19 opvallende modecampagnes om geïnspireerd te raken en om te blijven innoveren. 

BluCactus - opvallende modecampagnes - TITLE

19 opvallende modecampagnes. Uniek en snel zijn, zijn de twee elementen waar veel digitale consumenten van vandaag naar vragen.

 

Modemerken begrijpen deze concepten heel goed. Zij houden daarom rekening met de behoeften van klanten bij het creëren van hun marketingstrategieën. Op deze manier hebben verschillende merken enkele van de meest succesvolle en opvallende modecampagnes van dit jaar kunnen leveren.

 

1. Gucci

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataGucci’s strategie voor dit jaar was om volhardend te zijn. Dit was vooral om millennials en Gen Z aan te trekken. Een andere strategie die ze hebben gebruikt, is het creëren van een hashtags op Instagram met de merknaam.

 

Zonder twijfel heeft #TFWGucci alle vorige campagnes overtroffen door een eenvoudig en zeer vertrouwd idee: memes.

 

Alessandro Michele vroeg internationale artiesten die bekend waren op Twitter en Instagram om onvergetelijke memes te ontwerpen. Deze memes zouden uiteindelijk viraal gaan voor de lancering van de horlogecollectie Le Marché des Merveilles.

 

Volgens Dash Hudson kreeg het bericht in totaal 1.986.005 vind-ik-leuks en 21.780 reacties, wat het dus een van de meest opvallende modecampagnes maakte.

 

2. Michael Kors

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataMen heeft geen exclusieve uitnodiging meer nodig voor een modefeestje, of in ieder geval niet voor een van Michael Kors.

 

“The Walk” is een van de in Shanghai gevestigde feesten die al enige tijd worden gehouden. Dit feest ontving 9,53 miljoen digitale bezoekers via de populaire Chinese applicatie YiZhiBo.

 

Het # korsshanghai-evenement werd live uitgezonden en VIP-gasten lieten hun “after-dark-stijl” op de catwalk zien met LED-verlichting. Het omvatte de deelname van Soo Joo Park, Yang Mi, Hikari Mori, Ella Richards en prinses Olympia van Griekenland.

 

Verder waren artiesten als DJ Sebastien Perrin, Bibi Zhou en hiphopartiest Nick Chou verantwoordelijk voor het aanbieden van entertainment tijdens het event. Dit was dus de perfecte combinatie van fysiek en digitaal, een winnende strategie voor mode-evenementen.

 

3. Fendi

 

Blucactus-Fendi“F is for Fendi” is een ruimte voor jonge mensen. Het doel ervan is niet om producten te verkopen, maar enkel om originele inhoud te delen. Het presenteert een “hoofdscherm” vol creatieve beelden waarin u vijf verschillende series kunt bekijken:

 

  • Freaks: Hier vindt men het manifest; een krachtige boodschap die jongere generaties kracht geeft en de gebruikers inspireert om creatief en uniek te zijn.
  • Fulgore: Dit staat vol met editorials die foto’s bevat die spontaan en authentiek aanvoelen. Verder zijn al deze editorials met  iPhone’s 7 gemaakt.
  • Faces: Hier kan men merkambassadeurs ontmoeten (zoals Laura Love).
  • Freedom: Dit biedt stadsgidsen en favoriete plekken van verschillende ambassadeurs.
  • Fearless: Een ruimte gewijd aan artiesten en muzikanten om hun werk te delen, zoals Cailin Russo.

 

De Global Communication Director van Fendi wilde jongere generaties een eigen ruimte geven om hun identiteit te uiten. Om deze reden creëerden ze dus F is for Fendi, wat een enorm succes was.

 

4. Burberry

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataBurberry heeft ook erg opvallende modecampagnes. Een daarvan is toen het merk contact opnam met blogger Mr. Bags voor de lancering van zijn leren DK88-tas. Ze deden dit via een exclusieve online winkel op WeChat. Vervolgens verhoogde Mr. Bags de verkoop door shoppers te vragen screenshots van hun bestellingen met hem te delen in ruil voor een exclusieve kans om een ​​geschenk te winnen.

 

Burberry creëerde ook een spel op WeChat waarin gebruikers hun telefoons konden bewegen om de DK88-tassen te “schilderen”.

 

Zodra de gebruiker een kleur ‘leuk’ vond, leverde de applicatie persoonlijkheidsbeschrijvingen op basis van hun favoriete kleuren. Een voorbeeld zou de kleur blauw kunnen zijn, wat betekende dat de gebruiker “vriendelijk, delicaat, elegant en kalm” was.

 

De kleur die voor de lancering werd getoond, werd gekozen door Mr. Bags en heette Bright Toffee. Deze was alleen te koop in China, in de officiële WeChat-winkel van Burberry.

 

5. Louis Vuitton

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataLouis Vuitton heeft altijd een sterke digitale aanwezigheid gehad. Het merk staat bekend om zijn creativiteit en kwaliteit binnen zijn digitale campagnes.

 

De website van het bedrijf laat alles zien wat er in de wereld van Louis Vuitton gebeurt. Ze hebben hiervoor ook een specifieke sectie gemaakt met de naam “World of Louis Vuitton”.

 

Deze strategie maakt gebruik van een gedetailleerd verhaal van de geschiedenis van het merk en zijn toewijding aan ontwerpen en kunst. Het toont de nieuwste evenementen, product updates en “behind the scenes” inhoud voor de merk liefhebbers.

 

Elk artikel is gemakkelijk te lezen en bevat speciale knoppen om ze op sociale media te delen, wat lezers dus aanmoedigd om ze met hun volgers te delen.

 

Verder hebben ze ook de sectie “Friends Of The House” waarin nieuws te vinden is over alle beroemdheden en prestigieuze mensen die bij het merk horen. Van Selena Gomez tot de jongste Goodwill Ambassador van UNICEF.

 

6. Primark

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataToen de remake van ‘Beauty and the beast’ uitkwam lanceerde Primark verschillende producten in het thema van de film. 

 

De chip mok van $ 8 was zelfs zo populair, dat het winkelend publiek erom vocht. Primark zag dit als een kans en ontwierp meteen een paar sokken en plaatste ze op Instagram.

 

Op de sokken zat de tekst ““I wanted a cup of Chip, but all I got were these socks #Chipgate”.

 

Dit werd goed ontvangen door hun volgers en leverde hen 145.000 likes op.

 

7. Neiman Marcus

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataNeiman Marcus gebruikt de nieuwste en meest unieke technologie om de klantervaring te verbeteren. Op de nieuwe locatie in Dallas heeft het Neiman Marcus iLab-team een technologie ontwikkeld om met hun klanten te communiceren.

 

Het bevat van alles, van digitale catalogi in de lobby, smart mirror technologie in de beautyafdeling tot aangepaste muziek afspeellijsten in de paskamers.

 

Het is ongelofelijk!

 

Smart mirror technologie biedt kopers een interactieve en digitale make-over ervaring. Het doet dit terwijl het hen leert om alle verschillende producten op te doen.

 

Kopers kunnen de make-over  opnemen en zo hun schoonheidservaring delen op sociale media. Het doel van het iLab-team is om nieuwe technologieën te implementeren die de sector nog niet gebruikt.

 

8. Nike

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataNike heeft met de NBA samengewerkt om truien te maken met een technologie genaamd “NikeConnect”. Elke NBA Connected Jersey heeft een unieke chip die gebruikmaakt van Near-Field Communication (NFC). Dit kan worden gekoppeld met een iOS- of Android-apparaat via de NikeConnect-app.

 

Met NikeConnect krijgt u exclusieve toegang tot video’s, afbeeldingen, GIF’s van uw favoriete teams en spelers, speciale producten, tickets en wedstrijdhoogtepunten rechtstreeks vanuit de NBA.

 

Maar wat deze digitale ervaring echt onderscheidt, is de persoonlijke touch. NBA-spelers kunnen bijvoorbeeld in contact komen met fans die hun shirt bezitten en hen direct gepersonaliseerde berichten sturen via hun telefoon.

 

9. Tom Ford

 

Blucactus-Tom-FordEen tijd geleden werd een Tom Ford-winkel voor schoonheidsproducten geopend  in Londen, waarbij de locatie veel technologische elementen bevatte.

 

Het doel hiervan was om klanten te helpen bij het zoeken naar digitale producten en inhoud om informatie te krijgen.

 

Bovendien creëerde het merk een digitale geur tafel waarmee klanten de geurcollectie van Tom Ford konden testen.

 

Verder gebruikte het merk ook augmented reality om de klanten hun grote verscheidenheid aan lipsticks te laten testen.

 

10. Chanel

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataChanel’s relatie met digitale inhoud is de afgelopen jaren duidelijker geworden. Van videoproductie tot contentcreatie voor elk kanaal op sociale platforms, men kan nu zeggen dat het merk een expert is geworden in het creëren van digitale inhoud.

 

Op de website van het luxemerk staat ook de geschiedenis centraal. Hier kunnen gasten het verhaal van Gabrielle Chanel in verschillende hoofdstukken ontdekken en haar nalatenschap ervaren.

 

Het traditionele Franse huis heeft het traject en de geschiedenis van de oprichter benadrukt. Dit is nauw verbonden met de evolutie van het merk.

 

11. Daniel Wellington

 

Blucactus-Daniel-WellingtonDaniel Wellington is een bedrijf dat alleen met influencers werkt.

 

Als fabrikant van polshorloges heeft het bedrijf zijn merk reputatie opgebouwd met behulp van gestructureerde hashtags en een zorgvuldige selectie van influencers om opvallende modecampagnes te creëren.

 

#DWPickoftheDay of #DanielWellington zijn enkele van de hashtags op Instagram.

 

Met deze hashtags organiseert het bedrijf wedstrijden en biedt het regelmatig kortingen via posts van zijn influencers. Wat is het resultaat?

 

Het creëren van boeiende inhoud die via populaire influencers aan loyale doelgroepen wordt gegeven. Wat betreft de andere traditionele vormen van marketing, toont Daniel Wellington zichzelf als een merk dat door de gemeenschap wordt gerespecteerd en dat het erop vertrouwt dat zijn producten voor zich spreken.

 

Er worden geen blitse fotoshoots of overdreven campagnes gebruikt. Consumenten zien dit merk dus als een creatie van de gemeenschap. Dit zorgt voor een gevoel van authenticiteit. Influencers die hun horloges in hun berichten laten zien, gaan voor natuurlijke en realistische afbeeldingen in plaats van sterk bewerkte foto’s.

 

12. Forever 21

 

Blucactus-Forever-21De markt voor damesmode bevat veel concurrentie. Forever 21 besloot daarom om het publiek van sociale media te bereiken met iets meer dan typische fotoshoots. Zo hebben ze de beslissing genomen om met bekende influencers samen te werken.

 

Het merk creëerde een reeks revolutionaire posts. In plaats van de nieuwe collecties te tonen met de traditionele poses, vertelden ze influencers om inhoud te maken over het passen van de kleding. Influencers spraken open en direct met hun volgers, waardoor het succesvol was.

 

Door deze inspanning om een andere draai aan hun nieuwe creaties te geven, kon Forever 21 hun nieuwe collectie onder de aandacht brengen en een “shoppen met vrienden” -sensatie en -boodschap creëren.

 

Toen de influencers ten slotte besloten dat een bepaalde outfit leuk genoeg was, uploadden ze de video’s op sociale media.

 

13. Zara

 

Blucactus-ZaraHet bekende merk Zara selecteerde de bekendste influencers in de modewereld om hun producten creatief en eenvoudig te laten zien.

 

Dit was een van de meest effectieve manieren om meer aandacht naar hun collectie te brengen.

 

Door influencers te vragen om inhoud van hun producten te maken, gaf  Zara de boodschap dat hun kleding authentiek is en ook voor iedereen.

 

Zara’s beslissing om hun kleding te tonen via beroemde influencers zorgde ervoor dat hun budget voor zulke opvallende modecampagnes elke cent waard was. Op deze manier won Zara in slechts acht maanden ongeveer 4,6 miljoen volgers.

 

14. Lululemon

 

Blucactus-LululemonConsumenten hebben de gave ontwikkeld om te weten wanneer een merk origineel is en wanneer niet. Zelfs als het bewerken van foto’s erg populair is op sociale media, kan het publiek vaak nog steeds identificeren welke merkboodschappen natuurlijk lijken. Hierdoor kwam Lululemon tot de conclusie dat ze van richting moesten veranderen. Zo namen ze de beslissing om vriendelijker en minder exclusief te worden.

 

In de afgelopen jaren zijn de sociale mediaplatforms van het merk van pad veranderd. Ze gingen van het maken van over-the-top fotoshoots van leggings en sportkleding tot het tonen van gewone dagelijkse foto’s van hun eigen klanten.

 

Ze laten nu bijvoorbeeld mensen zien die in de sneeuw spelen of in yogasessies zitten. 

 

Merken zoals lululemon zoeken nu gewone mensen om hen te vertegenwoordigen. Ze huren niet langer de typische Instagram-modellen in en kiezen voor een natuurlijke uitstraling. Om deze reden besloten ze om te werken met bekende figuren uit de wereld van fitness en welzijn. Ze werkten zelfs met een Olympische atleet. 

 

15. Dr. Martens

 

Blucactus-Dr-MartensVeel merken proberen om hun gemeenschap te betrekken. Dr. Martens is echter veel verder gegaan dan dat. Voor zijn campagne heeft het Britse bedrijf geprobeerd een nieuwe winkelervaring te creëren voor zijn meest loyale klanten.

 

Enkele dingen die werden aanbevolen waren gratis kapsels, optredens in de winkel en zelfs tatoeëerders om laarzen ter plekke aan te passen.

 

Verder waren deze evenementen te volgen op de Instagram van Dr. Martens. Ze hebben meer dan 2,5 miljoen nieuwe volgers verdiend dankzij in-store content-sessies.

 

Darren Campbell, de directeur van producten, legt uit: “Tegenwoordig zijn aankopen een bijproduct van het contact met de klant.”

 

16. Monsoon

 

Blucactus-MonsoonWebsites als ManRepeller en NET-A-PORTER zijn de ideale showcase voor haute couture-bedrijven of influencer-relaties.

 

En Swoon for Monsoon heeft een plek op de lijst verdiend.

 

Ze bewezen dat het mixen van redactionele inhoud en online winkelen niet beperkt hoeft te blijven tot luxemerken.

 

Swoon for Monsoon is het perfecte voorbeeld van hoe influencer-content een nieuw leven in mode en stijl kan beïnvloeden.

 

17. Marc Jacobs

 

Blucactus-Marc-JacobsMet behulp van van Instagram lanceerde het merk Marc Jacobs een van de meest opvallende modecampagnes: #CastMeMarc. Het doel hiervan was om nieuwe gezichten te vinden om de nieuwe collectie te laten zien.

 

Gezien zijn bekende aanwezigheid is dit een goed voorbeeld van hoe een influencer zijn eigen merk kan presenteren zonder een buitenstaander te gebruiken.

 

Het enige wat hij deed was aspirant-modellen vragen om hun foto’s te taggen met #CastMeMarc.

 

Een andere positieve kant hiervan was het creëren van een echte toewijding aan verbinding en samenwerking tussen de fans van Marc Jacobs. Zelfs het tijdschrift Marketing Week noemde #CastMeMarc de campagne van het jaar.

 

18. THINX

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataTHINX  is een menstruatie bestendig ondergoed bedrijf.

 

Het idee kwam toen Miki Agrawal ontdekte dat miljoenen meisjes over de hele wereld niet over de middelen beschikken die vrouwen nodig hebben tijdens het menstrueren.

 

De slogan van het bedrijf is dan ook ‘For People With Periods’.

 

Door harde debatten opzij te zetten, creëerde THINX een campagne die interesse wekte van kleine groepen tot grote media zoals Buzzfeed.

 

19. Yeezy

 

BluCactus - opvallende modecampagnes - Important dataKanye West maakt zelf deel uit van deze campagne, waardoor het niet moeilijk was om het product onder de aandacht te brengen. Het opbouwen van de reputatie van een merk dat nog niet eens het licht heeft gezien, kan een moeilijke taak zijn.

 

Opvallende modecampagnes. De Yeezy Boost-sneakers zijn echter het bewijs dat dit mogelijk is. Dit product is ontstaan ​​uit een samenwerking tussen Adidas en Kanye West, wat dus een interessant voorbeeld is van influencer marketing. Het belangrijkste doel was dat mensen zich realiseerden hoe exclusief de schoenen waren, zelfs voordat ze werden gelanceerd.

 

In plaats van tientallen dozen naar beroemde mensen te sturen, selecteerde het bedrijf dus slechts een kleine groep mensen om het product te promoten. Het resultaat was een ongelooflijk succes. Toen consumenten eenmaal beseften dat ze niet de sneakers van Adidas waren, werden de wachtlijsten om ze te kopen eindeloos.

 

Het prestige en de reputatie van de exclusiviteit van de schoenen zorgden ervoor dat veel van de influencers die het geluk hadden geselecteerd te worden om ze te dragen, dit deden zonder dat het bedrijf ze ervoor hoefde te betalen.

 

Conclusie, opvallende modecampagnes

 

Blucactus-implementeert-uw-inkomende-marketingstrategie-3Ten slotte kunnen wij vandaag in de wereld van digitale marketing dus zien dat influencers alles uitvoeren, althans in de meeste campagnes.

 

Andere merken gebruiken gewoon labels of bekende hashtags.

 

Daarnaast moeten wij vermelden dat om deze opvallende modecampagnes uit te voeren, merken een strategisch plan moesten maken.

 

Dit plan kwam natuurlijk voort uit hun kennis over wat hun doelgroep leuk vond. Zelfs als een merk beroemd is en al invloed heeft, betekent dit dus niet dat ze de hulp van experts niet nodig hebben.

 

BluCactus, uw bondgenoot in digitale marketing

 

Blucactus-neem-contact-opHet internationale marketingbureau BluCactus bedient klanten over de hele wereld. Onze specialiteit? Het creëren van webontwerpen en SEO-positionering bij online zoekopdrachten. Bovendien is onze groep experts toegewijd om bedrijven en merken te helpen in een van de meest concurrerende sectoren op de markt; de digitale wereld.

 

BluCactus begeleidt u bij elke stap die u zet. Dit gaat van het creëren van de branding van uw bedrijf tot het creëren van content. Onze focus ligt op het ondersteunen van uw merk  bij de ontwikkeling van uw website of het beheren van uw accounts op sociale media.

 

Dit online marketingbureau, gevestigd in Amsterdam, probeert uw imago als merk te versterken en naar een hoger niveau te tillen. Wacht niet langer met de hulp van de beste specialisten in digitale marketing en neem contact met ons op via onze sociale media of website.

 

Als u op de hoogte wilt blijven van de wereld van digitale marketing, nodigen wij u uit om te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *