 

Als je net begint als modefotograaf maak je zonder twijfel veel fouten. Dit is heel normaal en naarmate je oefent zul je het pas goed leren. Toch kunnen deze fouten voorkomen worden; dit doe je door de beste technieken onder de knie te krijgen. Om jou verder op weg te helpen heeft Blucactus de grootste fouten op een rij gezet.

 

 

De armen opzij houden, zonder richting, De beste poses voor modefotografie

 

Zelfs als er foto’s zijn waar het opzij houden van de arm er geweldig uitziet, zal dit niet altijd het geval zijn. Het model moet één of beide handen op de heupen ondersteunen om een ​​positieve lijn te creëren die het gezicht bereikt.

 

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.Sta met de voeten uit elkaar

 

Afhankelijk van de positie van het model zal de outfit aandacht trekken of juist helemaal niet.

 

Om de aandacht te trekken moet het model niet zomaar met de voeten uit elkaar staan.

 

Daarentegen moeten de voeten bij elkaar blijven om het lichaam er langer uit te laten zien.

 

 

 

Schouders ophalen of een voorovergebogen houding, De beste poses voor modefotografie

 

Om modefoto’s te maken, moet het model een goede houding aanhouden om correct te pronken met hun kleding.

 

Daarom moeten de schouders bij voorkeur naar achteren gaan om de nek langer te laten lijken.

 

Trouwens, door dit te doen, zal het model ook een zelfverzekerde persoonlijkheid laten zien.

 

 

Zet al het lichaamsgewicht op de voorste voet

 

Als je wil dat de kleding er charmant uitziet op de beelden, dan moet het model een krachtige pose  aannemen. Daarom moet het gewicht van het lichaam op de achterste voet blijven. Dit is ook een van de beste poses voor lange jurken, want als de jurk een spleet heeft, kan het voorbeen uitsteken.

 

Wil jij professionele beelden voor de portfolio? Vermijd het maken van deze fouten en je gaat positieve verschillen in jouw werk opmerken.

 

Vul je beelden aan met deze cruciale tips

 

Naast de do’s & don’ts over poses is er zoveel meer te leren en kunnen om de beste resultaten te bereiken. Daarom geeft Blucactus nog een aantal tips op gebied van modefotografie.

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.Gebruik de juiste make-up, De beste poses voor modefotografie

 

De juiste houding is cruciaal om kleding tot zijn recht te laten komen maar dit gaat gepaard met geweldige make-up voor het model. Om dit te realiseren moet je een ervaren visagist inzetten zodat je de kleding écht tot zijn recht laat komen.

 

Vermijd het dubbele kin-effect

 

De onderkin, wie kent hem niet. Om dit te voorkomen moet het model zijn nek opheffen of zijn gezicht iets meer naar voren plaatsen. Je kan ook de focus leggen op het voorhoofd terwijl je de kin een beetje laat zakken. Hoewel deze pose wellicht een beetje ongemakkelijk lijkt voor het model, is het blijvende effect verbazingwekkend.

 

BluCactus - Dit zijn de beste poses om mode tot zijn recht te laten komen.Pas de rode loper-truc toe, De beste poses voor modefotografie

 

Om een ​​elegante look te krijgen mag het model geen overmatige gebaren of glimlachen maken.

 

De rode loper-truc is om de tong achter de tanden te houden als er wordt gelachen om te voorkomen dat dit gebeurt.

 

 

 

 

 

Wat vond je van dit artikel? De beste poses voor modefotografie

 

Om terug te komen op de vraag: “hoe laat je kleding tot zijn recht komen?”, moet zowel het model als de outfit schitteren. Er zijn veel technieken die je kunt toepassen om dit te realiseren, net zoals professionele modefotografen dat doen.

 

Om goede beelden te schieten moet je over de basisuitrusting voor een fotoshoot beschikken. Daarnaast moet je overwegen een professioneel model in te huren, zo wordt jouw werk gemakkelijker en de haal je alles uit de resultaten. Als je meer tools nodig hebt om een ​​bekende modefotograaf te worden; bij BluCactus kunnen we je de hulp geven die je nodig hebt. Neem contact op!

 

Ben je nieuw in deze branche? Blucactus schrijft meerdere blogs over modefotografie. Lees hier hoe je begint in deze branche en neem een kijkje in de 11 tips gegeven door ons om een succesvolle modefotograaf te worden. 

 

BluCactus, jouw bondgenoot in de wereld van digitale marketing.

 

Het internationale, online marketing bureau; BluCactus bedient klanten over de hele wereld. Onze specialiteit? Het maken van webdesigns en SEO-positionering bij online zoekopdrachten. Onze experts richten zich op het helpen van bedrijven en merken om succesvol te worden en blijven, in een van de meest competitieve sectoren op de markt; de digitale wereld.

 

BluCactus begeleidt je bij elke stap die jouw merk zet. Dit begint bij de branding van jouw bedrijf tot het creëren van inhoud. Onze focus ligt bij het ondersteunen tijdens de bouw van jouw website of het beheren van al jouw social media accounts.

 

Dit online marketingbureau, gevestigd in Amsterdam, Nederland, wil jouw imago als merk versterken en naar een hoger niveau tillen. Wacht niet langer en schakel de hulp in van de beste specialisten in digitale marketing. Neem nu contact met ons op via onze social media of onze website!

 

Als je op de hoogte wilt blijven van de wereld van digitale marketing, kun je je ook abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *