10 tips en trucs om een ​​succesvolle bedrijfspresentatie te maken

BluCactus - succesvolle bedrijfspresentatie - TITLE

Alles wat u nodig heeft om een ​​succesvolle bedrijfspresentatie te maken in één! Presentaties kunnen veel mensen beangstigen. Niet iedereen voelt zich namelijk bereid om in het openbaar te spreken, omdat ze zich dan bloot moeten stellen en dat niet altijd even makkleijk is. Met behulp van een paar trucs van experts en de beste sprekers kan dit echter eenvoudiger. Succesvolle bedrijfspresentatie.

Waar dient een bedrijfspresentatie voor?

 

In zaken moet u uw standpunt duidelijk en eenvoudig overbrengen.  Daarnaast is het ook nodig om te laten zien dat u veel weet over het onderwerp waar u het over heeft. Deze presentaties helpen ons om onszelf op de meest efficiënte manier te laten zien aan een klant, onze bondgenoten of een grote groep mensen. Met behulp van presentaties is het gemakkelijker om nieuwe klanten of bedrijven die in ons geïnteresseerd zijn, te benaderen.

 

Hoe kan ik een presentatie maken?

 

Er zijn veel manieren om een ​​zakelijke presentatie te maken. Het belangrijkste hierbij is om zo creatief mogelijk te zijn. Om de grootste impact met uw presentatie te krijgen, zullen wij u een aantal geweldige aanbevelingen doen, zodat u ze in de toekomst kunt gebruiken.

 

Tips voor het maken van een succesvolle bedrijfspresentatie

 

1. Ken uw materiaal

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - 1-Know-your-materialVoordat u iemand anders overtuigt, moet u eerst uzelf overtuigen. U moet dus zeker zijn van uw bericht, idee of product. Om dit te bereiken moet u elk van de punten van uw presentatie heel goed bestuderen voordat u ze presenteert.

 

Wanneer u presenteert voor het publiek is het belangrijk om aantrekkelijke elementen te gebruiken om de aandacht te trekken. Succesvolle bedrijfspresentatie. Een voorbeeld hiervan zijn dia’s die met hun visuele effecten  u door de presentatie begeleiden. Deze tool is heel gemakkelijk te gebruiken, waardoor u geen problemen zou moeten ondervinden. Bovendien kunnen ze het proces vergemakkelijken om uw materiaal te leren kennen.

 

Succesvolle bedrijfspresentatie. Onthoud echter dat dit geen steunstok is. Ze zijn er alleen om de klant of het publiek te begeleiden. Anders lijkt het misschien alsof u niet zeker weet wat u moet zeggen. U moet vertrouwen wekken.

 

2. Vestig uw geloofwaardigheid in een vroeg stadium

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - 2-Bepaal-uw-geloofwaardigheid-vanaf-het-begin

Het is waar dat veel presentaties saai kunnen zijn. Er is echter niets dat het publiek meer boeit dan de woorden van een expert over een  onderwerp. De gemakkelijkste manier om vanaf het begin geloofwaardig te zijn, is om uw expertise duidelijk te maken.

 

Om dit te doen, kunt u uw presentatie beginnen door ze basisinformatie te geven, zodat ze u geloven en u leren kennen. Een andere manier om dit te bereiken is door gebruik te maken van een korte achtergrond geschiedenis met betrekking tot het onderwerp. U kunt ervaringen of onthullingen van soortgelijke informatie ook elders delen.

 

U moet aanwezigheid en kracht hebben, maar geen arrogantie. Gebruik een gemiddelde intonatie en een lage snelheid bij het spreken. Om het publiek niet te ergeren, moet u zich aanpassen aan hen. Als ze het onderwerp waarover u vertelt, begrijpen, kunt u het  proces versnellen. Als ze daarentegen nog niet veel vooruitgang boeken, probeer dan wat rustiger aan te doen. Die harmonisatie en empathie zal geloofwaardigheid creëren bij uw presentatie.

 

3. Stel retorische of reflectieve vragen

 

Blucactus-3-Stel-retorische-of-reflectieve-vragenDe meest effectieve manier om informatie over te brengen, naast het betrekken van het publiek, is door het stellen van vragen. U kunt retorische vragen gebruiken om gemakkelijk de aandacht van uw luisteraars te trekken. Als gevolg hiervan zullen ze hier over nadenken, terwijl ze aan uw woorden terugdenken.

 

Een voorbeeld hiervan zou aan het begin van de presentatie kunnen zijn; “U vraagt ​​zich misschien af ​​waarom …” of “Toen ik naar dit onderwerp begon te kijken, vroeg ik mezelf af …”. Vragen helpen om uw publiek tot denken aan te zetten en de aandacht erbij te houden.

 

Zorg ervoor dat u uw publiek kent. Ontdek ook welke vragen waarschijnlijk zullen worden gesteld en beantwoord ze. Het is belangrijk om niet als vanzelfsprekend aan te nemen dat mensen alles weten waarover u praat. Het is dus het beste om de presentatie zo informatief mogelijk te houden zonder de vermakelijke kant ervan weg te laten.

 

Blucactus-om-te-beginnen

Beginnen

 

Trek de aandacht en interesse van uw publiek met verschillende taal bronnen.

 

Om dit te doen kunt u een lijn of gids volgen. Zoals u kunt zien, is dit niet erg moeilijk om te doen.

 

U kunt beginnen met het formuleren van een probleem, een vraag te stellen of een interessante anekdote te vertellen.

 

 

4. Stel doelen voor uw bedrijfspresentatie

 

Blucactus-4-set-doelen-voor-uw-bedrijf-presentatie

Maak een overzicht met elk van de punten die u in uw presentatie moet maken. Als u geen plan heeft voor wat u eerst moet zeggen, kan er veel misgaan.

 

Dit schema werkt als ondersteuning terwijl u uw dia’s samenstelt en aan andere audiovisuele elementen verwerkt. Om te beginnen met uw toespraak of presentatie, kunt u van de meest eenvoudige naar de meest complexe gaan.

 

Begin met de inleiding en vertel vervolgens de punten waarvan u denkt dat ze gedenkwaardig zullen zijn voor uw publiek. Ten slotte is het goed dat u een idee heeft van de mogelijke vragen die zij u zullen stellen. U kunt ook subpunten toevoegen die u binnen de hoofdelementen ontwikkelt. Een goed geleverde en gedenkwaardige inleiding en afsluiting zijn essentiële ingrediënten van een presentatie, dus sla ze niet over.

 

Blucactus-5-Use-support-materiaal5. Gebruik ondersteunende materialen

 

Dit punt is te zien in elk van de vorige tips. Het is echter belangrijk om het te benadrukken, aangezien het een van de belangrijkste punten is.

 

Uw presentaties moeten in overeenstemming zijn met u en met de persoonlijkheid van uw bedrijf.

 

Als uw merk zich op jongeren richt en u spreekt ze aan via een conferentie, kunt u eventueel een vriendelijker lettertype en een kleurrijker kleurenschema gebruiken.

 

Als u echter met wat formelers bezig bent om analyses of ideeën te tonen, blijf dan binnen neutrale kleuren.

 

Vertrouw op (grafische) afbeeldingen in plaats van alleen op tekst en tabellen

 

Blucactus-Trust-afbeeldingen-en-afbeeldingen-in-plaats-van-tekst-en-tabellenAfbeeldingen zijn veel gemakkelijker te verwerken dan lappen tekst. “Een foto zegt meer dan duizend woorden” is dus nog nooit zo waar geweest.

 

U kunt zich daarom als expert voor uw publiek en klanten bepaalde afleidingen niet veroorloven. Als een dia veel woorden met een klein lettertype bevat, kan dit de de kijker afleiden.

 

De beste manier om dit te voorkomen, is door afbeeldingen te gebruiken. Hoe langer u de informatie met de afbeeldingen kunt combineren, hoe beter. Dit staat bekend als infographics. Denk eraan om geen al te afleidende dingen te gebruiken. Probeer dus alleen de nodige informatie op één dia te comprimeren.

 

6. Maak verrassende uitspraken.

 

Blucactus-6-Make-verrassende-uitsprakenSoms is de beste manier om de aandacht te vestigen op de informatie die u presenteert, door verrassende uitspraken te maken.

 

Als u de aandacht van uw publiek wilt trekken, moet u echt belangrijke informatie vertellen. Om iedereen bij uw toespraken te houden, moet u dus de beste informatie vinden.

 

Er zijn verschillende manieren om luisteraars te betrekken, sommige zijn:

 

  • Stemmen of kleine enquêtes.
  • Stel ze een vraag.
  • Vraag ze hun reacties met de andere aanwezigen te delen.
  • Laat mensen even opstaan ​​als ze het eens zijn met een bepaalde stelling.

 

Elke toespraak zou drie belangrijke elementen moeten bevatten: wat u verkoopt, aan wie en hoe u het verkoopt. Deze ideeën moeten duidelijk in de presentatie worden vermeld. Bovendien is het erg belangrijk om elk van de doelen te identificeren en hoe u ze gaat bereiken. Zo stuurt u een duidelijk bericht naar al uw kijkers.

 

7. De 10-20-30-regel

 

10 dia’s totaal

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - 7-The-rule-10-20-30Simpel gezegd, de 10-20-30-regel van PowerPoint is een vuistregel die uitlegt dat presentaties 10 dia’s moeten hebben. Naast de maximale duur van 20 minuten moet de tekst op de dia’s een minimale lettergrootte van 30 hebben.

 

Guy Kawasaki is een erkend specialist op het gebied van nieuwe technologieën en marketing. Hij bevestigt dat men niet meer dan 10 dia’s kan hebben. Uw presentatie moet dus maximaal 10 dia’s bevatten.

 

 

 

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - presentatie-van-20-minuten20 minuten durende presentatie

 

Daarnaast mag de presentatie ook maximaal 20 minuten duren.

 

Zelfs als u dus in de meeste gevallen een uur de tijd heeft om uw presentatie te houden, moet u rekening houden met andere factoren.

 

Zoals dat de opzet niet altijd meteen in orde is, dat mensen te laat komen en ze vak vroeg moeten vertrekken.

 

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - 30-punten-voor-de-minimale-tekstgrootteMinimaal 30 voor tekstgrootte

 

Deze expert verzekerde ook dat, ongeacht het lettertype, de ideale grootte 30 punten zou zijn.

 

Als er een moment komt dat u een kleiner lettertype nodig heeft voor uw ondersteunende tekst, dan plaatst u er waarschijnlijk te veel details in.

 

Gebruik de dia’s als rode draad en lees ze niet voor.

 

 

 

8. Bereid voor op enkele lastige vragen

 

Blucactus-8-Bereid-je-voor-enkele-moeilijke-vragenMeestal komt er na de presentatie een reeks vragen. Dit is het moment waarop u meer zelfvertrouwen en voorbereiding moet hebben dan ooit. Sommige vragen kunnen namelijk erg moeilijk zijn. Ze kunnen uw presentatie scheeftrekken of het hoofddoel ervan ondermijnen. U moet om deze reden uw toehoorders kennen voordat u bij de presentatie arriveert. Op deze manier weet u wat u kunt verwachten in de vragenronde en kunt u zich zo voorbereiden.

 

Wees niet bang om de uitspraken aan te pakken en ze opnieuw te nuanceren met nauwkeurige en relevante informatie voor kijkers. U moet ook onthouden dat het te behandelen onderwerp erg belangrijk is en dat u het als geen ander moet kennen.

 

Gebruik cijfers die u zich herinnert, geschikte gegevens die misschien niet in de presentatie staan, maar die net zo belangrijk zijn. Hier moet u al uw spreekvaardigheid laten zien en uw kennis over het onderwerp maximaal gebruiken. Enkele van de beste sprekers gebruiken hun ondersteunende materialen als een opwindend nieuw item.

 

9. Houd uw vragen bij de hand voor het geval niemand er een vraagt

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - Bereid-Voor-Enkele-Moeilijke-Vragen-2Het is mogelijk dat er na de presentatie geen vragen zijn. Dat betekent echter niet dat u de vragensessie moet overslaan. Ongeacht of uw presentatie voor één persoon is of voor een groep toekomstige klanten, u moet altijd tijd vrijmaken voor vragen. Als niemand zijn vragen of twijfels wilt delen, kunt u zelf enkele vragen plannen. Een zin als “Ze vragen me meestal wat …” of “Misschien vragen jullie je dit nog steeds af …” .

 

Zelfs als er enkele vragen van het publiek zijn, is het goed om die van uzelf voor het laatst te bewaren. Dit is in sommige gevallen ideaal om de presentatie af te sluiten.

 

Hoewel het niet nodig is, kan het gebruik van dia’s voor de reeds bedachte vragen u helpen en als ondersteuning werken. Vragen zijn een van de meest gevreesde momenten voor sprekers. Hierin moet u uw vertrouwen tonen en uw beheersing van het onderwerp. Onthoud dat u de expert bent op het gebied van deze presentatie. Als u twijfelt of uw verhaal verandert tijdens de vragen, maakt dat uw presentatie minder goed. Wees eerlijk, zeg wat u echt denkt en toon uw expertise.

 

10. Sluit groot af

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - 10-tips-en-trucs-om-een-ÔÇïÔÇïsuccesvolle-bedrijfspresentatie-te-makenDe afsluiting van de presentatie moet hetzelfde of zelfs beter zijn dan het begin ervan. Mensen hebben korte herinneringen en vergeten misschien alles wat u zei. Succesvolle bedrijfspresentatie. Een goede afsluiting zal echter het opvallende aspect zijn waardoor uw woorden zich in het publiek kunnen nestelen. Deze afsluiting wordt bij voorkeur gebruikt na de vraag- en antwoordsessie. Sommigen gebruiken dia’s om een ​​mentale noot achter te laten bij de kijkers en luisteraars. Dit hoeft niet, maar een aantrekkelijk visueel element kan goed worden ontvangen.

 

Eindig met een krachtig en relevant verhaal of een aantal cijfers die belangrijk zijn voor het onderwerp. Sommigen geven er de voorkeur aan om te eindigen met een zin die alles omvat dat tijdens de presentatie is besproken. Dit stelt hen ook in staat om alles wat besproken is samen te vatten. Wat hier belangrijk is, is hen te herinneren aan elk van de doelstellingen en belangrijke punten van de presentatie.

 

Zorg ervoor dat het einde vol enthousiasme is en laat zien dat uw ideeën succesvol kunnen zijn. Dit zorgt ervoor dat uw luisteraars u vertrouwen, waardoor u zich tevreden en aangemoedigd voelt.

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - Wat-is-een-bedrijfspresentatie-voorExtra details om rekening mee te houden, Succesvolle bedrijfspresentatie

 

  • Wij leven in een tijdperk waarin het publiek een lage aandachtsspanne heeft. Start uw bedrijfspresentatie met enthousiasme om de toon te zetten voor de rest.
  • U zou kunnen beginnen met een statistiek die uw publiek verrast of met een citaat waardoor ze meteen luisteren.
  • Vergeet ze niet gerust te stellen bij het stellen van vragen. Een zin als “Ik weet dat u zich afvraagt ​​…” of “Dat feit lijkt misschien schokkend, maar het onderzoek ondersteunt het omdat …”. Dit zal vertrouwen opbouwen bij het publiek
  • U kunt ook beginnen met een interessante afbeelding, een boeiende video of een aangrijpend persoonlijk verhaal. Onthoud dat eerste indrukken alles zijn.

Communiceer en lach

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - hoe-kan-een-presentatie-doenMensen houden er niet van om naar monotone presentaties te luisteren. Het is beter als u de presentatie personaliseert en zo ook het publiek vermaakt. Succesvolle bedrijfspresentatie. Zelfs als niet alle zakelijke presentaties plezier mogelijk maken, kunt u af en toe toch een charismatisch element toevoegen. Zorg er ook voor dat u uw publiek in de ogen kijkt, zodat ze het gevoel hebben dat u individueel aandacht aan hen besteedt.

 

Oogcontact kan uw publiek geruststellen en hun het gevoel geven dat u hun tijd waardeert en dankbaar bent voor hun aanwezigheid. Vertrouwen is het belangrijkste. Zorg ervoor dat u laat zien dat u zich op uw gemak voelt als u over dit onderwerp praat. Het publiek kan erg onbeleefd zijn. Laat u zich er niet door kwellen.

 

Vergeet niet naar de toeschouwers te glimlachen als u in hun ogen kijkt. Als u nerveus bent, spot dan vijf of zes vriendelijke gezichten in de menigte en blijf bij hen.

 

Voeg wat zakelijke humor toe

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - Stemmen-of-kleine-pollsTijdens lange presentaties is er niets zo ontspannend als een spreker die u aan het lachen kan maken. Als u op een serieuze toon blijft praten, zal het lijken alsof u aan een stuk door praat.

 

Dit kan ervoor zorgen dat uw luisteraars verveeld raken. Een vriendelijke, gemoedelijke stijl en luchtig geklets kunnen ervoor zorgen dat u de aandacht van uw publiek vasthoudt.

 

Vergeet echter niet dat dit een zakelijke presentatie is. Overdrijf het niet met komedie of uw publiek zal u of uw presentatie niet serieus meer nemen. Succesvolle bedrijfspresentatie.Wij raden aan om alleen humor te gebruiken als u van nature goed bent. Zo niet, forceer het dan niet.

 

Gratis PowerPoint-sjablonen

 

Blucactus- - succesvolle bedrijfspresentatie - Stel-ze-een-vraag

Een PowerPoint-sjabloon is een voorontwerp van een of meer dia’s om inhoud weer te geven volgens vastgestelde richtlijnen op het gebied van lettertype, kleuren, grafische bronnen en andere elementen.

 

Een van de voordelen van PowerPoint-sjablonen is dat u tijd bespaart. Dit betekent dat u minimaal 70% bespaart op de ontwerptijd en opmaak van uw teksten. In een wereld waar tijd geld is, kunnen wij geen uren besteden aan het maken van presentaties.

 

Een ander voordeel is de flexibiliteit die ze bieden. Sommigen van hen hebben een vooraf ontworpen basis, u kunt deze echter nog aanpassen. Succesvolle bedrijfspresentatie.Dit betekent dat u elementen zoals de typografie of lettertypen, kleuren en verdeling van elementen kunt wijzigen. U kunt er echter ook voor kiezen om dezelfde typografie te gebruiken als van het sjabloon. Dit zal uw leven veel gemakkelijker maken.

 

Blucactus-Vraag-hen-om-hun-reacties-te-delen-met-andere-assistentenHet beste van PowerPoint-sjablonen is dat ze een professionele afwerking bieden. Dit komt omdat ze meestal worden gemaakt door professionals die zich toeleggen op het gebied van grafisch ontwerp. Dit zal u dus helpen om het professionele imago van uw PowerPoint-werk aanzienlijk te vergroten.

 

Een van de beste aspecten die deze sjablonen u bieden, is de economische toegankelijkheid in de markt. Het maakt niet uit wat u wilt doen. Succesvolle bedrijfspresentatie.U kunt met een paar klikken verschillende prijzen op de markt vinden en toegang krijgen tot zeer goede bronnen. Sommige sjablonen zijn gratis en voor andere moet men weer betalen.

 

BluCactus ontwikkelt de beste PowerPoint-sjablonen voor uw zakelijke en industriële sector. Indien nodig kunnen wij er ook een speciaal voor u maken. Bewerkbare presentaties van ons digitale marketingbureau zullen uw leven gemakkelijker maken en vele uren werk besparen.

 

BluCactus, uw bondgenoot in digitale marketing

 

Blucactus-Make-people-stand-up-tijdelijk-als-ze-het-eens-zijn-met-een-bepaalde-stellingHet internationale marketingbureau BluCactus bedient klanten over de hele wereld. Onze specialiteit? Het creëren van webontwerpen en SEO-positionering bij online zoekopdrachten. Bovendien is onze groep experts er om bedrijven en merken te helpen slagen in een van de meest concurrerende sectoren op de markt;  de digitale wereld.

 

BluCactus begeleidt u bij elke stap die uw merk zet. Dit gaat van het creëren van de branding van uw bedrijf tot het creëren van content. Onze focus ligt op het ondersteunen van uw bedrijf bij de ontwikkeling van uw website of het beheren van uw accounts op social media.

 

Dit online marketingbureau, gevestigd in Amsterdam probeert uw imago als merk te versterken en naar een hoger niveau te tillen. Succesvolle bedrijfspresentatie. Wacht niet langer met de hulp van de beste specialisten in digitale marketing en neem contact met ons op via onze sociale media of website.

 

Als u op de hoogte wilt blijven van de wereld van digitale marketing, nodigen wij u uit om u te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *