19 beste modefotografen ter wereld in 2021

BluCactus - BluCactus - modefotografen - banner

19 beste modefotografen ter wereld in 2021. Fotografie is een van de belangrijkste elementen in de mode-industrie geworden. Dat is ook de reden waarom modebedrijven professionele fotografen nodig hebben.  Bedrijven zoeken dus de meest prestigieuze fotografen om de beste resultaten te krijgen. Om de beste fotografen te kunnen inhuren bekijken modebedrijven de portefeuille van talloze prospects. Op basis van dit proces kunnen ze dan bepalen wie het best bij hun merk past. In dit artikel zullen wij u vertellen wie de 19 beste fotografen zijn van 2021. Daarnaast zullen wij ook vertellen hoe ze de beste werden. Op deze manier kunt u van hen leren en hun ideeën zelf implementeren.  Tot slot zijn alle fotografen op deze lijst talentvol, elk op zijn of haar eigen manier.

Dit zijn de 19 belangrijkste modefotografen van 2021

Nick ridder

Met 61 is deze fotograaf nog steeds een van de belangrijkste in de modewereld. In zijn 40 jaar ervaring heeft hij zelfs bij enkele van de meest belangrijke kantoren ter wereld gewerkt. Onder hen zijn Jil Sander en Tom Ford. Daarbij is hij ook de maker van de albumhoes ‘Black Tie, White noise’ van David Bowie.

Deze fotograaf onderscheidde zich van anderen door zijn creativiteit en zijn artistieke foto’s.

Lina Tesch, modefotografen 

Als wij het over populariteit hebben, moeten wij Lina Tesch noemen. Zij heeft namelijk zowel online als offline de aandacht van het publiek getrokken. Op Instagram heeft ze zo’n 300.000 volgers die haar werk bijhouden.

Zoals u zich kunt voorstellen, biedt deze fotografe alleen foto’s van de hoogste kwaliteit. Om deze reden zijn er dus ook veel mensen die van haar werk houden en op haar volgende projecten wachten. Haar afbeeldingen maken namelijk vanaf het eerste gezicht indruk. Dat komt vooral door haar dramatische en krachtige aanpak. Hierbij laten ze ook veel stijl en elegantie zien. Ze heeft dan ook met merken zoals Dior gewerkt.

Lina is zelfs zo geliefd in de branche, dat andere fotografen haar vaak bellen om haar zelfs als model te hebben.

Sebastian Faena

Deze 29-jarige Argentijnse fotograaf zit op hetzelfde niveau als oudere en meer ervaren fotografen. Tegenwoordig werkt hij vanuit New York en wordt hij een van de meest relevante fotografen van het afgelopen decennium genoemd.

Zijn foto’s slagen erin om vele soorten verhalen en ervaringen weer te geven. Dit is te danken aan zijn filmische benadering van fotografie. Filmkunst is tenslotte nog een van zijn passies.

Ellen von Unwerth

Naast fotograaf is Ellen ook regisseur. Dit heeft haar in staat gesteld om een belangrijke figuur binnen de modewereld te worden. Daarnaast heeft haar creativiteit als het gaat om vrouwelijke erotiek haar op de weg naar succes geleid.

Alleen al door naar haar werken te kijken, kunt u haar briljante vaardigheden zien.

Paul Bellaart, modefotografen 

Wat deze artiest doet opvallen, is zijn affiniteit voor het vastleggen van de mensheid. In zijn portfolio vindt u veel monochrome snapshots.

Daarbij komt de sfeer vaak als centraal punt. Daarentegen zijn er ook andere waar de nadruk juist ligt op de verschillende delen van het menselijk lichaam. Verder legt hij ook portretten vast waar u momenten tussen familie en vrienden kunt zien.

Dit soort details hebben de mode-industrie verbaasd en laten hem opvallen. Dankzij dit heeft hij gewerkt met bekende merken zoals Marie Claire en Levi’s.

Tommy ton

Deze Canadese kunstenaar blinkt vooral uit in de trend die streetstyle wordt genoemd. Dit is ook terug te zien in zijn foto’s. Zijn werk heeft er zelfs toe geleid dat hij met enkele van de belangrijkste beroemdheden en influencers over de hele wereld heeft gewerkt. Deze fotograaf houdt rekening met actuele trends en de meest opvallende stijlen. Hij neemt al deze content op in zijn foto’s en laat het vervolgens aan al zijn modevolgers zien.

Mario Testino

Mario Testino heeft zijn doelen vanaf het begin altijd duidelijk gehad, en dat is het aanbieden van hoge kwaliteit. Tegenwoordig is Testino een van de grootste namen in de mode als het gaat om fotografie.

Daarnaast heeft hij ook met belangrijke beroemdheden gewerkt. Voor de belangrijkste fashionista’s in de industrie is het dan ook een genoegen om de aanwezigheid van deze artiest te hebben.

Inez van Lamsweerde & Vinoodh Matadin, modefotografen 

Op modegebied heeft dit Nederlandse duo veel te vertellen dankzij al hun hoogwaardige projecten. Tussen hun werken ziet u een combinatie van klassiek en hedendaags. Als gevolg hiervan zijn hun foto’s uniek en vallen ze op tussen het werk van anderen.

Een van de belangrijkste kenmerken van dit duo is elegantie en extravagantie. Modebedrijven als Valentino en Louis Vuitton aarzelen daarom geen moment om hen in te huren om hun nieuwste modecollecties te tonen.

Julia Hetta

Sommigen vergelijken de werken van Julia met die van Rembrandt en terwijl veel fotografen gebruik maken van kunst licht, werkt zij het liefst met natuurlijk daglicht. Haar portretten hebben dus een ongewone stijl, die erin geslaagd is om in de modewereld te passen.

Hetta beschouwt zichzelf als een romantisch persoon en geeft er de voorkeur aan om dit ook in haar foto’s te verwerken. Ze heeft daarom ook de neiging om verschillende texturen weer te geven. De unieke stijl van deze fotografe ziet u terug in grote merken zoals Alexander McQueen en in tijdschriften zoals de Britse Vogue.

Cass Vogel

Bird’s modefoto’s weerspiegelen veel elegantie en stijlen, wat een enormel diversiteit in haar snapshots brengt. Op haar foto’s ziet u dan ook vrouwen, mannen en kinderen. Het hoogstaande werk dat zij creëert is te danken aan haar vele inspanningen. Dit zorgt ook voor een goede harmonie tussen het team en de modellen. Het resultaat? Enkele van de beste foto’s in de modewereld. Dit komt doordat haar foto’s de kracht hebben om gevoeligheid en kwetsbaarheid te tonen, wat bereikt wordt door haar verteltechniek

Naast foto’s heeft ze ook video’s gemaakt voor Dior, Revlon, Vogue en andere belangrijke bedrijven. Verder is haar klantenlijst erg lang, met merken zoals Calvin Klein, Zara en American Eagle.

Mario Sorrenti, modefotografen 

De jaren 80 kunnen worden beschouwd als de gouden eeuw van Mario Sorrenti.  In zijn beelden wordt vooral de vrouwelijkheid versterkt en doorbreekt hij grenzen. Door dit te doen verbreekt hij de verwachtingen van het publiek.

Als wij het dus hebben over de meest invloedrijke mensen in de mode, moet Sorrenti worden genoemd.

Emily Soto

New York City heeft veel fotografische kunstenaars, en een van de belangrijkste is Emily Soto. Elegantie en subtiliteit zijn woorden die het werk van deze fotografe perfect beschrijven.

In haar werk is een minimalistische stijl en een zeer schone esthetiek te vinden. Dit heeft haar in staat gesteld om haar bekendheid binnen de modewereld te verwerven. Delicaatheid is een ander kenmerk dat niet onopgemerkt blijft in haar werken.

Patrick Demarchelier

Patrick werkt al sinds de jaren ’90 in deze branche. Sindsdien is zijn werk zo onberispelijk dat het voor hem onmogelijk was om niet de aandacht te trekken van belangrijke mensen zoals Lady Di. Dankzij het hoogwaardige materiaal van zijn foto’s, is hij erin geslaagd om zichzelf aan de top te houden.

In de modesector zijn er veel erkende bedrijven en deze fotograaf heeft met veel van hen mogen samenwerken. Hij is ook eigenlijk de architect geweest van een breed scala aan relevante campagnes, doordat hij de gezichten van de meest gewilde beroemdheden vastlegde.

Steven Meisel, modefotografen 

Steven Meisel is een van de meest controversiële artiesten in de mode en steelt daarom de schijnwerpers. Hoewel deze branche erg breed is en er veel fotografen zijn, is deze erin geslaagd om op de eerste plaats te blijven.

De persoonlijkheid van deze fotograaf is zeer oneerbiedig, net als zijn foto’s, waar veel plezier in te vinden is. Daarbij weerspiegelen zijn foto’s veel talent, aangezien zijn snapshots in staat zijn om veel elementen weer te geven.

Bruce weber

Op 73-jarige leeftijd is hij nog steeds een van de belangrijkste mode fotografen ter wereld. In zijn leven heeft hij dan ook met veel belangrijke klanten gewerkt, zoals Revlon en Calvin Klein.  Bruce onderscheidt zich van andere fotografische kunstenaar door zijn stijl. Over het algemeen zijn al zijn werken namelijk zwart-wit en ook van de hoogste kwaliteit.

Op Instagram heeft hij meer dan een half miljoen volgers en blijft hij de aandacht van het publiek trekken, door foto’s te laten zien van de meest bekende modellen in de industrie.

Giampaolo Segura, modefotografen 

Giampaolo is een foto kunstenaar die een onbetwistbare referentie is in de modewereld. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft hij het vertrouwen verdiend van de belangrijkste kantoren.

Een van de woorden die deze artiest het beste omschrijven is authentiek, want voordat hij een project start, leert hij eerst zijn team volledig kennen. Hij wil bijvoorbeeld graag weten wat voor kleding hun modellen zullen dragen. Dankzij deze vertrouwdheid kan hij aantrekkelijke foto’s maken en zijn doelen bereiken. Tot slot, is zijn stijl ook tijdloos in vergelijking met de nieuwste trends en heeft hij met artiesten, zoals Katy Perry samengewerkt.

Lara jade

Op 14-jarige leeftijd ontdekte Lara haar gave voor fotografie. Vanaf dit moment begon ze snapshots van andere mensen te posten, evenals zelfportretten. Deze foto’s trokken al snel de aandacht van het publiek, waardoor ze snel beroemd werd en ze aan de top bleef.

Hoewel Lara Jade zeer veelzijdig is, houdt ze vooral van zelfportretten en foto’s die verband houden met de modewereld. Dit is ook de reden waarom ze zo bekend is geworden. Veel beroemdheden, zoals Zara Larsson en Gemma Chan, hebben haar diensten ingehuurd. Naast hen hebben merken als Avon en Monsoon besloten haar ingehuurd voor een aantal van hun campagnes.

Mert en Marcus, modefotografen 

Mert en Marcus zijn een duo die samen fashion shoot doens. In elk van hun snapshots wordt schoonheid, vrouwelijkheid en natuurlijk mode weerspiegeld. Ze zijn ook een inspiratiebron geworden voor andere fotografische kunstenaars die ook een voorkeur hebben voor het maken van mode portretten.

Het duo heeft samengewerkt met bekende merken zoals Vogue, Givenchy en Dior.

Zhang Jingna

Vanaf haar 19e begon Zhang in de fotografiewereld. Van daaruit werd ze beetje bij beetje een van de meest invloedrijke kunstenaars in de fotografische scene. Dankzij haar functie in de mode-industrie heeft ze ook met gerenommeerde bedrijven gewerkt, zoals bij Harper’s BAZAAR, waardoor ze erg belangrijk is geworden. Haar naam verscheen ook op de Forbes 30 Under 30-lijst in Azië. Daarbij vindt u haar portfolio ook veel gerenommeerde modellen in portretten geïnspireerd op magische elementen.

Top modefotografen hebben portfolio’s van hoge kwaliteit, modefotografen 

 

BluCactus - modefotografen - person

 

Als een fotograaf met zijn portfolio de aandacht wil trekken van ’s werelds meest erkende merken, dan moet het kwaliteit en professionaliteit uitstralen.  Modefotografie wordt tegenwoordig ook steeds belangrijker omdat het een essentieel element is in de industrie. Door middel van fotografie kunt u trends, zoals op het gebied van kleding, accessoires en make-up  laten zien.

Al deze fotografen zijn aanwezig op sociale media  zoals Instagram. Met behulp van deze platforms kunnen ze hun verschillende soorten werken en stijlen laten zien.   Bekijk hun foto’s en leer hoe u uw fotografische vaardigheden kunt verbeteren. Wie weet? Misschien raakt u geïnspireerd en begint u foto’s van hoge kwaliteit te maken. Bij BluCactus kunnen wij u ook helpen door u de beste tools te geven om een ​​professionele modefotograaf te worden.

 

BluCactus, uw bondgenoot in digitale marketing

BluCactus - modefotografen - contactHet internationale marketingbureau BluCactus bedient klanten over de hele wereld. Onze specialiteit? Het creëren van webontwerpen en SEO-positionering bij online zoekopdrachten. Bovendien is onze groep experts toegewijd om bedrijven en merken te helpen in een van de meest concurrerende sectoren op de markt; de digitale wereld.

BluCactus begeleidt u bij elke stap die u zet. Dit gaat van het creëren van de branding van uw bedrijf tot het creëren van content. Onze focus ligt op het ondersteunen van uw merk  bij de ontwikkeling van uw website of het beheren van uw accounts op sociale media.

Dit online marketingbureau, gevestigd in Amsterdam, probeert uw imago als merk te versterken en naar een hoger niveau te tillen. Wacht niet langer met de hulp van de beste specialisten in digitale marketing en neem contact met ons op via onze sociale media of website.

Als u op de hoogte wilt blijven van de wereld van digitale marketing, nodigen wij u uit om te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *